Mergi la conţinut

Clasament Lideri


Continut Popular

Showing most liked content since 21.02.2018 in all areas

 1. 3 points
  Toni

  Intrunirea anuala 2018

  Singurul lucru pe care l-a lamurit mesajul tau Orlando este acela ca dintr-un grup de vreo 50 de oameni cu o pasiune comuna care si-au gasit un nume, o sigla etc, s-au gasit cativa care si-au zis asa: noua nu ne pasa de vointa majoritatii colegilor nostri si infiintam o asociatie fix cu denumirea lor si dupa asta le zicem: "Cei care nu vor sa faca parte din Asociatie sunt baieti mari, liberi sa se organizeze sub ce denumire vor" Pai nu crezi ca ar fi fost mult mult mult mai corect fata de restul colegilor (evit sa folosesc cuvantul prieteni pentru ca acest cuvant implica foarte mult respect si se pare ca nu e cazul) din partea voastra sa va fi organizat voi sub orice alta denumire??? Daca insusirea numelui clubului ar fi fost facuta de persoane straine de club, as fi inteles (sunt multi care au vrut raul clubului) dar ca acest lucru sa fie facut de oameni din interior... si apoi sa le spuna in fata celorlalti ca ori se inroleaza in asociatia lor ori nu au decat sa plece la plimbare.... asta nu mai inteleg... sau de fapt inteleg dar ma dezamageste profund. Poate intentiile voastre sunt foarte bune dar faptul ca nu ati tinut cont de vointa majoritatii si ati deturnat numele clubului, mie imi creeaza sentimentul ca am fost tradat. La Calimanesti unde de obicei vorbesc toti si nu asculta nimeni, nu vad ce se poate lamuri. Inteleg ca ati creeat o situatie jenanta si aveti o retinere sa faceti totul public aici pe forum unde e cel mai transparent loc posibil si de asta vreti sa "spalati rufele in familie" dar eu intreb: care familie Orlando? Asta pe care voi tocmai ati scindat-o in doua? "O informare , fara surle si trambite" e sinonimul expresiei "noaptea ca hotii" si o faci atunci cand te prefaci ca informezi dar de fapt nu vrei sa afle prea multa lume de intentiile tale, altfel ai folosi surlele si trambitele asa incat sa fii sigur ca afla toata lumea. Organele de conducere ale oricarei asociatii trebuie sa fie specificate in Actul Constitutiv act care se elaboreaza inainte de a primi actul oficial de infiintare a asociatiei de la judecatorie. Deci membrii Consiliului Director de la momentul infiintarii asociatiei sunt deja cunoscuti si nu urmeaza a fi votati intr-un viitor. Inducerea asta in eroare a cititorilor face cumva parte din eradicarea lipsei de transparenta? Interesanta metoda. "scopul Asociatiei este de eradicare a lipsei de transparenta in toate demersurile" - avand in vedere tot ce ai scris in mesajul de mai sus, asta nu poate fi decat o gluma. Pana acum cam astea sunt aspectele lamurite din punctul meu de vedere.
 2. 3 points
  Toni

  Intrunirea anuala 2018

  Pentru ca tot apare aici sintagma: "Asociatia Clubul Motoveteranilor", cred ca ar fi corect si ar fi si momentul ca cine a decis si a si realizat inregistrarea oficiala a asociatiei cu aceasta denumire sa posteze aici macar o minima informare despre acest lucru astfel incat sa inteleaga si sa stie toata lumea ce este aceasta entitate juridica, de catre cine este reprezentata si mai ales pe cine reprezinta. Eu unul nu inteleg urmatoarele aspecte: - de ce aceasta lipsa de transparenta ("mers pe burta") asupra inregistrarii oficiale a asociatiei, - cine a decis sa faca acest lucru si mai ales cu ce scop, avand in vedere faptul ca intotdeauna s-a votat pentru neinregistrarea oficiala, - cine sunt membrii fondatori si cine face parte din Consiliul Director, - avand in vedere ca nu toti membrii Clubului Motoveteranilor (cel neinregistrat) nu agreeaza sa faca parte dintr-o asociatie inregistrata la judecatorie, cum se vor desfasura actiunile viitoare fara a se face o uriasa confuzie intre cele doua asociatii. Sunt convins ca si acum multi nu stiu cine organizeaza intrunirea 2018 si cui platesc in realitate avansul. Cu siguranta mai sunt si alte nelamuriri si cred ca ar fi necesare niste explicatii publice si transparente pentru ca altfel... deja s-a creeat sentimentul ca aceasta treaba s-a facut "noaptea ca hotii" ca sa citez o expresie de actualitate.
 3. 3 points
  Mirel_a

  Intrunirea anuala 2018

  Domnu' organizator! Nu vrei mai bine sa faci tu o prezentare a ofertei negociate la hotel, caaat mai completa? Cu pret/camera, facilitati incluse (mic dejun, intrari piscina, etc.) varianta single sau duble, peroada (daca s-a schimbat), valoare avans, cont pentru virat banii sau alte posibilitati, data limita a in scrierii, numar maxim/minim de camere rezervate .... si dupa aceeea sa ne certam/paruim intre noi?Virtual vorbind! Ca, asa, fara sa stim cine/ce/de ce te-a enervat atat de rau ... ma gandesc ca nu iese prea bine!
 4. 2 points
  Dan P. Varadero

