Mergi la conţinut
Autentifica-te  
 • postări
  216
 • comentarii
  0
 • vizualizări
  36.484

Design perfect, functionalitate impecabila, sistem de comunicatie nou - Schubert continua povestea castii Flip-up cu C4

Autentifica-te  
United Motors

107 vizualizări

Schuberth continuă povestea castii Flip-up cu C4

c4 largeInventatorul căștii flip-up a facut-o din nou. SCHUBERTH a îmbunatățit ceea ce părea perfect. La INTERMOT in Cologne, SCHUBERTH C4 își celebrează premiara cu un design nou, culori multiple și inovații numeroase


Cine s-ar fi gândit că o cască flip-up poate să arate atât de puțin ca o cască flip up când este inchisă? Atât design-ul inovator cât și variantele moderne de stilizare ale căștii SCHUBERTH C4 au fost create de studiourile Kisca. SCHUBERTH C4 setează noi standarde și în ceea ce privește comunicația prin Bluetooth respectiv recepția radio. Nu are doar antenă radio integrată standard, vine și cu două difuzoare, un microfon și spațiu special pentru a acomoda sistemul de comunicație SC1 care a fost dezvoltat în colaborare cu SENA - pur și simplu "plug and play'.

SCHUBERTH C4 nu doar arată fabulos, a fost de asemenea dezvoltat in șaboratorul SCHUBERTH de acustică și aer. În consecință, nu oferă doar tot ce a făcut din căștile SCHUBERTH populare în rândul motocicliștilor pasionați de ture lungi. Aerodinamica sa perfectă face casca mai mult decat potrivită pentru viteze mari și astfel pentru motocicliștii sportivi. Din acest motiv viziera anti-aburire este realizată în așa manieră încât marginea de sus să nu afecteze vizibilitatea motociclistului chiar dacă acesta are o poziție sportivă de mers.

În ciuda greutății reduse și formei compacte a căștii SCHUBERTH C4, carcasa exterioară este fabricată din fibră de sticlă și bureții din interior din spumă EPS specială pentru a oferi o absorbție maximă la impact. Sinstemul proprietar Anti-Roll-Off completează sistemul de sigurantă exemplar. SCHUBERTH C4 va fi disponibilă din primăvara anului 2017 în 6 culori solide la prețul de 649 euro precum și în două stiluri decorative PULSE și LEGACY în combinații de 3 culori la 749 euro cu mărimi între XS (53) și XXXL (65).


