Jump to content
  • entries
    5,185
  • comments
    0
  • views
    504,537

Rohloff anunță primul sistem electronic de schimbare a vitezelor


freeriderro

462 views

 Share

Rohloff-e-14-electronic-shifting-bosch-eCei de la Rohloff, producătorii celui mai cunoscut și apreciat butuc cu viteze interne, au anunțat lansarea sistemului de schimbare a treptelor electronic E-14, momentan acesta fiind însă dedicat doar bicicletelor cu asistență electrică Bosch 2018. Chiar dacă momentan este proiectat doar pentru această utilizare, asta nu înseamnă că nu ne putem aștepta în viitor la o implementare pentru bicicletele normale.

Sistemul a fost creat pentru a funcționa cu butucul Rohloff Speedhub 500/14 cu 14 viteze interne și o gamă de rapoarte impresionantă de 526%, mai mare chiar decât a noilor SRAM Eagle. Dacă se adaugă întreținerea foarte rară de care au nevoie și eficiența mult lăudată, rezultă un pachet extrem de interesant. Sistemul actual e proiectat să se integreze pe magistrala CAN-Bus cu transmisia electronică BOsch, astfel că motorul se va sincroniza cu treptele de viteză pentru a evita să aplice prea mare cuplu în momentul schimbării treptei. De asemenea, treapta de viteză aleasă va fi afișată pe sistemele de control Intuvia și Nyon.

Rohloff-e-14-electronic-shifting-bosch-eSistemul E-14 folosește pentru control două butoane simple, marcate cu săgeți sus și jos. Totul e simplu, pentru a schimba câte o viteză se apasă butonul corespunzător iar dacă se presează ambele butoane timp de trei secunde se trece în modul Multishift ce permite schimbarea a trei trepte deodată până la eliberarea butoanelor. Există și un mod auto downshift ce permite alegerea unei trepte preferate la care butucul revine la fiecare oprire a bicicletei, pentru a fi mereu gata să pleci primul de la semafor.

Momentan nu există un preț anunțat, sistemul fiind disponibil doar pe biciclete complete începând din această toamnă.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.


Sursa: Freerider

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...