Mergi la conţinut

Clasament Lideri


Continut Popular

Showing most liked content since 21.02.2019 in all areas

 1. 6 points
  Pentru ca am stat la masa "negocierilor" cand s-au hotarat regulile clubului si pentru ca ma simt cumva legat de aceasta grupare, am sa-mi spun si eu opinia. Membri cu drept de vot si dreptul de a purta sigla clubului = doar cei cu 20 de ani vechime categoria A. Toti cei care nu au 20 de ani vechime = simpatizanti, fara drept de vot si fara dreptul de a purta sigla. Sau, ca sa nu se simta exclusi, o sigla putin diferita de cea a membrilor clubului. Altfel, cadeti in derizoriu si nimeni n-o sa va ia niciodata in serios. Doar vor face bascalie de voi. Cred ca e cazul sa faceti putina curatenie in acest club. Parerea mea.
 2. 5 points
  ytu60

  Intrunirea anuala 2019

  Va salut pe toti fara exceptie Si pentru ca tot am demarat discuțiile pentru organizarea întrunirii 2019, voi propune eu o ordine de zi - Ar trebui inceput cu înscrierea in lista de participare a cat mai multor membrii plini si simpatizanti. In acest mod toti membrii si simpatizanții își pot exprima opinia in plenul ședinței si nu pe forum. - Desemnarea unui comitet de sedinta format dintr-un președinte un vicepreședinte si un secretar - Silvia Iordache, Octav Lica si Valeriu Alexa, au inca timp sa "perie" ultima lista a membrilor din 2016 Cel putin asa si-au luat angajamentul la sedinta de anul trecut. Lista este mult prea lunga si multi nu au participat decât o singura data. Dupa care au intrat in "hibernare". Conform codului la a treia neprezentare consecutiva era atenționat si suspendat. - "Darea de seama" privind activitatea clubului 2018-2019 - Prezentarea noilor colegi care au aderat la club in perioada 2018-2019 si confirmarea lor ca membrii plini sau simpatizanti in funcție de vechimea permisului categoria A. Celor noi veniți si confirmați li se va prezenta statutul si codul de conduita ce trebuie urmat si respectat. Ei vor avea drept de vot începând cu sedinta 2020 dupa actualizarea noii liste a membrilor /simpatizanților 2019 - Propuneri si discutii in legătura cu direcția pe care o va urma clubul Luările de cuvânt se vor face in ordinea înscrieri, in asa fel încât secretarul ședinței sa poată consemna in procesul verbal al ședinței. - Stabilirea datei si eventual a locatiei pentru întrunirea 2020 si propuneri de activități pentru perioada urmatoare Angajament ferm si desemnarea organizatorului/organizatorilor întrunirii 2020 - Lista actualizata a membrilor/simpatizanților propun sa fie protejata, ascunsa si sa poată fi accesata doar de cei înscriși. La fel si discuțiile sa se poarte pe un forum protejat la care avem acces doar noi, fara alți "ochi" străini de club. - Votul trebuie exprimat pentru fiecare problema/propunere in parte, trecându-se apoi la următoarea discuție. Propunerea mea si doar a mea este ca votul sa fie exprimat de către toti membrii plini dar si simpatizanții înscriși in lista din 2016. Aceasta este doar o propunere de ordine de zi ce poate fi completată pana la sedinta. Am rugămintea de a trata sedinta cu seriozitate si hotărârile luate in plen sa fie respectate cu strictețe Discuțiile trebuie sa se faca pe grup si nu la vedere. Sunt sigur ca asa vor participa mai multi colegi "Parerea mea"