  Intrunirea anuala 2018

  Eu sun unul dintre ei dar i-am cerut scuze lui Adi,cred ca m-a iertat.Stiu ca sunt prost de gura ( a se citi "tastatura") ,adica am fost ca incerc sa ma schimb.Si dupa ce ca am comentat nici nu am venit.Bine, am o scuza,eram pieton vandusem motorul chiar atunci.De data asta sunt cuminte nu mai comentez
 5. 1 point
  dantudor100

  Intrunirea anuala 2018

  Si uite asa ma departez de acest club. Acum raman doar simpatizant. Din discutii, si alea telefonice, "am luat si eu la cunostinta de cele de mai sus"... apoi am vazut nr. de cont si toate cele scrise pentru intrunire.... si am realizat ca parerea mea chiar nu conteaza. De vreo 3 ani nu am mai postat, atunci vroiam sa spun si eu cate ceva, dar am primit cateva raspunsuri care seamana " cu a XI-a porunca: VEZI DE TREABA TA !" In directia in care se merge oricum nu o sa-mi simtiti lipsa, si oricum nu "aveam povesti" cu toti din club.... asa ca ... poate o iesire de o zi spre Calimanesti-Caciulata, pentru o strangere de mana .
 6. 1 point
  luca.stere

  Reconditionare Dnepr 650

  Va ramane verde, in poze nu pare dar dupa ce se usuca este un verde semi mat (pozele au fost facute imediat dupa vopsire). Negru nu am facut decat cadrul de la mobra si cel de la atas. Nu am vazut pana acum combinatii cu negru.
 7. 1 point
  nicon

  Intrunirea anuala 2018

  Chiar nu inteleg ce s-a intamplat de este necesara o astfel de pozitie din partea dumitale . Ma intristez de fiecare data cand vad disensiuni si apoi dușmanii si poate ca ar fi mai bine sa nu=mi mai pese atat de mult , dar nu ma lasa "pardalnica" de inima , vorba lui Nea Marin . Nici nu stiu cum sa iau aceasta interventie a lui Kato . Ca pe o ofensa , sau ca pe filozofia unui om care nu a trecut degeaba prin viata si are dreptul sa judece pe altii . ... si inca ceva , ma enervează atat de mult formula luata de la Neculai Constantin Munteanu de la Europa Libera "Sa auzim de bine " , încât incep sa vad rosu înaintea ochilor . Cum naiba sa mai auzim numai de bine după cele spuse ? Ar fi de apreciat fap[tul de a nu șterge aceste comentarii (cei care puteti sa o faceti ) . Sa ne gandim la evenimentul Intrunirii Anuale de la Calimanesti unde ne vom intalni cu sufletele deschise si bucuria parcurgerii a inca unui an din viata , fara evenimente neplăcute .
 8. 1 point
  kato_arad

  Intrunirea anuala 2018

  Domnule Nicon ! Ne-am intalnit de cateva ori, ne stim inca de la inceputuri. Unii aveti si acum la anii astia un orgoliu nemasurat. Ati facut alta bisericuta ar fi frumos nu tot sa bazaiti pe cei ,,alungati,,. Oamenii vin si pleaca, altii cu tam-tam altii elegant. odata ce ati plecat macar fiti eleganti. Putina decenta nu strica. Sa auzim de bine :)!
 9. 1 point
  Mirel_a

