Mergi la conţinut

Circuitul “Corsarul Roşu” te asteaptă pentru o porţie copioasă de adrenalină

    

Evenimente Motociclism
green.kecske

Detalii eveniment

 

Acţiunea se reia în această sâmbătă pe circuitul “Corsarul Roşu” din Bolintin  Vale, situat la doar 40 de kilometri de Bucureşti. Organizatorii “Motocross Cup”, singura cupă privată de motocross din România, cluburile Dual Racing şi Top Cross TCS şi-au făcut temele pentru a patra etapă din acest an. 

unnamed.thumb.jpg.2b93eee16cca4beac15b6e

“Chiar dacă din păcate am constatat că numărul celor care practică motocrossul a scăzut în ultimul timp, încercăm să nu dezamăgim nucleul dur de sportivi, facem un efort şi respectăm calendarul competiţional din care au mai rămas încă trei etape de desfăşurat. Ştim că acest sport necesită multă dedicaţie şi resurse materiale din partea piloţilor şi de aceea încercăm să le oferim o <arenă> în care să poată face performanţă”, spune Ciprian Popescu (Dual Racing Team).

Iar “arena”, dar şi desfăşurarea de forţe menită să o aducă în cea mai bună formă, sunt impresionante! Circuitul “Corsarul Roşu” se află pe fundul unui lac de acumulare secat, aproape de Argeş, într-un peisaj cu accente post-industriale, în care Adrian Răduţă a muncit mai multe zile pentru a prepara circuitul, fiind utilizate utilaje tip bob-cat şi tractoare. Pentru udarea circuitului se va folosi o auto-cisternă de 80.000 de litri de apă, desprinsă parcă din seria “Mad Max”. “Am reparat decolările şi aterizările, acolo unde era nevoie, dar pentru partea de sus a trambulinelor doar am cosit iarba, nu am răzuit-o, pentru a păstra mai bine umiditatea. Din punct de vedere tehnic, Corsarul Roşu e un circuit rapid, cu o singură secţiune mai strânsă, cu sărituri şi pentru profesionişti şi pentru amatori. Trambulinele lungi nu sunt foarte grele, cu excepţia unei singure duble. Per total, circuitul e unul care va fi apreciat de piloţii amatori”, spune Adrian Răduţă (Top Cross TCS).

unnamed_(1).thumb.jpg.99817e2212046657b2

Circuitul a fost integral arat, la douăzeci de centrimetri adâncime şi discuit, pentru ca atunci când va fi udat din nou, să se creeze un “mixt”, suprafaţa ideală pentru motocross. Piloţii de motocross din toată România şi-au manifestat deja intenţia de a participa, iar dintre ei, Alex Rosu (Top Cross TCS) este probabil cel mai entuziasmat de cursa de sâmbătă, pentru că este prima după accidentarea sa din 2014, din Campionatul Est-European de Motocross şi o perioadă dedicată studiilor.

Antrenamentele libere încep la ora 10, iar prima grilă de start va cădea la ora 14.00, pentru clasa MX Amatori şi MX Veterani.


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×