Sursa: United Motors

Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

 • Conținut Similar

  • De freeriderro
   Colecția de MTB 2019 de la Radon are ca vedetă principală modelul din carbon Slide Trail de all0mountain ce primește geometrie ajustabilă și trece la roți de 29. Dar Radon are și alte bunătăți pregătite, cum ar fi modelul Swoop 170 care trece și el la roți de 29, alături de modelul Cragger hardtail. Modelul enduro Jab primește cursă mai mare iar cel de dirtjump Slush vine într-o variantă nouă.
   Cu o cursă de 140 mm în spate și roți mai mari, noul Slide Trail dă o viață nouă modelului clasic de enduro de la Radon. Făcând ca linia dintre enduro și all-mountain să fie tot mai difuză, cadrul din carbon are geometrie modificabilă dintr-un chip, noul Slide Trail 29 inspirându-se de la modelul Jab din anul anterior.
   Noul Slide Trail are o cursă a suspensiei cu 20 mm mai mică decât fratele său Slide Trail cu roți mici ce a debutat în 2014, dar geometria modernă și roțile mai mari fac ca bicicleta să fie mult mai versatilă. La fel ca la modelul Jab de 160 mm de anul trecut, noul Slide Trail combină o geometrie modernă lungă, joasă și cu unghi mici al furcii cu un triunghi principal din carbon și o suspensie foarte moale de tip horst-link cu 4 brațe.
   La fel ca Jab, Slide Trail are un Flip Chip în partea de sus a seatstay-urilor ce permite utilizatorilor să aleagă două versiuni de unghi al furcii și de înălțime a monoblocului pentru a-și adapta bicicleta la condițiile proprii de pe traseu.
   Pentru trasee ce inlcud mai multe urcări se poate alege un unghi al furcii de 66.6 grade, al tijei de șa de 76.5 grade și o cursă verticală de 11 mm a monoblocului, în timp ce pentru coborâri unghiurile pot să scadă cu 1 grad iar cursa monoblocului să crească la 14 mm.
   Modelul Slide Trail cu roți de 29 are o suspensie spate de 140 mm cu amortizor Trunnion și furcă cu gât conic cu cursa de 150 mm.
   Bascula spate este cu butuc Boost și rămâne din aluminiu, spre deosebire de triunghiul principal din carbon. Slide Trail are rutare internă a cablurilor prin triunghiul principal, inclusiv pentru tijă dropper pe toate modelele.
   Noul Slide Trail 29 e disponibil în trei echipări complete. Modelul de top Slide Trail 10.0 29 costă 3800 Euro și are furcă Fox 36 și amortizor DPX2 în variantele Factory, cu o transmisie SRAM X01 Eagle și frâne Guide RSC.
   Modelul Slide Trail 9.0 29 păstrează aceiași suspensie dar transmisia e GX Eagle iar frânele sunt Magura MT5, prețul scăzând la 3200 Euro. Nu în ultimul rând există Slide Trail 8.0 29 cu furcă RockShox Revelation RC, amortizor Deluxe RT3, frâne MT5 și transmisie Shimano XT 1x la un preț mai accesibil de 2500 Euro. Toate modelele 2019 vor fi disponibile din Ianuarie 2019.
   Jab primește și ea în al doilea an de EWS variante cu furci cu cursă mai lungă, de 170 mm pentru teren mai abrupt iar prețul scade. Acum Jab 9.0 cu furcă Pike RCT3 de 160 mm și transmisie XT e mai ieftină cu 20%, la 3000 Euro, modelele Jab 10.0 și Jab 10.0 HD primind furci cu cursă mai lungă, transmisii X01 Eagle și prețuri micșorate la 3700, respectiv 4500 Euro.
   Modelul cu cursa și mai lungă Swoop de 170 mm primește și el o versiune cu roți de 29.
   Slide 170 29 poate fi o bicicletă de enduro sau de freeride tot cu ajutorul unui Flip Chip montat la prinderea inferioară a amortizorului, geometria putând fi modificată pentru trail sau pentru bikepark.
   Slide 170 29 vine în trei mărimi (M-XL, varianta S existând doar cu roți de 27.5). Modelul 29 are geometria identică cu cel d27.5 dar cu chainstay-uri și wheelbase mărite și cu un headtube cu câțiva cm mai ridicat pentru a face loc roților mai mari.
   Noul 29-er e oferit în trei versiuni de echipare. Swoop 8.0 29 are prețul de 2500 Euro, vine cu furcă RockShox Lyrik și amortizor Monarch Plus, transmisia fiind XT 1x. La 3000 Euro Swoop 9.0 29 trece la suspensii Fox 36 și DPX2 Performance și transmisie GX Eagle. La 3700 Euro Swoop 10.0 29 primește suspensii Fox Factory și transmisie X01 Eagle. Există și niște versiuni Swoop Hybrid 29 cu cursa de 165 mm și motor Bosch CX pentru amatorii de astfel de biciclete.