  Intrunirea anuala 2018

  Daca e oferta asa de buna, tu de ce nu te inscrii? Sau nu stii inca ce se intampla cu avansul daca, din motive intemeiate, nu mai poti ajunge la intrunire??!!
 10. 1 point
  Almost five years on the road: Anna Grechishkina & her travelling dream Equipped with a KTM 1190 ADVENTURE and the burning desire to travel, Ukrainian Anna Grechishkina set out on a journey. She is now almost breaking records and is nearly five years in the saddle. This is her story … The idea to set out on this massive trip came as a surprise to me. I mean I always liked to travel mostly by bus or train with my father when I was a little girl but it was no major dream for me. I remember I enjoyed ‘going’ rather than ‘arriving’. I think that the passion for it started there … but I never thought that I’d be able to travel the world on the motorcycle! Actually, I would have been very surprised if somebody told me that I would be riding a motorcycle at all. Nobody in my family did, I didn’t have any rider friends. So nobody inspired or pushed me: it came just as a dream in the night and eventually turned into reality. I bought my first bike in 2005 before I had even learned to ride properly. It was a small Kawasaki Eliminator 125, which was followed the next year by the bigger Kawasaki Vulcan 900. With the 900 I travelled a lot and explored many countries around the Ukraine, in Eastern Europe and the Middle East. With each trip I wanted to go further and for longer. It became like an addiction and I was searching for any tiny possibility to get on my bike and just go. My traveling was always limited by vacation time. Like most people, when I had to go back home to work I was stressed and discouraged! I started to look for the ways to change that. At some point a fleeting idea came into my mind – why not to quit my job and go around the world on a bike? At first I just pushed this idea away as something crazy and impossible. But I could not get rid of it. The more I thought about it, the more I loved it. Deep inside I knew it was exactly what I wanted. And if I didn’t try then I would never have peace of mind. I chanced my luck and I tested my persistence and, here I am, having been on the road ever since for four and a half years. I’ve covered the world and with no intention to stop yet. The scope … I started a website to chronicle everything: I have a dream travel Little did I know that my journey would eventually bring me into touching distance of the Guinness Book of Records for the longest, solo round-the-world trip by a female. The initial idea was to cross all the continents and as many countries as possible. By now almost all have been ticked-off, only Europe – which is my part of the world – is left. Asia, Australia, North America, South America, Africa have been covered, and I have just arrived in Europe from Egypt and shipped my bike by air. Anna´s travel route My trip has not only been about riding and devouring kilometers. It has been much more, and that’s why it took me longer to cover the intended distance. I have explored the life around me, meeting and talking to people, listening to their stories, inspiring and being inspired by them, encouraging and being encouraged. I called my trip ‘I have a dream’: the words of Martin Luther King’s famous speech. I believe that all our dreams can come true with enough motivation and persistence. My main initiative and mission from this trip was to help as many people as possible to take their dreams more seriously. With that in mind I always tried to visit schools, colleges, orphanages and other places to meet kids and, in general, any groups of people willing to listen and to share my story with them, a message of the dream. I did not want just to roam around and enjoy myself, I wanted to spread the news that it is actually possible to follow one’s heart and one’s dreams. If I can do it, with all my fears and doubts, then you can do it as well and even better. I started my journey with a lack of experience and funds and with many gaps in preparation and uncertainty. The road has been teaching and training me every day since then: I am a different person from what I have been before. The riding and experiences … When I was planning my trip, I visualized only two years on the road. It still seemed to be a huge time and distance for me. After a while it was clear that I would not be able to cover the world in that period. The world turned out to be extremely interesting and I didn’t want to be in a rush. Since I started my trip, I was on a very low budget and I always had to look for ways to continue, and it took time. I was lucky to meet amazing people on my way whom I didn’t want to leave. A lot of things, including my expectations, changed since I started. In the beginning, it was just a project of traveling, covering a certain distance within a limited period of time and coming back to my country. Now this is not a project any more, this is my lifestyle, my routine, which I love and would not change for anything. Without exaggerating, I would say that this is the happiest part of my life. But I will be honest and say that traveling on the bike for so long is not always easy and enjoyable, sometimes it is a challenge both physically and emotionally. The physical part is understandable. Being always on the move requires strength and endurance, and sometimes I feel that it’s too much for me. But emotionally occasionally it hurts even more. It’s good to see new places and meet new people almost every day, but at some point you start to miss a sense of stability, of coming back to the same place, of sharing things with people, some kind of history, without having to repeat over-and-over same things about myself. Loneliness strikes as well. Though I meet many people on the road, I have to leave them behind, and many times it is heart breaking and brings tears to my eyes. Realizing that I might never see them again becomes a burden, which becomes heavier every time I have to say another good-bye. Besides the fun and hardships the road is my best education and sometimes I feel that I have lived many lives while traveling, something I would never have gained through university or degree. I’ve learned to understand other people, be more flexible and tolerant and to focus on similarities rather differences. I learned also that every tiny and invisible deed of kindness matters and it is our responsibility not to miss a chance to make a difference. The record … I did not put it as a priority for the trip and, of course, I didn’t even think about it at the beginning. As I said before, I had only two years on the road in mind and a much more modest mileage on the odometer of the bike! Over time all the plans and the whole vision of the trip changed. No more schedules and time frames, just open dates living on the road and accepting everything that came my way. If, at some point while riding and enjoying this nomad life, any measurable accomplishments come my way, then why not go for it? I will be happy to have the record and I will make an effort but my biggest incentive for this trip is not distinctions or winning competitions but to explore the world, myself, new people and to learn from I discover. The bike … My bike, a 2013 KTM 1190 ADVENTURE, has been with me since the beginning and is my first ADVENTURE motorcycle. When I started to prepare for my trip, I didn’t have a KTM in mind and I didn’t know much about the brand. KTM came as a surprise, and now I understand that it was a perfect choice. I was a bit cautious about the ADVENTURE at first. The size and weight was intimidating. My previous bikes were lighter and with a lower center of gravity. Nevertheless, I made my choice and I’ve never regretted it. The bike proved to be a reliable, easy to handle and a comfortable companion. Of course, I tried to visit and say hello to all KTM dealers in the countries and continents on my way. They always checked the bike’s performance and did regular maintenance with replacement of needed parts. I do not remember any serious technical issues; all the replacements were due to the proper mileage and scheduled maintenance. My journey is not finished yet, and perhaps, far from being finished. I really want to continue with the same bike and I do feel that it still has a lot of potential. Moreover, it became much more than a bike for me. It is my friend, my home, my own ‘rock’; it is more of a personality than just a vehicle. I feel comfortable with it and I hope that we still have many more safe and enjoyable kilometers together. Anna visited the KTM factory at the end of January as part of her epic trail and took part in a workshop where staff reviewed the KTM 1190 ADVENTURE that had clocked over 130,000 km. She spoke to engineers that checked over the machine and gave their opinion on the wear and the mileage. See what happened when Anna came to Mattighofen and what the bike’s technical crew and R&D thought of the lifespan of the KTM 1190 ADVENTURE. To read all about Anna’s experiences and exploits then visit her website. Photos: Anna Grechishkina Video: Anna Grechishkina
 11. 1 point
  luca.stere

  Restaurare Ural M63

  Vad ca au disparut postarile mele cu Ural M63 cu atasul montat?!
 12. 1 point
  Advpulse

