Mergi la conţinut

Freerider

  • postări
    5.545
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    557.622

LifeTrak Zoom HRV măsoară simplu pulsul și nu numai


freeriderro

291 vizualizări

LifeTrak_Zoom-heart-rate-monitor_on-arm_Cea mai mare parte a programelor de antrenament încep cu măsurarea pulsului. Majoritatea sportivilor, deci și a cicliștilor, folosesc un senzor de puls amplasat pe piept ce comunică cu computerul montat pe bicicletă sau la mână. Dar pe lângă măsurarea pulsului efectiv și calcului zonei de antrenament, puține companii au introdus măsurarea variației pulsului, HRV, mult mai potrivit pentru a estima dificultatea antrenamentului și recuperarea organismului.

LifeTrack duce măsurarea pulsului un pic mai departe cu brățara Zoom HRV, proiectată să fie purtată 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, indiferent de tipul de activitate. Poate să măsoare chiar și cadența la ciclism dacă este purtată pe picior. Împreună cu aplicația de smartphone asociată oferă măsurarea pulsului indiferent de tipul de sport dar continuă supravegherea acestuia și după aceea, în timpul rutinei zilnice, ba chiar și în timpul odihnei și somnului. Toate datele adunate oferă o metodă mai bună de a evalua nivelul de pregătire fizică, de a înregistra antrenamentele, a monitoriza recuperarea și de a vedea când putem să ne antrenăm tare din nou.

LifeTrack numește Zoom HRV ca fiind primul dispozitiv ce se poartă la mână și e capabil să măsoare în mod continuu atât pulsul cât și cadența pe bicicletă, numărul de pași la alergare sau turele de bazin la înot, fiind de mare interes pentru triatleți. Marele avantaj este însă monitorizarea avansată a pulsului făcută de aplicație atât în timpul sportului cât și în timpul activităților zilnice și a recuperării. Zoom HRV folosește pentru măsurare un senzor optic. Funcționarea este foarte bună dacă este purtat suficient de strâns pe mână. Pentru măsurarea pulsului sunt folosiți mai mulți senzori, spre deosebire de alte dispozitive care folosesc unul singur. Astfel el oferă acuritate și siguranță superioară a măsurătorilor, lucru util în special în apă.

LifeTrak_Zoom-heart-rate-monitor_on-arm_Zoom HRV a fost dezvoltat deoarece președintele companiei nu era mulțumit de niciun dispozitiv cu care a încercat să se antreneze la mai multe discipline și și-a dorit monitorizare corectă cardiacă 24/7. Senzorii de piept nu sunt suficient de confortabili pentru a fi purtați zi și noapte, așa că au creat sistemul modular Zoom care îl face să poată fi montat pe curele de ceas, de picior, pe un suport de braț de smartphone și chiar pe o cască de înot.

LifeTrak_Zoom-heart-rate-monitor_accessoDispozitivul propriuzis este rezistent la apă până la 50 m, are dimensiunile de 35 x 28 x 13 mm și încape într-o brățară din silicon clasică de ceas. Astfel el măsoară HRV zi și noapte pentru a oferi o evaluare personalizată a stării de sănătate și a formei fizice. Autonomia oferită de bateria mică litiu-ion inclusă este de 5 zile complete, după care trebuie reîncărcat pe USB.

LifeTrak_Zoom-heart-rate-monitor_featureEi spun că e primul dispozitiv de acest gen, care monitorizează HRV în mod continuu zi și noapte, indiferent dacă ne odihnim sau ne antrenăm. Monitorizarea e continuă, inclusiv în timpul somnului iar printr-o simplă activare din aplicație se poate porni o monitorizare mai detaliată. Combinația dintre analiza somnului, măsurarea continuă a pulsului și a nivelului antrenamentelor fac ca aplicația Zoom să ofere informații destul de complete și personalizate despre nivelul de fitness. Acesta este denumit VScore și poate fi monitorizat de-a lungul timpului. Tot aplicația oferă posibilitatea de a măsura destul de precis numărul de calorii arse pe durata întregii zile.

LifeTrak_Zoom-heart-rate-monitor_workoutPentru a economisi bateria dispozitivul folosește un afișaj foarte limitat cu LED-uri care indică modul curent de funcționare, zona de puls, plus o alarmă cu vibrație care anunță când se iese din zona de puls dorită, când nu facem activitate fizică pentru prea multă vreme, dar poate fi folosită și pentru trezirea dimineață într-un punct ideal din ciclul somnului. Comunicația se face atât pe ANT+ cât și pe BTLE, fiind ușor de împerecheat atât cu computerele de sport cât și cu telefoanele, sincronizându-se ușor și cu Google Fit sau Apple Health. Aplicația Zoom HRV este disponibilă atât pentru Android cât și pentru iOS.

LifeTrak_Zoom-heart-rate-monitor_watch-1Zoom a fost lansat pe Kickstarter încă din 2015 dar campania a fost suspendată. Acum însă cei ce au susținut campania au primit dispozitivele, care sunt disponibile pentru orice doritor. Prețul este de 140 USD și include banda elastică Flexwear care se poate purta pe mână sau, dacă se dorește și măsurarea cadenței, pe picior.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

 


Sursa: Freerider

0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Participa la conversatie

You are posting as a guest. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Adaugă un comentariu...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Creează O Nouă...