Mergi la conţinut

Cheile Gradistei Endurocross

Evenimente Motociclism
Oaspete

Detalii eveniment

Doar 2 zile pana la Cheile Gradistei Endurocross

2032.jpg

Sambata 11 iulie, la Cheile Gradistei (Moeciu de Sus), se va desfasura cea de-a sasea etapa din actualul sezon al Campionatului National de Endurocross, eveniment organizat de Alex Garbacea si sustinut de colegii sai de la Vectra Racing - Marcel Butuza, Mani Gyenes, Romeo Duicu.

Considerat a fi unul dintre cei mai buni piloti de rally-raid din Romania, Alex Garbacea isi doreste sa sprijine sportul cu motor si organizeaza sambata, 11 iulie, la Cheile Gradistei (Moeciu de Sus), o cursa de endurocross. Traseul este creionat de Tele (conisderat a fi unul dintre cei mai buni antrenori de motocross si endurocross din Romania) si a fost gandit pentru a-i avantaja atat pe motocrosisti, cat si pe pilotii de enduro. In plus, cei care merg pe munte, dar inca nu au luat contact cu un eveniment sportiv pot face primii pasi la Cheile Gradistei, avand in vedere ca traseul pentru clasa C este accesibil incepatorilor. Pe langa categoriile clasice A (cei care au licenta sportiva de minimum doi ani si o experienta mare in competitii), B (cei care au doar de un an licenta sportiva si sunt inca la inceput in ceea ce priveste experienta competitionala), C (aceasta clasa se adreseaza, in general, debutantilor si amatorilor), la eveniment vor fi prezente si quaduri, iar cele mai bune trei fete vor fi premiate. Dupa lupta pentru o clasare pe podium, concurentilor li s-a pregatit o petrecere campeneasca, pentru ca riderii sa guste din bunatatile locului.

Despre endurocross

Endurocrossul este o imbinare intre enduro si motocross, aceasta formula fiind aleasa pentru a le oferi pilotilor si spectatorilor o competitie impresionanta, care dureaza o singura zi si in care adrenalina (oferita de lupta cu secundele) este la ea acasa. O cursa de endurocross = o ora in care trebuie sa iti depasesti limitele in off-road, sa sari ca pe circuitele de motocross, sa navighezi dupa semne si sa urci pante abrupte in ritmul competitiilor de enduro.

Cum arata o cursa de endurocros?

O cursa de endurocross are inclus in traseu un circuit de motocross sau portiuni naturale care ii supun pe concurenti la aceleasi dificultati ca si saritorile de pe circuitele amenajate. Restul traseului este, de cele mai multe ori, pregatit in zone impadurite, care insa sunt usor accesibile publicului. In total, traseul masoara, in medie, 10 km, iar portiunea de motocross nu este mai lunga de 2 km. Lungimea traseului de la Cheile Gradistei este de 8,2 km. Intr-un timp dat (in general o ora), concurentii de la toate clasele trebuie sa parcurga de cat mai multe ori traseul, clasarea facandu-se pe baza numarului de tururi si a timpului total obtinut.

Va asteptam sambata 11 iulie, incepand cu ora 12 la un adevarat show off-road - locatia Cheile Gradistei, Moeciu de Sus, Bran. Pentru mai multe informatii puteti accesa site-ul endurocross.creatie-site.ro.

Autentifica-te  

Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×