  2018 Royal Enfield Himalayan First Ride

  It was roughly two years ago when Royal Enfield announced their new middleweight adventure motorcycle, a purpose-built machine designed to take on the rugged Himalayan mountain range. For decades, people have been riding Royal Enfields around India’s Himalayan mountains but the historic brand wanted to produce something better-suited to the terrain than their Classic and Bullet lines. The concept for the Himalayan first began to take shape around 2011, originally designed and built in India for the Indian market. The idea was to produce something more modern (for Royal Enfield’s standards) and more off-road capable, featuring a single rear shock, generous suspension travel, an overhead camshaft, disc brakes, fuel injection and a 21″/17″ wire-spoked wheel set. Yet they also wanted a back-to-basics motorcycle with simple air/oil-cooled 411cc engine, analogue gauges and no electronic rider aids. It had to be appealing and accessible to a wide range of riders too, so Royal Enfield gave it a low seat h, torque-tuned motor, nimble handling, and kept the nostalgic styling the company is known for. Over the past two year, the company’s efforts have been rewarded with strong sales overseas, and now they’re finally bringing it to the US. Better yet, it’s coming with an affordable price tag of just $4,499. Recently we got our first chance to test the 2018 Royal Enfield Himalayan at the Press Intro in Midlothian, Texas, where we explored some of the area’s backcountry roads and off-road terrain. Read on to find out our first impressions on this new middleweight Adventure Bike coming to North America. First Look One of the first things you notice about the Royal Enfield Himalayan is its distinctive styling. There’s nothing quite like it in the Adventure segment. It’s outfitted with a chrome-framed round headlight, rounded fenders and petite windscreen for a classic look, while the crash bars, wide handlebars, long-travel suspension and dual sport tires telegraph its rugged intentions. Somehow this mix of contradictory styles blends seamlessly together in a design that’s pleasing to the eye. Frames are welded robotically at Royal Enfield’s state-of-the-art Chennai Plant. It’s not without a few quirky features though, like a fuel injection system with a choke, separate ignition and fuel tank keys, an electronic compass on the dash just to name a few. According to Royal Enfield, the bike uses a simplified EFI system and the choke was included to help with cold starts in the high elevations of the Himalayas. One of the nice touches, for a bike in this size range, is a center stand that comes standard. Plus the Himalayan also comes equipped with a small rear luggage rack, decent-sized serrated steel pegs, and upper crash bars that can also be used to carry RotopaX fuel containers. Suspension is non-adjustable other than a rear preload setting (adjusted using tools) but it does offer a respectable 7.9 inches of travel up front and 7.1 inches in the back. Ground clearance is also generous at 9 inches. The Himalayan comes equipped with a luggage rack so you are ready to get out and explore. Large bar-end weights help keep vibrations down on the highway but the Himalayan does not come equipped with hand guards. With a fairly-tall suspension, getting the seat h to a manageable 31.5 inches (29.9″ with the low seat) wasn’t easy. Royal Enfield did it with careful consideration of the geometry and a scooped out seat design that has you sitting down low in the bike rather than on top of it. Putting feet on the ground is made even easier with a seat that is narrow in the front, allowing your legs to have a more direct path to the ground. Firing up the Long-Stroke single for the first time, the exhaust note is quiet but has a nice thump to it. It’s not as distinctive as the Royal Enfield’s push rod engines, but it has character. Redline comes on at 6,500 rpm, which implies its an under-stressed motor and an oil change interval of 6,000 miles also helps keep maintenance costs down. Asphalt Performance On the first ride down the block, I noticed the Himalayan’s clutch lets out late and it has a slightly heavy pull for a small-displacement bike. Even so, fueling was good and it was easy to get off the line. Going down the road, the 411cc single pulls strong in the lower RPMs for a smaller motor. The counterbalanced engine is also smooth at slower speeds and only exhibits some vibration under wide-open acceleration. As far as the ergos, the Himalayan has a laid back almost cruiser-like seated riding position. The h and reach to the bars feels nice for long rides, and the small windscreen blocks wind up to about chin level while being low enough to stay out of your line of sight. There was not much more than a hint of vibration on the highway thanks to tall gearing, large bar-end weights, and a long-stroke motor that keeps the revs low at 65 MPH. The Himalayan’s saddle also proved comfortable with its wide shape and ample padding. Foot pegs have a slightly forward position compared to your typical dual sport, which helps reduce knee bend for taller riders (I’m 6’2″). Although, I did notice my knees sometimes rubbed on the upper crash bars. It wasn’t a problem with padded knees but if you wear jeans when you ride, it could be. The Himalayan’s gauges are compact, but small numbers are a little hard to read for aged eyes. The digital compass is a nice touch and makes us want to leave our maps and GPS behind for a real adventure! On several long straights, I tucked in behind the fly screen to explore the Himalayan’s full power. Acceleration won’t ‘wow’ experienced riders but it is adequate for passing around town. The highest indicated top speed I achieved on our short highway stint was 75 mph, although it felt like it could reach low 80s with more room time to accelerate. The torque-oriented powerband feels like it maintains speed well but the Himalayan could use more power for long rides on the interstate highways of the US. Riding at a brisk pace on backcountry roads, the bike feels stable at speed and the braking power is good from the single 300mm front rotor, yet it does require a firm two-finger squeeze to stop quickly. The Himalayan’s low pegs do touch down early during aggressive riding but otherwise, it felt nimble and flickable in the turns. Eventually, we settled down into a more-comfortable pace and it was then that I really felt the enjoyment of riding the Himalayan. The bike likes to cruise along more than it likes being pushed. It encourages you to experience the world around you and reminds you it’s not about the bike but the ride itself. Off-Road Performance Having some fun in the mud on the Royal Enfield Himalayan. Royal Enfield designed the Himalayan to be good on both the street and dirt, with a bias toward off-road. And once we turned off the asphalt, the