Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    572
  • comentariu
    1
  • vizualizări
    46.891

BMW R nineT Racer – test și prezentare

Autentifica-te  
Tiberiu Troia

94 vizualizări

BMW R nineT Racer este cea mai frumoasă motocicletă din cele cinci modele ale familiei nou apărute, R nineT.

Prezentat publicului pentru prima oară în 2014, R nineT a reprezentat începutul unei povești frumoase propusă de BMW nostalgicilor, celor atrași de liniile clasice ale motocicletelor și pasionaților de customizare.

Modelul a fost urmat de alte proiecte interesante, R nineT devenind o adevărată familie, prin apariția variantelor R nineT Pure, R nineT Urban G/S, R nineT Scrambler și R nineT Racer.

R nineT Racer nu este o motocicletă de competiție, ci un omagiu adus motocicletelor de curse ale anilor ‘70, având componente modificate pentru a semăna cu vechile modele.

R nineT Racer

Având o poziție caracteristică motocicletelor de curse, modelul Racer nu este destinat drumurilor lungi, fiind o motocicletă de duminică, probabil cea de-a doua a unui folositor serios, nefiind gândită pentru uzul zilnic.

Motorul este același boxer DOHC instalat pe toată gama R nineT, furnizând 110 CP, instalat pe un șasiu care beneficiază de aportul unor frâne performante și unor amortizoare diferite față de modelul inițial R nineT, furca față fiind tradițională, nu inversată.

R nineT Racer

Chiar dacă frâna față are două discuri de 320 mm și etriere Brembo cu patru pistonașe, acțiunea frânei este progresivă și nu te surprinde prin agresivitate, senzația pe care o are pilotul fiind cât se poate de plăcută, răspunsul accelerației fiind ferm, dar previzibil.

Manevrabilă, cu micile limitări datorate semighidoanelor joase, tipice motoarelor pentru circuit, motocicleta este foarte stabilă și precisă, fiind una dintre cele mai frumoase modele clasice a momentului.

R nineT Racer

Materialul filmat a fost prezentat în rubrica moto a emisiunii La Volan, difuzată  de Digi24 sâmbătă 17 iunie 2017.

Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

R nineT Racer


Vezi articolul integral

Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×