   Modelul hardtail agresiv de trail Cragger a debutat sezonul trecut, dar Radon se pare că îi aduce deja îmbunătățiri. Modelul cu cadru solid din aluminiu 7071 păstrează furcile cu cursa de 130 mm dar primește opțiunea roților de 29.
   O mică modificare la prinderea chainstay-urilor de seat tube a adăugat ceva mai mult spațiu pentru anvelope, dar a oferit și posibilitatea de a adapta puțin geometria la roțile de 29.
   Chiar dacă lungimea chainstay-urilor a rămas neschimbată, Cragger a primit un reach mai mic și un wheelbase mai scurt pentru a deveni mai agilă. Sunt disponibile două echipări cu roți de 29 – la 1300 Euro e Cragger 7.0 cu furcă RockShox Revelation RC și transmisie XT 1x iar la 2000 Euro e Cragger 8.0 cu furcă Pike RC și transmisie GX Eagle.
   După un debut în sezonul trecut doar sub formă de cadru, modelul de dirtjump Radon Slush vine anul viitor în echipare completă. La 1000 Euro ea are o transmisie single speed perfectă în aer, o furcă Manitou Circus Sport de 100 mm, roți Sixpack Kamikaze de 26 (Boost pe față și cu ax de 135 mm bolt-on în spate), frână spate SRAM Level, angrenaj Descendant și cockpit solid Sixpack.
   Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.
   Informații de pe bikerumor.com
   Sursa: Freerider
  • De freeriderro
   Pentru 2019 Scott au pregătit mai multe modele feminine de performanță, modele premium mai numeroase și un aspect cu logo-uri mai puțin stridente, cu note de culoare pământii, anvelope cu margine maro și șei asortate. Printre acestea se regăsesc versiuni Contessa și Gravel ale modelului Addict dar și un nou model Foil Disc.
   Aspectul clasic e cel urmărit de Scott pentru anul ce urmează. Ei spun că renunțarea la culorile vii și contrastante face ca modelele lor de top din carbon HMX să se remarce mai bine. Ei recunosc că bicicletele premium sunt cumpărate de persoane cu un stil de viață luxos și sunt de acord cu acest lucru.
   Culori închise, metalice, în nuanțe pământii pot face ca performanțele bicicletelor să se remarce primele. Iar anvelopele cu margini maro împerecheate cu șei de piele oferă un aspect clasic pe bicicletele altfel foarte moderne, satisfăcând noile curente estetice.
   [embedded content]
   Addict este cursiera de bază de la Scott și este prima care primește tratamentul Premium clasic.
   La 9500 Euro Addict RC Premium Disc are și un preț pe măsură, dar e bazată pe un cadru premium și o furcă foarte ușoare din carbon HMX, grup complet Dura-Ace Di2 și componente de top de la Syncros.
   Modele cu un aspect mai clasic și anvelope cu margine maro sunt disponibile în varianta mai ieftină Addict RC 15 Disc care are prețul de 4400 Euro, are un cadru mai ieftin din carbon HMX dar tot o transmisie electronică, Ultegra Di2.
   Există și modelele mai ieftine orientate pe confort Addict care nu sunt din categoria RC cum ar fi Addict SE Disc la 3800 Euro și Addict 20 Disc la 2000 Euro care au același aspect al cadrului HMF dar cu geometrie de anduranță.
   Pentru cei ce vor culori tradiționale mai stridente și logo-uri mai contrastante, Scott oferă în continuare așa ceva la toată gama 2019 de Addict cu frâne pe jantă dar și la trei versiuni Addict RC Disc.
   Contessa Addict RC Disc este un model nou pentru 2019 ce aduce performanțele înalte în format feminin, cu cadru ușor din carbon HMF în mărimi mici, cu șei specifice, componente dimensionate corespunzător dar cu geometrie pură de competiție.
   Nu este totuși chiar modelul de top care e rezervat pentru modelele Addict Premium RC Disc și Addict RC Pro Disc în versiune masculină. Dar aceste biciclete sunt totuși cu aceiași geometrie și cu mărimi ce merg în jos până la XXS de 47 cm, ceea ce le face perfecte pentru orice femeie care e gata să dea aproape 10.000 Euro pe o cursieră.
   Modelul Contessa Addict RC Disc este totuși foarte ușor, din carbon HMF, cu o greutate declarată a cadrului de 790 g și are o echipare serioasă cu Ultegra Di2 și componente Syncros, prețul fiind de 4400 Euro.
   Există și modele non-RC Contessa, cu cadru tot din carbon HMF hi-modulus dar fără tehnologia IMP, fiind oferite echipări serioase dar cu o geometrie mai relaxată pentru anduranță și cu prețuri de la 2000 Euru în versiunea maro până chiar și la 1400 Euro cu un aspect standard și componente mai ieftine.
   [embedded content]