bike felt like it was more in its element. The suspension is surprisingly good for a bike in this price range. It absorbed bumps well and didn’t Pogo or wallow like you might expect. Damping and spring rates were adequate for a larger rider, and several jumps and g-outs at speed didn’t bottom out the suspension. A short reach to the ground, and a relatively light weight of 401 pounds, makes this bike feel unintimidating in the dirt. Its tractable engine with mild power also helps make it easy to ride off-road for a novice. In fact, it would make an excellent learner bike for those looking to develop their off-road skills. A more experienced rider can still have a great time on the Himalayan though. That is, as long as they don’t have high expectations on performance. You can ride it fast and it’s got a big enough performance envelope to get your thrills, but if you are looking for a strong dose of adrenaline, this isn’t the bike. With its soft power delivery, experienced riders wanting to push the bike may find it difficult to get the rear tire spinning (steering with the rear) or get the front wheel up. The scooped out seat also limits your options for transferring weight for different terrain, and getting your weight over the front wheel to maximize traction proved challenging in the seated position. The stand up ergos feel more like a dirt bike than when seated. Bars are a good h, even for taller riders, and the bike doesn’t feel cramped. The serrated pegs were nicely sized and grippy with the rubber covers off, although feet did get knocked around more often in the rutted out terrain due to the low peg position. I also noticed the rear subframe bows your legs out around the calves when standing. And if you’ve got big feet, the right side exhaust under the pegs intrudes on heal movement a bit. Despite some limitations for hard-edged off-road riding, the Himalayan was a lot of fun on our muddy test course and everyone seemed to be enjoying the ride. The bike was nimble and easy to manage on the slick trails, even with road-biased 70/30 Pirelli MT60 dual sport tires. A few test riders did have tip overs but the Himalayan seemed to take a fall well. No broken or scratched up plastics, a broken mirror was the only casualty we saw. The Bottom Line Royal Enfield is the oldest continuously produced motorcycle company (since 1901) and also the fastest growing. Much of the recent success is due to their focus on fun, accessible, and affordable middleweight motorcycles. With the Himalayan, they’ve created a back to basics bike; what motorcycling used to be. And with its combination of accessibility, ruggedness, unique styling, and affordable price, its the kind of bike that could open doors to a whole new group of motorcycle owners. Clearly the Himalayan is a great adventure bike for newer riders with a great price, but experienced riders can also enjoy and appreciate it too. Even if you own a big-bore adventure tourer or a high-performance dual sport, this might be the perfect second bike for more casual expeditions. There are also a lot of riders that are getting up in age and their backs aren’t up to lifting a dropped 600-pound motorcycle anymore. Royal Enfield’s new state-of-the-art production plant in Chennai, India has instated rigorous quality standards. Every Himalayan is also put through a 100-point inspection when it arrives in the US before shipping out to dealers. Royal Enfield has generated a lot of excitement about their new middleweight ADV Bike but there is still some questions people have about quality control. To address this, Royal Enfield put in place much stricter controls and inspection processes in recent years. They also opened a state-of-the-art 50-acre production plant in Chennai, India in 2017 where the Himalayan motorcycles are produced. The Himalayan has also been in production for two years overseas, so its already had a shakedown before coming to the US. The Royal Enfield dealer network has been steadily growing in the US as well. All great signs for the launch of the Himalayan and future success for the historic brand. We look forward to getting our hands on a Himalayan for more extensive testing. Stay tuned for more to come! New Himalayan motorcycles are currently in route to the US from India. Look for them on dealer floors mid-April 2018. [embedded content] 2018 Royal Enfield Himalayan Specs Engine Type: Single cylinder, air-cooled, 4 stroke, SOHC Displacement: 411cc Bore & Stroke: 78mm x 86mm Compression: 9.5:1 Max. Power Output: 24.5 BHP @ 6500 RPM Max. Torque 26 ft-lbs Fuel System: Fuel injected Ignition System: TCI, multi-curve Engine Start: Electric only Fuel Capacity: 4 gallons Fuel Efficiency: 70 MPG (estimated) Lubrication: Wet Sump Clutch Wet, multi-plate Gearbox / Transmission Type: 5 speed constant mesh Final Drive: O-ring chain Frame Type: Half-duplex split cradle frame Suspension (front): Telescopic 41mm forks, 7.9 in. (200mm) Travel Suspension (rear): Monoshock with linkage, 7.1 in. (180mm) Travel., preload adjustable Dimensions (L x W x H): 86 in. x 33 in. x 53 in. Wheelbase: 58 in. Seat Height: 31.5 in. (29.9 in. low seat) Ground Clearance: 9 in. Wet Weight: 401 lbs. Tires (front): 90/90-21″ Tires (rear): 120/90-17″ Brakes (front): 300mm single disc, 2-piston floating caliper Brakes (rear): 240mm single disc, single piston floating caliper Electrical System: 12 Volt DC Alternator Output: 220 Watts Instruments: 12 Volt, 8 AH VRLA Headlight: 12V H4 60/55 W Taillight: LED Color Options: Snow and Granite MSRP: $4,499 . GEAR WE USED • Helmet: Arai XD-4 Vision • Jacket: REV’IT! Dominator GTX • Pants: REV’IT! Dominator 2 GTX • Gloves: REV’IT! Dominator • Boots: Falco Avatour • Bluetooth Headset: Sena 10c
 13. 1 point
  Care este tehnologia din spatele revolutionarului Yamaha Niken? Lansat la finele lui 2017, la EICMA Milano, noul Yamaha Niken deschide pur si simplu o noua dimensiune in ceea ce priveste pilotarea unei motociclete. Platforma LMW - Leaning Multiwheel duce abordarea virajelor la un alt nivel, aceasta tehnologie avand multiple beneficii pentru cel sau pentru cea care piloteaza aceasta motocicleta cu trei roti. Yamaha a lansat un clip video in care explica felul in care functioneaza noua tehnologie, fiecare detaliu al geometriei LMW Ackermann fiind explicat. Inginerii japonezi nu au nimic de ascuns, ei dezvaluind totul, de la designul tip paralelogram, la furcile duble inversate si modul de articulare al subansamblelor. Toatea acestea contribuie la o excelenta manevrabilitate si la o experienta de tip nou, pe care Yamaha o numeste „carving”. Este exact ceea ce se intampla pe zapada, cu skiurile, iar pana in prezent, acest gen de pilotaj era rezervat unui numar restrans de piloti avansati. Iata ca gratie tehnologiei Yamaha, aceste senzatii tari au devenit accesibile in deplina siguranta pentru toata lumea!
 14. 1 point
  nicon

