Mergi la conţinut

Romanian Extreme Adventure 2009

    

Evenimente Motociclism
microdot

Detalii eveniment

"Un trial ce sfideza limitele fizicii". Pe 27 iunie 2009, in Buzau, se va da startul oficial al celei de-a patra editii a Romanian Extreme Adventure, evenimentul off-road care da alta dimensiune timpului, datorita dificultatii traseului pregatit pentru fiecare categorie auto, moto si atv.

Saptamana de off-road va debuta cu trialul programat pe 27 iunie, incepand cu ora 14.30, la Maracineni jud. Buzau. Spre deosebire de 2008, cand trialul a fost programat la finalul competitiei, in 2009 concurentii vor avea destul de mult de furca, fiindca de aceasta data nu vor trebui doar sa faca show, ci vor fi nevoiti sa evolueze la capacitate maxima pentru ca trialul are rolul de prolog.

Practic, in functie de rezultatele de la trial va fi stabilita ordinea de start pentru prima zi in munt a Romanian Extreme Adventure. Duminica, 28 iunie, se va pleca din Buzau, caravana mutandu-se pana pe 4 iulie la 120 km de oras, in Carpatii de Curbura (Masivul Nehoiu), unde, la 1100 m altitudine, va fi stabilit bivuacul tabara.

Concurentii celor trei categorii vor avea de parcurs, in functie de clasa la care sunt inscrisi (Extrem sau Open), minimum 50 km zilnic, la care se vor adauga si cate doua probe speciale. La fel ca la rally-raid, traseul este necunoscut, participantii urmand sa-l descopere cu fiecare metru parcurs. Din acest motiv, navigatia este foarte importanta, si daca la moto aceasta se va face prin GPS iar cei de la categoria auto vor utiliza ca instrument de baza road-book-ul.

In 2009, traseul Romanian Extreme Adventure va masura 1680 km si, pentru ca evenimentul isi doreste si sa descopere zone noi din Romania, este creionat intr-o zona complet diferita de cea de anul trecut, cand s-a evoluat in apropiere de lacul Mocearu.

Printre pilotii de off-road care vor face show la trialul de pe 27 iunie se numara Gabi Nicolae, primul pilot roman care a inscris o masina in cel mai dificil rally-raid al lumii - Dakar - si unul dintre cei mai buni piloti de off-road extrem din Rom

Autentifica-te  

Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×