Mergi la conţinut

RedBull Rampage

    

Evenimente Motociclism
green.kecske

Detalii eveniment

Ce este şi cine a participat la Redbull Rampage? Red Bull Rampage este un concurs de mountainbike freeride, la care se poate participa doar pe bază de invitaţie şi care se desfăşoara în apropierea Parcului Naţional Zion din Virgin, Utah, Statele Unite ale Americii.

Prima ediţie a avut loc în 2001, iar până în 2004 acesta s-a desfăşurat pe Kolob Terrace Road, pe granița de vest a Parcului Naţional Zion. După primele 4 ediţii, competiţia a fost suspendată din cauza riscului ridicat la care se expuneau concurenţii. În ciuda acestui lucru, competiţia a fost reintrodusă în anul 2008, fiind câştigată atunci de Brandon Semenuk.

Din 2008 şi până în 2012, s-a mai organizat doar o singură competiţie, în 2010, când pe locul doi s-a clasat Gee Atherton. Din anul 2012 şi până în prezent, acest concurs a fost organizat în fiecare an, adunând un număr de spectatori din ce în ce mai mare. Competiţia a ajuns să se bucure de o atenţie deosebită, fiind transmisă în direct pe Redbull TV, iar astazi este unul dintre cele mai mari evenimente de mountaibiking ale anului.

redbull-rampage-pinkbike-620x349.thumb.j

Evenimentul este similar competiţiilor de schi freestyle și snowboard, competiţii în care concurenţii sunt jurizaţi în funcţie de linia pe care o aleg, de dificultatea elementelor executate şi tehnică. La început, traseele erau absolut naturale, fără niciun element extern, dar din anul 2008 au fost introduse şi rampe din lemn construite şi puse pe traseu pentru a creşte gradul de dificultate, lungimea salturilor şi spectaculozitatea.

Kyle Strait este o legendă vie a acestei competiţii fiind singurul care a câştigat-o de mai multe ori. În 2004, la doar 17 ani, Kyle a câştigat Rampage pentru prima dată, pe Kolob Terrace Road. În 2013 a repetat isprava din 2004, câştigând din nou competiţia. 

Premiul la Redbull Rampage a ajuns anul acesta la 100.000 USD. La prima ediţie acesta era de doar 8.000 USD. Aceste sume se împart între câştigător şi ceilalţi finalişti. Pe internet sunt deschise mai multe discuţii legate de acest subiect. Se discută dacă acest premiu nu este cumva prea mic pentru riscurile la care se expun concurenţii, sau dacă acesta nu trebuie să fie foarte mare pentru a nu pune o presiune suplimentară pe aceştia.

În 2013, unul dintre cele mai căutate lucruri pe internet a fost tura ce i-a adus locul doi lui Kelly McGarry. A înregistrat coborârea de pe munte cu un GoPro, iar odată ajunsă pe internet, aceasta a devenit repede un clip viral.

Finala concursului Redbull Rampage 2015 a putut fi urmărită vineri, în direct, pe RedBull TV.


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×