  Intrunirea anuala 2018

  Sa-mi fie cu iertare ca ma bag eu in vorba pe aici . Pentru cei ce nu stiu prea multe despre mine pot sa spun ca am aderat la acest grup si am fost membru activ inca din anul 2009 . Datorita conjuncturii am trecut in grupul moto-seniorilor Senior Riders 55 . Il cunosc destul de bine pe Enduristul si va rog sa nu luati in nume de rau opiniile sale care de multe ori sunt diferite de ale celorlalți ... . Pana la urma legea negarii negatiei si lupta contrariilor este o teorie care a stat la baza existentei . Inainte ma mai certam si eu cu el , cu Ivan Pedala si cu inca vreo câțiva .ca mai apoi sa devenim cu toții prieteni buni . ............... si inca ceva : Acest grup al tăbăciților de vânt , ploaie si arșiță nu mai este ceea ce era parca , fara Doru 1900, Topgun , Sorin SX666 si inca multi altii ................ ( sper sa nu fiu inteles gresit si sa jignesc pe cineva fara de voie ) Tin minte o povestioara pe cand eram la școala elementara . Era vb despre Unirea lui Cuza si copili nu prea înțelegeau ce etse unirea si cat este de importanta . Invatatorul a luat o matura de nuiele si a pus copiii sa o rupă . Desigur , nu au reusit . Atunci i-a pus sa rupa nuia dupa nuia . Va mai amintiți de aceasta pilda ? .
 15. 1 point
  Valeriu Alexa

  Intrunirea anuala 2018

  Link catre site-ul clubului ClubulMotoveteranilor.ro
 16. 1 point
  luca.stere

  Reconditionare Dnepr 650

  Amortizoarele spate: demontare, curatare, vopsire, schimbat ulei: Uleiul era cam depreciat, cu uleiul Motul 15W Medium heavy au iesit super!
 17. 1 point
  Published on 03.05.2018 [embedded content] Riding around the world was a little different 36 years ago. There were few choices for long-range dual sport motorcycles. No email, no GPS, no internet. No reliable maps in some parts of the world. And if you got yourself into a jam, there were no cell phones or SPOT messengers to get you out, only your own resourcefulness. In 1982, a time when it was unusual for women to travel long-distances by motorcycle, Elspeth Beard set off on a bold solo journey around the world at the age of 23. In this engaging video animation, Elspeth tells her story of what it was like riding the world during those times. She recalls how people used to assume she was a man and how they treated her like an alien just walked through the door when she took off her helmet. © Courtesy of Elspeth Beard Her determined spirit got her through everything from war zones to mechanical failures and two big accidents that took weeks to recover from. Even bouts of Hepatitis and Dysentery didn’t stop her from continuing. After two years riding her 1974 BMW R60/6 more than 35,000 miles across 20 countries, Elspeth would become the first British woman to ride around the world on a motorcycle. Elspeth Beard’s fearlessness reminds us how much easier it is now to travel around the world on a motorcycle, and encourages us all to pursue our own audacious journeys. It’s also a solemn reminder that the world gets smaller every year as globalization takes hold. She recounts how some of her best experiences occurred while getting lost and that opportunities for discovery no longer exist when you are following a red line on a screen. The golden age of exploring ‘truly’ foreign lands may be coming to a close, but we still have plenty of opportunities for adventure today. Let’s hope it stays that way for another 36 years. To read more about Elspeth’s travels, check out her website and her book Lone Rider that chronicles her journey.
 18. 1 point
  Bogdan Harea

  N S E W Moto, Accesorii Enduro Turing

  Cricul central prinde contur.
 19. 1 point
  gaxel

  Motocicleta mea IJ Planeta 5, cu ataș

  Buna ziua, buna ziua. Am si eu o rugaminte, ca om care nu va cumpara aceasta motocicleta, trimite mi si mie pe PM niste date (simpla curiozitate) : cat te a costat restaurarea, in bani dat in primul rand ca TIMP (ca nu vreau sa imi imaginez cat dureaza sa gasesti mesteri si piese) Si nu in ultimul rand care ar fi pretul ? Iti spun sincer ca SALIVEZ uitandu ma la ea. Am si eu ijul meu si ma intreb des daca o sa fie restaurat intr o zi. Arata foarte ingrijit motocicleta.
 20. 1 point
  Bogdan Harea