 3. 5 points
  Si Io am insemnul "Clubului Motoveteranilor (nu "patch", ca suntem romani ce naiba) pe motoreta, pe vesta de piele, pe niste tricouri si pe alte diverse obiecte si nu-l dau jos si nici nu-l acopar cu altceva, sa vedem ce se intampla...si il tin in primul rand in memoria lui Stefan, care l-a pus in practica pentru prima data... Cred in "Clubul Motoveteranilor" asa cum a fost de la inceput, un grup de prieteni cu o pasiune comuna, ajunsi sau trecuti de o anumita varsta si care se intalneau unde, cum si cand puteau pentru a-si sustine si impartasi impresii despre aceasta pasiune...fara pretentii de a se erija in conducatori, sau a beneficia de diferite avantaje de la acest club... Chiar nu se mai poate asa ceva ??!!
 4. 4 points
  Cred ca am priceput si eu pana la urma, chiar daca sunt cam de la facere ... MEMBRII CU DREPT DE VOT = MOTOCICLISTI CU CATEG A DE MINIM 20 DE ANI. SIMPATIZANTI FARA DREPT DE VOT , DAR PARTICIPANTI LA SEDINTE = MOTOCICLISTI CU CATEG A SUB 20 DE ANI. Daca imi amintesc eu bine era vorba sa mai si mearga pe moto, dar nu stiu daca se mai aplica. Chestia cu sigle , sefi , care e venit primul si care ultimul cred ca nu se pune. Gresesc?
 5. 4 points
  Din pacate, probabil niciun "o.e.n.g.-ist" nu a citit niciodata cu atentie topicul asta: https://pro-bike.ro/forums/topic/88900-codul-clubului-motoveteranilor/ Pe cei care vor sa dovedeasca ce a fost mai intai (oul sau gaina) ii rog sa citeasca cu mare atentie topicul mentionat mai sus, inclusiv fisierul atasat acelui topic si ii rog sa observe data la care a fost postat: 7 Martie 2012. Cativa colegi simpatizanti, probabil bine intentionati dar foarte neinspirati, care nu indeplinesc (deocamdata) conditiile de a fi membri plini, efectiv si-au bagat picioarele in actul fundamental de nastere si existenta a notiunii de "Motoveteran" si fara sa citeasca actul respectiv, fara sa tina cont de vointa inaintasilor si a majoritatii constitutive a clubului, au schimbat peste noapte ceea ce fusese "batut in cuie" cu cel putin 7 ani inainte de decizia lor de a-si insusi pe numele lor personal denumirea si sigla care apartineau tuturor motoveteranilor din Romania. Poate ca infiintarea o.e.n.g.-ului nu ar fi cel mai rau lucru, dar faptul ca ei nu vor sa preia nici o regula din codul de onoare al motoveteranilor, ii face pe multi din cei vechi sa nu se mai regaseasca in noua "oranduire" - am pus ghilimele pentru ca de fapt nu e nicio randuiala in regulile lor. Si colegii respectivi pot face acum orice doresc pentru ca nu au tinut cont de prima regula a clubului, aceea de "fara sefi"... ei s-au facut sefi cu acte. Si nici asta nu ar fi atat de rau daca ceea ce vor ei sa faca nu ar fi de fapt o bascalie a notiunii de moto-veteran. Ieri m-am plimbat pe faleza Dunarii si am vazut un poster / reclama a Asociatiei Scafandrilor (o.n.g.) si facand o paralela cu Asociatia Motoveteranilor, ma gandeam oare cum ar fi ca in asociatia respectiva sa poata fi membri unii care nu stiu nici macar sa faca pluta. Ar fi de râsul curcilor evident... cam asa cum e si cu motoveteranii care nu au urcat niciodata pe o motocicleta sau cei care au urcat ieri. Cei care se dau pe motoare de un an,doi, sunt motociclisti respectabili, dar nu pot fi numiti veterani in ale motociclitului. Despre asta e vorba... altfel e doar bascalie. Foarte bine a punctat si prezis Angelo (zigzag).
