Jump to content
  • entries
    45
  • comments
    0
  • views
    19,446

Noul Kodiak 450: O forta a naturii


Dual Motors

220 views

 Share

Noul Kodiak 450: O forta a naturii

Yamaha are o experienta de peste 40 de ani in constructia de ATV-uri, iar gama curenta de ATV-uri Yamaha include modele cu cilindree de la 50 la 700 cmc, fiabile si cu mentenanta facila. Acum, aceasta gama se extinde cu Kodiak 450 EFI si Kodiak 450 EPS, modele derivate din popularul Kodiak 700.

kodiak%20450.jpg

Kodiak 450 este un ATV utilitar cu dimensiuni medii, specific dezvoltat pentru utilizatorii profesionali din domeniele forestier, agricol si ecvestru dar si recreationali. Caracteristicile sale cheie sunt: confortul, functionalitatea, robustetea, pretul accesibil si nu in ultimul rand, usurinta in utilizare.

Designul sau este inspirat de cel al Kodiak 700, unul dintre cele mai de success ATV-uri Yamaha, pozitia de pilotaj este relaxata si naturala, iar scaunul ofera mult confort si sustinere, indiferent de tipul de teren. Motorul racit cu lichid cu o capacitate de 421 cmc ofera mult cuplu la turatii joase pentru ca orice teren sa poata fi cucerit, fara ca si consumul de carburant sa creasca. Radiatorul este amplasat sus in sasiu pentru extra-protectie si operare eficienta a ventilatorului care racoreste in permanenta aceasta “uzina” de putere. Suspensiile au o cursa lunga, fiind un compromis optim intre confort si capacitati off-road. Astfel, amortizoarele KYB oferă o cursă de 171 mm roţilor faţă, suficient pentru a absorbi şocurile induse de bolovani, rădăcini, gropi, etc, în timp ce roţile spate au parte de o cursă de 189 mm, ceea ce imprimă o notă de confort pilotajului, Kodiak 450 putând fi utilizat pe perioade extinse de timp, fără a deveni obositor.

Transmisia automată oferă modurile Low, High, Neutral şi Reverse ce pot fi selectate aproape instantaneu, foarte util fiind si modul Park care oferă o operare precisă, spre deosebire de alte mărci care au o frână de parcare operată prin cablu ce în timp se poate întinde. Frâna de motor pe patru roţi oferă control în timpul coborârii dealurilor, dând un feeling de cutie manuală sau semi-automată. Pilotul poate selecta modurile2WD pentrun terenul uşor, iată dacă acesta devine mai solicitant, se poate trece instantaneu în 4WD. Pentru uşurinţa în întreţinere, filtrul de aer poate fi scos fără unelte speciale şi poate fi uşor spălat având un volum mare, lichidul de răcire poate fi verficat uşor, dinapoia aripii faţă stânga, iar pentru verificarea şi completarea nivelului de ulei tot ce trebuie făcut este detaşarea unui capac de plastic.Funcţia“Park” a transmisiei te scapă de grija înlocuirii cablului de frână. .

Kodiak 450 poate tracta până la 600 de kilograme şi poate fi încărcat cu 40 de kilograme pe suportul de pe faţă şi cu 80 de kilograme pe suportul spate, nici un alt vehicul, indiferent că e vorba de un auto 4 x4 sau tractor compact neputând concura cu acest ATV în termeni de cost, simplitate şi utilizare facilă. Nu în ultimul rând, acest ATV este echipat cu un troliu WARN Vantage 2000, ceea ce îl face şi mai atractiv! Bordul LCD oferă un vitezometru cu afişaj atât în mile cât şi în km/h, odometru, trip, ceas, indicatori de service, carburant, o priză de 12v, lumini pentru neutru, modurile parking şi reverse, temperatura lichidului de răcire, sistemele de management ale motorului şi 4WD.

Faţă de toate cele descrise mai sus, Kodiak 450 EPS oferă şi direcţie asistată electronic – Electronic Power Steering, reducând necesitatatea implicării fizice a pilotului, în timp ce feeling-ul natural în direcţie se păstrează!Tot la capitolul dotări extra, Kodiak 450 EPS beneficiază de o lampă cu halogen montată pe ghidon, care se activează automat atunci când se selectează faza lungă.

64


 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...