  N S E W Moto, Accesorii Enduro Turing

  Suportul pt GPS.
 21. 1 point
  bogdan_harea

  N S E W Moto, Accesorii Enduro Turing

  Ziua cea mai placuta. Vopsirea si montajul final.
 22. 1 point
  Bogdan Harea

  N S E W Moto, Accesorii Enduro Turing

  Doar atat pt azi. Topcase-ul la locul lui, pe o placa intarita. Pe spate latimea a iesit 99 cm.
 23. 1 point
  Am fost pe “Drumul Mortii” din Bolivia. Unic. Ei bine, în Romania orice drum e un drum al mortii din cauza maimuțoilor cu mușchii umflați. După ce stai mai mult de-o lună acasă, te obișnuiești – așa suntem făcuți, să ne adaptăm la orice mediu – dar de îndată ce pleci din nou observi cum lucrurile se întâmplă total anapoda pe șoselele patriei. Cum e în America de Sud? Să fie clar, în Chile și Argentina se circulă ca-n Europa – ai infrastructură, curățenie, șoferi disciplinați. Nu te simți niciodată în pericol. În Peru și Bolivia, pe de altă parte, nu te-aș sfătui să circuli dacă te prinde noaptea pe drum. Mai ales în Peru. Autobuze ce depășesc camioane în viraj, moto-taxi-uri care-ți întorc în față, faruri care te orbesc. De trei ori am fost scos de pe drum într-o zi de autobuze care depășeau camioane și odată era să mă înfig într-un moto-taxi care mi-a întors brusc în față. Bine că am frâne la motocicletă. Pe-acolo oamenii nu sunt obișnuiți cu motocicletele noastre. Motocicliștii lor au maxim 150-250 cmc și folosesc motoarele ca să care butelii și saci de cartofi. Circulă pe marginea drumului, în regim de bicicletă. Așadar, șoferul peruan când vede un singur far nu mai stă pe gânduri și intră în depășire. Nu poate înțelege că acel far vine 120 km/h. Apoi, infrastructura. În 90% din cazuri e ca-n palmă – asta dacă nu-ți cauți tu de lucru pe drumuri comunale. Singura problemă – pârâul trece prin mijlocul drumului. În funcție de cum ai norocul (dacă plouă mai mult sau mai puțin în munți), poate fi un pârâu liniștit sau un râu în toată regula, cu aluviuni, copaci, pietre. Uneori, pârâul curge direct pe asfalt și poate apărea mătasea broaștei pe fund. Astfel, un firicel de apă lat de un metru și adânc de două degete poate da cu tine de pământ. Fix asta ni s-a întâmplat nouă. Dar să revenim la oameni și trafic. Odată depășeam un autocar, iar în stânga aveam un hău ce dădea în ocean. Deodată văd cum autocarul îmi intră în față, iar șoferul aruncă pe geam o caserolă cu orez și carne – ce-i mai rămăsese de la prânz. Mai aveam puțin și o primeam fix în freză. Intrase pe contrasens ca să dea cu ea în vale – că nu-i tocmai frumos să arunci gunoiul în mijlocul drumului. Gunoaie, ursărie, șoferi needucați – e o aventură să conduci în Peru. Totuși, e ceva în traficul din România ce mă sperie mai tare ca-n Peru: smardoiala – cuvânt din argou care vine de la smardoi, explicat de dex prin bătăuș – acea atitudine de tupeu obraznic, nesimțit, violent. Șoferii peruanii, oricât ar fi ei de ne-educați și de haotici în trafic, nu sunt răi. Dacă fac o prostie, n-o fac din răutate, cu bună-știință. Așa e mersul acolo. În România, în schimb, simți răutatea, șmecheria, impertinența, proasta-creștere la fiecare pas, iar în trafic îți pot fi fatale. Depășiri violente pe linia continuă, flash-uri pe autostradă în timp ce ți se lipește de spatele mașinii, “dă-te mai repede la o parte că eu merg cu 200”, mișcări menite să te intimideze, zig-zag-uri. Toate sunt făcute cu bună știință, cu scopul de-a demonstra ceva, de-a arăta că el e șmecher, se descurcă, că nu stă în rând cu fraierii. De fiecare dată când mă întorc acasă de undeva, simt frica. Am simțit-o când m-am întors din Caucaz. De întoarcerea din nordul Europei nu mai zic, eram transpirat încă de prin Ungaria. Iar acum mi s-a confirmat cu America de Sud. Iar problema e că nu ne vom schimba prea curând. Le trecem cu vederea prea ușor, “că oricum n-ai ce să le faci”, iar astfel de lucruri devin o normalitate. Trec câteva luni, începem să ne obișnuim sau, și mai rău, devenim și noi agresivi. Pentru că trăiești într-o junglă unde numai cel puternic scapă. Sursa
 24. 1 point
  sorin56ro2001

  Intrunirea anuala 2018

  Ce' acem ??!!...Se mai tine au ba ??!!...Ca prinde cascavalu' floare...si tre' consumat...
 25. 1 point
  Toni