 6. 4 points
  Si ma rog cine-i acest Club dominant care a cerut asa ceva? Sunt unii motociclisti azi care nici in 4 labe nu mergeau cand noi ne dadeam pe 2 roti. La ei sa ma duc sa cer voie sa port un patch cu o emblema pe spate? E hilara treaba. Poti spune detalii cine ti-a cerut asa ceva, poate nu numai eu sunt curios. ca fapt divers, port vesta cu aceste insemne la toate intrunirile la care ajung si nimeni nu mi-a comentat nimic, in clusiv cei de la H.A, RED, de la noi din zona. Deci eu o voi purta in continuare. Vreau sa se stie ca mai sunt si ,,mosi,, pe motoare in tara asta :)!
 7. 3 points
  Ii primesti pe unii in casa ta cu bratele deschise, ii pui la masa ta, ii cinstesti, ii consideri prieteni.... iar ei, peste noapte iti intra cu bocancii plini de noroi pe covorul cel bun, iti mananca mancarea, iti beau bautura, iti violeaza nevasta, iti dau foc la casa... si apoi iti spun senin ca iti ureaza succes daca tu crezi ca iti poti reface casa si familia asa cum au fost inainte sa ii primesti pe ei in casa. Asta depaseste cu mult nivelul de bascalie. Nefericit e comentariul de mai sus despre care tu insuti spui ca ti se pare ca e fara rost. Ceea ce omiti din vedere este faptul ca in paralela respectiva nu e vorba de asociatia scafandrilor veterani. Daca voi ati fi facut Asociatia Motociclistilor si punct, atunci ce spui tu si ce vreti voi era ok si perfect valabil dar din pacate voi in continuare omiteti esentialul. Inversunarea cu care faceti lucrul asta deja ma face sa imi pun intrebarea daca nu cumva aveti si alte interese decat cele declarate.
 8. 3 points
  Ca sa putem începe discuțiile si negocierea cu hotelul sunt necesare si un nr aproximativ de camere Rog pe cei ce doresc sa participe la întrunire sa se înscrie in lista cu nume, numar de persoane si tipul de camera ( dubla sau single) Am deschis acest topic exclusiv pentru inscrieri, orice comentariu care nu se referă la nume, nr de persoane tip de camera etc vor fi mutate sau sterse. In cerere de oferta, am solicitat cazare mic dejun, sala de conferințe si bineinteles masa festivă de sambata seara in restaurantul hotelului. In felul acesta vom petrece o seara împreuna in aceeași locatie. Va mai amintiți Întrunirea anuală 2014?? Incercam sa reedidam acele frumoase clipe petrecute între prieteni motociclisti. Semneaza...... Organizatorii (indiferent cine sunt ei) Nume. Nr persoane. Tip camera. Nr nopți. Data cazare Avans 1. Ivanoiu Ion. 12. dubla. 6 2. 31.05-02.06 2. Alexa Valeriu. 2. dubla. 2. -"- 3. Dumitrescu Silviu. 4. dubla. 2 2. -"- 4. Iordache Silvia 2. dubla. 2. -"- 5. Iordache Florin 2. dubla. 2. -"- 6. Armaselu Carmela 1. single. 2. -"- 7. Anghel Radu 2. dubla. 2. -"- 8. Brezan Alexandru 2. dubla. 2. -"- 9. Vasilica Virgil 1. single. 2. -"- 10. Rizea Boris 2. dubla. 2. -"- 11. Anghel Dan 2. dubla. 2. -"- 12. Papacica Adrian 2. dubla. 2. -"- 13. Diaconescu Vlad 1. single. 2. -"- 14. Dumitrescu Vlad 2. dubla. 2. -"- 15. Banciog Anton (Toni) 1. single. 2. -"- 16. Brinzan Constantin 4. dubla. 2 2. -"- 17. Gruesc Sorin 1. single. 2. -"- 18. Radu Adrian 2. dubla. 2. -"- 19. Popescu Marian 1. single. 2. -"- 20. Paraschiv Dan 1. single. 2. -"- 21. