Jump to content
 • entries
  5,185
 • comments
  0
 • views
  504,534

Traseele de cicloturism, un pas mai aproape de realitate


freeriderro

159 views

 Share

Ministerul Turismului anunță începerea dezbaterilor publice pentru reglementarea traseelor de cicloturism. Astfel, pe site-ul Ministerului a fost publicat textul proiectului de act normativ care va reglementa fiecare aspect al traseelor de cicloturism, de la nivelul de dificultate, la lungime, marcare și sancțiuni pentru nerespectarea normelor enunțate în document.

trasee-cicloturism-1024x683.jpg?x12266

Hotărârea de Guvern privind aprobarea Normelor metodologice privind crearea, amenajarea și omologarea traseelor de cicloturism, este încă în fază de proiect și în dezbatere publică. În acest sens oricine își poate aduce contribuția cu observații și propuneri pentru îmbunătățirea textului. Acestea pot fi trimise în termen de maxim 10 zile calendaristice (până cel târziu pe 3 august 2017) prin una din următoarele metode:

 • Poștă – pe adresa Ministerului Turismului, B-dul Dinicu Golescu nr. 38, sector 1, București
 • Email – la juridic[at]mturism.ro
 • Fax – la 021.303.78.70

Textul pe care îl regăsiți în pdf-ul de mai jos este rezultatul a zeci de ore de muncă și ședințe a asociațiilor și ONG-urilor care au luat parte la dezbateri. Putem spune că s-a negociat fiecare cuvânt și chiar ortografia și gramatica pentru ca textul să fie cât mai corect posibil. Este rezultatul muncii de convingere începută acum mai bine de 10 ani de Clubul de Cicloturism Napoca. La dezbateri și redactarea textului au luat parte Clubul de Cicloturism Napoca, Asociația Adevărații Veloprieteni, Outhentic Cycling Romania, Clubul Sportiv NoMad Multisport, Federația Bicicliștilor din România și Clubul Montan Român.

Federația Bicicliștilor din România și Asociația Adevărații Veloprieteni împreună cu aparatul tehnic din Ministerul Turismului, au format trioul care a dus la bun sfârșit redactarea textului asa cum îl vedeți mai jos. Suntem asigurați astfel că la text au lucrat oameni care se pricep și care practică efectiv ceea ce se dorește a se reglementa prin lege.

Vă încurajăm să citiți cu atenție și simt de responsabilitate textul viitoarei Hotărâri și să veniți cu propuneri și observații ce aduc un plus actualului text și care pot fi aplicate în viața de zi cu zi. Textul Proiectului de Hotărâre poate fi luat de aici.


Sursa: Freerider

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...