  Codul Clubului Motoveteranilor

  In atasamentul acestui mesaj, gasiti informatii despre cine suntem, dupa ce reguli si criterii ne calauzim si cum poate, oricine doreste, sa ni se alature. Pentru orice alte informatii si/sau discutii, aveti la dispozitie celelalte topicuri ale acestei sectiuni. Va rugam sa luati la cunostinta ca oricine doreste sa posteze in oricare topic din aceasta sectiune (Clubul Motoveteranilor) a forumului, este rugat sa tina cont de faptul ca pe aceasta sectiune, nu sunt permise sub nici o forma si nici intr-un context, jignirile directe sau insinuate, cuvintele jignitoare, injuraturile, amenintarile si alte fapte similare la adresa niciunui user, indiferent daca face parte sau nu din Clubul Motoveteranilor. De asemenea, va rugam sa luati la cunostinta, de la bun inceput, de faptul ca aceasta sectiune este moderata de catre un membru al Clubului Motoveteranilor si astfel de postari vor fi sterse imediat, fara nici o explicatie. Multumim pentru intelegere! Codul Clubului Motoveteranilor 2016.pdf
 26. 0 points
  Prafpilaf

  Intrunirea anuala 2018

  OK Toni, daca vrei sa dam cartile pe fata eu nu am o problema . Te-ai intrebat de ce oare din grupul de peste 150 de motoare prezente la Sacelu in 2011 am mai ramas ,,vreo 50 de oameni" ? Te-ai intrebat de ce oare din 5 sau 6 intalniri cate au fost tot in 2011 noi am ramas cu una, si daca insist eu sunt maxim doua pe an ? Te-ai intrebat de ce oare avem intalniri ,,private" pe bisericute care lasa impresia de mare favor celui invitat ? Te-ai intrebat de ce oare cand ne more cate unul nu suntem in stare sa facem o donatie la vedere si trebuie sa planeze suspiciuni asupra celui care inmaneaza plicul familiei ? Te-ai intrebat de ce oare mereu trebuie sa puna cineva bani pentru noi , in diferite ocazii , si sa-i recupereze cand ne vede ? Te-ai intrebat de ce oare dintre cei ,,vreo 50 de oameni" mai vin la intalniri doar cei din Bucuresti , Oltenia si razlet doi din Bacau, unul de la Gaiesti si unul din Brasov ? Te-ai intrebat de ce oare atunci cand ne dorim un tricou sau orice altceva cu insemnele clubului nu avem de unde sa le luam ? In alta ordine de idei, nu vad cu ce deranjeaza intrarea in legalitate a Asociatiei, dar daca ai un pic de timp o sa te rog sa-mi explici si mie. Si apropo, eu nu retin cand s-a votat anul trecut . Stiu ca a fost doar o discutie aprinsa care a ramas in coada de peste .
 27. 0 points
  Prafpilaf

  Intrunirea anuala 2018

  Draga Toni, dragi prieteni : Eu, Orlando Gujan, sunt unul dintre cei care se simt onorati sa se afle printre membrii fondatori ai acestei asociatii, asociatie care a luat fiinta dupa nenumarate discutii pro si contra. O informare , fara surle si trambite , a fost facuta chiar si in interiorul acestui topic urmand ca la intalnirea de la Calimanesti sa fie dezbatuta in amanunt aceasta initiativa si asta nu din cauza lipsei de transparenta ci din cauza volumului mare de informatii ce urmeaza a fi dezbatute fata in fata si a dorintei de a ne spala rufele in familie. Dar, acum daca tot ai adus vorba … In ceea ce priveste aspectele pe care nu le intelegi… sa le luam pe rand: - ,,lipsa de transparenta (“mers pe burta”) asupra inregistrarii oficiale”… Intotdeauna s-a discutat despre infiintarea Asociatiei cu argumente pro si contra , chiar la ultima intalnire de la Calimanesti ceva mai vehement decat in alti ani. - ,,membrii fondatori si Consiliul Director”… Membrii fondatori probabil ca o sa se prezinte fiecare, insa nu vad de ce este important acest amanunt, cred ca mai important este statutul Asociatiei si ce urmareste acesta, statut care poate fi gasit pe pagina de internet a Asociatiei. Asa cum stie oricine care a facut sau face parte dintr-o Asociatie, membrii Consiliului Director sunt alesi dintre membri Asociatiei si desemnati prin vot, ceea ce se va intampla si in acest caz. - ,,avand in vedere ca nu toti membrii Clubului …. “ Asa este, intr-o comunitate nu toti au aceleasi pareri , gusturi si pana la urma este normal sa fie asa. Nu obliga nimeni pe nimeni sa intre in Asociatie, fiecare cum simte. Cei care nu vor sa faca parte din Asociatie sunt baieti mari, liberi sa se organizeze sub ce denumire vor , avand chiar si varianta de rezerva de a participa impreuna cu noi, astia cu acte, la intrunirile organizate prin Asociatie . Daca vrei pot oferii cateva explicatii publice si transparente ca sa scape lumea de sentimentul neplacut ( ,,noaptea ca hotii” ) sau poate este mai bine sa mentionez ca scopul Asociatiei este de eradicare a lipsei de transparenta in toate demersurile . Acum cine doreste poate sa dea cu pietre. Promit sa #REZIST .
 28. 0 points
  adrian radu -bujie

  Intrunirea anuala 2018

  intotdeauna se gasesc unii sfatosi si bine 'intentionati'!!!!!bine ar fi daca si/ar pastra opiniile doar pt ei ,avind in vedere ca nici nu participa la evenimentele noastre!!!!cine nu poate sustine financiar participarea la intrunire sa nu vina!!!sportul cu motor este scump!!!cind mergeti doar voi cu familia nu discutati atita despre preturi si nu dormiti nici in sat la casele oamenilor!!!alegeti aproape ce/i mai bun!!!si nu e rau,atunci de ce nu faceti asa tot timpul!!!cind nu/ti convine ceva nu vii nu comentezi,asa cum faceti unii!!va stiti nu dau nume!!!
×