Mergi la conţinut

Off-road extrem în Carpații de Curbură

    

Evenimente Motociclism
Oaspete

Detalii eveniment

Romanian Extreme Adventure

Off-road

Carpații de Curbură, Lacul Mocearu, 25 – 30 iulie

Off-road extrem în Carpații de Curbură

Pentru al doilea an consecutiv avenutra numită Castrol Extreme Advenutre poposește pe malul Lacului Mocearu din Carpații de Curbură. De frumusețea traseelor din această zonă a României se va bucura în 2011 și pilotul britanic Graham Jarvis (Husaberg), care după ce a câștigat Red Bull Romaniacs va merge să se ”relaxeze” într-o competiție pe care o consideră antrenament pentru Roof of Africa.

Datorită duratei eveniemntului, etapa din județul Buzău este contorizată în clasamentul general al Campionatului Național de Off-Road cu punctaj dublu. Mașini și motociclete își măsoară forțele timp de cinci zile în zona Masivului Penteleu, în aventura care a devenit cunoscută sub titulatura de cea mai lungă săptămână de off-road extrem.

”Vino cu mine pana colea, in Muntii Buzaului și poate că vei petrece pe-acolo și tu câteva momente plăcute, rătăcind cu ochii pe plaiuri încântătoare, iar cu auzul și cu gândul prin fantasticele regiuni ale basmelor vânătorești.” Plecând de la acest citat din Alexandru Odobescu (Pseudokineghetikos) organizatorii Castrol Extreme Adventure și-au dorit să transpună invitația de mai sus într-o adevărată aventură off-road ce oferă posibilitatea iubitorilor de natură și de sport cu motor să descopere o altă dimensiune a frumuseții oferite de Carpații de Curbură. Astfel, a luat naștere săptămâna de off-road numită Castrol Extreme Adventure, mai precis în 2011 avem 5 zile în munți.

Traseul din acest an măsoară 1.200 km și are diferite grade de dificultate, astfel încât concurenții indiferent de nivelul lor sau al echipamentului de concurs să se poată bucura de această aventruă extremă. De-a lungul competiției atât concurenții de la auto cât și cei de la moto stau în bivouac (tabără) acesta fiind amenajat pe malul Lacului Mocearu.

Clasele Auto: Extrem (cea mai dificilă), Open, Open Soft și Standard. Clasele Moto:

Extrem, Open, Old Boys și Hobby.

Te așteptăm în perioada 25-30 iulie în bivouac-ul de pe malul Lacului Mocearu și sâmbătă 30 iulie la Trialul ce se va desfășura lângă bivouac începând cu ora 10.00.

Cum ajungi la Castrol Extreme Adventure: Lacul Mocearu este situat în apropiere de comuna Lopătari, satul Plaiul Nucului. Din Buzău, trebuie să urmați drumul DJ 203K (ieșirea către Râmnicu Sărat pe sub podul de la Mărăcineni) către Săpoca, Cernătești, Beceni, Vintilă Vodă, Lopătari – Plaiul Nucului. Coordonate GPS: N 45°28'16.57" / E 26°33'12.00".

Pentru mai multe detalii despre competiție acesează www.romanianextremeadventure.com

Autentifica-te  

Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×