Mergi la conţinut

Red Bull Romaniacs

    

Evenimente Motociclism
green.kecske

Detalii eveniment

Cel mai dificil raliu hard-enduro din lume, Red Bull Romaniacs, va debuta la începutul săptămânii viitoare. Prologul din centrul orasului Sibiu care stabileşte ordinea de start pentru prima zi de concurs, este programat pe 15 Iulie, începând cu ora 17:30.

event-41220-0-75566700-1405008865_thumb.

Red Bull Romaniacs este unul din cele mai importante evenimente din motorsportul romanesc, prin impactul său la nivel internaţional. Pe parcursul a patru zile de concurs, 350 de rideri din întreaga lume vor încerca să îşi depăşească limitele pe traseele din Carpaţi, urmând ca pe 19 Iulie să aflăm câştigştorii celei de a 11-a ediţii a raliului.

Printre vedetele internaţionale care vor concura anul acesta la Romaniacs se numără Graham Jarvis (câştigătorul din 2013), Jonny Walker, Andreas Lettenbichler, Chris Birch, Wade Young sau Altus de Wet. Emanuel Gyenes şi Ervin Kovacs sunt cei doi rideri români înscrişi la clasa Gold.

Gyenes are până în prezent patru clasări pe podium, două victorii la clasa Expert Team şi două locuri doi la clasa Expert Single. După ce în 2013 a concurat la clasa Expert Single, anul acesta a decis sa revină pe cel mai dificil traseu din raliu, deşi recunoaşte că focusul său la antrenamente este pus pe rally-raid şi nu pe enduro extrem. Ervin Kovacs va reveni în raliu după ce în 2013 a lipsit din pricina unei accidentări la mână.

Cea mai importantă absenţă din ediţia 2014 a raliului este cea a lui Alfredo Gomez, ocupantul locului doi de la Red Bull Romaniacs 2013. Acesta a fost victima unui incident stupid în timpul unei curse din Gordexola (nordul Spaniei). Pilotul Husqvarna venea la Sibiu cu dorinţa de a câştiga cel mai dificil raliu hard-enduro din lume, fiind al doilea favorit după Graham Jarvis.

Program Red Bull Romaniacs 2014:

Marţi, 15 Iulie

09:00 – Calificări Prolog, Bd-ul Coposu, Sibiu

17:00 – Sesiune de autografe şi fotografii cu starurile Red Bull Romaniacs, Bd-ul Coposu, Sibiu

17.30 – Prolog, Bd-ul Coposu, Sibiu

Miercuri, 16 Iulie

Start şi finish în Sibiu

Joi, 17 Iulie

Start Sibiu – finish Voineasa

Vineri, 18 Iulie

Start Voineasa – finish Petroşani

Sâmbătă, 19 Iulie

Start Petroşani - finish dealul Guşteriţa, Sibiu (11:30)

Autentifica-te  

Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×