   Addict Gravel primește un aspect mai simplu în două tonuri de culoare, fiind disponibil în trei echipări.
   Modelul de top Addict Gravel 10 Disc costă 5800 Euro, are un cadru foarte ușor din carbon HMX, transmisie SRAM Force 1, componente Syncros și roți din carbon.
   Există și două echipări mia ieftine cu cadru din carbon HMF și transmisii Shimano compacte ce aduc prețul la 3000 Euro pentru cel mai ieftin model, Addict Gravel 30 Disc, în diverse variații de grafică clasică.
   [embedded content]
   Nu în ultimul rând, modelul aero Foil e și el în haine noi în 2019, acesta bifând și cea mai scumpă versiune de cursieră Scott Premium. Bicicleta are deja la activ victorii într-o cursă Pro pe etape și într-o clasică de primăvară, fiind un model foarte versatil, ceea ce înseamnă că primești mult pentru banii cheltuiți.
   Prețul pentru Scott Foil Premium Disc model 2019 este de 12.000 Euro… În banii aceștia intră cadrul aero de top din carbon HMF, ghidonul integrat Syncros, roțile Zipp 303 NSW Disc tubeless și echiparea completă Dura-Ace Di2.
   Există și versiuni Foil din carbon HMF mai ieftine cum ar fi Foil 10 Disc la 5300 Euro și Foil 20 Disc cu echipări Ultegra Di2 sau mecanice.
   Foil RC Disc la 7000 Euro are un cadru din carbon HMX și un aspect mai convențional, european, la fel ca opțiunea galben/negru pentru modelul Foil 20 Disc din carbon HMF.
   Foil este de asemenea singurul model din 2019 cu frâne pe jantă care primește aspectul clasic. Este vorba de modelul Scott Foil 10 la un preț de 4400 Euro. Este o opțiune ce ar trebui să atragă clienții care consideră că frânele pe disc nu au ce căuta pe o bicicletă cu aspect clasic.
   Toată gama de cursiere Scott pentru 2019 e deja trimisă că tre distribuitori așa că acestea vor fi disponibile cât de curând dacă nu sunt deja. Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.
   Informații de pe bikerumor.com
   Sursa: Freerider
  • De freeriderro
   Chiar dacă piața e inundată de o grămadă de sisteme de iluminat pentru bicicletă, există și antreprenori care încă caută lumina perfectă. Pentru inventatorul G-Light, Wayne Kendall, asta înseamnă să creeze ceea ce el crede că e un mare pas înainte pentru siguranța pe bicicletă și pe skateboard.
   [embedded content]
   Cu siguranță nu e prima lumină ce se aprinde la frânare sau cu semnale de schimbare a direcției, dar G-Light le combină pe ambele într-un pachet inteligent. La acest moment ideea de lumină de frână acționată de un accelerometru ce detectează oprirea și mărește intensitatea nu e nouă, e prezentă în oferta multor companii cum ar fi Cateye și este o adăugare binevenită la orice lumină de spate pentru că mărește vizibilitatea și crește autonomia.
   Luminile de semnalizare au fost folosite și înainte, însă funcția de oprire automată la finalizarea virajului e relativ unică. Există pe piață multe lumini de direcție ce necesită atât pornirea cât și oprirea lor manuală, dar G-Light folosește o busolă internă pentru a detecta când s-a terminat virajul și pentru a opri luminile. Telecomanda e plasată pe ghidon și necesită doar apăsarea butonului din direcția corespunzătoare.
   Chiar dacă în trafic lumina roșie este cea recomandată, sistemul are posbilitatea de a schimba culoarea și are programate mai mult de 100 de moduri de funcționare.
   Sistemul are o iluminare declarată de 120-350 lumeni în funcție de modul de funcționare și are o autonomie de până la 40 de ore cu ajutorul bateriei incluse de 1000 mAh. Reîncărcarea se face pe un port microUSB. Pe lângă biciclete, G-Light se poate monta și pe skateboard-uri cu ajutorul unei prinderi speciale, telecomanda fiind în acest caz ținută în mână.
   G-Light a fost inițial lansată pe Kickstarter dar campania a fost anulată și mutată pe Indiegogo. Prețul începe de la 39 Euro pentru primele bucăți precomandate în timp ce prețul final va fi de 69 Euro. Livrările ar trebui să înceapă în aprilie 2019.
   Mai multe informații găsiți pe pagina campaniei Indiegogo.
   Informații de pe bikerumor.com
   Sursa: Freerider
  • De freeriderro
   Una dintre componentele bicicletei care nu a avut parte de inovații în ultimii ani este… valva. Nu că nu ar fi fost nevoie, dar cum există o ofertă bogată pe piață producătorii au căutat doar să găsească ceva la prețul potrivit și care să se potrivească cât mai bine cu forma interioară a jantei. Nimeni nu a avut tentația să modifice ceva ce funcționează. Dar poate că faptul că avem nevoie de compresoare de aer sau rezervoare suplimentare cu presiune de 160 psi ca să montăm o anvelopă pe pozție nu e chiar ceva OK.
   Wayne de la Legion a văzut această oportunitate și a venit cu un design unic ce mărește mai mult de 2 ori cantitatea de aer ce poate trece prin miezul valvei. Astfel el spune că orice anvelopă se poate monta tubeless cu pompa de podea.
   Noul miez de valvă tubeless Legion VMAX înlocuiește miezul tradițional cu un sistem format dintr-un corp cu două găuri. Nuca de sus e dezfiletează pentru a permite să treacă aerul și se înfiletează pentru a închide sistemul. O garnitură în partea de jos evită pierderile de aer iar când anvelopa e umflată aerul presează miezul valvei în sus păstrând presiunea până când acesta este apăsat cu mâna sau de către pompă. Practic funcționarea e identică cu cea a unei valve Presta normală, dar orificiul pentru aer este mult mai mare.
   Sistemul e complet și nu e compatibil cu alte valve, fiind disponibil ca sistem complet ce înlocuiește integral valvele de pe bicicletă.
   Wayne a făcut și teste obținând o îmbunătătățire a fluxului de aer cu 275%. deci practic volumul de aer ce trece prin valvă aproape s-a triplat. Astfel nu mai e nevoie de demontarea miezului valvei pentru a mări fluxul de aer și implicit odată umflate, cauciucurile vor rămâne așa.
   Wayne spune că acum anvelopele de șosea, gravel, ciclocros și chiar și cele mai mici de MTB se pot monta cu o pompă simplă de podea. Pentru cele cu volum mai mare pentru MTB, Plus sau Fat Bike s-ar putea să fie nevoie de un ajutor mai serios, dar există și alte motive pentru care kit-ul e o alegere bună pentru MTB.
   Design-ul include un mic tub atașat pe interior ce nu permite lichidului să intre în valvă și să o blocheze. Iar pentru anvelopele de șosea nivelul lichidului se poate verifica cu ajutorul unei seringi. Orificiul mare permite completarea ușoară cu lichid fără a se demonta miezul valvei.
   Prețul pentru un set este de aproximativ 30$ și include un set de capace speciale ce păstrează valva curată.
   Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.
   Informații de pe bikerumor.com
   Sursa: Freerider
  • De freeriderro
   Pentru cei ce doresc să folosească gama imensă de viteze de 500% a sistemului SRAM Eagle pe un gravel bike sau o bicicletă mai specială cu aspect mai rustic, MicroSHIFT a scos pe piață thumb shiftere compatibile cu Eagle 12. Acestea sunt disponibile în versiunea cu montaj pe ghidon sau în capătul acestuia și oferă simplitatea sistemului de manetă cu frecare alături de ultimele tehnologii în domeniu. Versiunea 2×11 a acestor manete a fost testată și de Freerider.ro
   Ambele manete pot funcționa indexat sau neindexat, în ultima variantă poziția deraiorului putând fi reglată infinit. Avantajul acestui tip de manete este simplitatea lor în funcționare și reglaj ce le face ideale pentru ture în locuri greu accesibile, fiind mult mai fiabile decât manetele combinate de cursieră de exemplu. Prețul e de asemenea mult mai mic, dar încă nu a fost anunțat.
   Noul deraior spate MicroSHIFT XLE mărește gama de viteze a componentelor compatibile Shimano pentru biciclete gravel și adventure. Împreună cu manetele de cursieră pentru sistemul 1x XCD lansate la începutul anului, noua versiune de deraior XLE este compatibilă cu lungimea suplimentară a lanțului necesară pentru un sistem 2×11. Sistemul de ambreiaj îmbunătățit de pe XCD este păstrat, doar gama de rapoarte posibile e mărită.
   Astfel e posibilă combinarea unei casete 11-46 cu un angrenaj 36/46 pentru a obține o gamă de rapoarte de 566%. Manetele și deraiorul sunt compatibile Shimano Dyna-Sys, deci componentele celor două mărci pot fi amestecate și combinate după preferințe.
   În timp ce deraioarele normale au primit ambreiaje mai puternice pentru a ține lanțul mai întins, a fost lansată și o nouă versiune de deraior pentru copiii. Acesta reduce efortul necesar schimbării treptelor cu 10% ajutând degetele mici să schimbe vitezele mai ușor.
   Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.
   Informații de pe bikerumor.com
   Sursa: Freerider
×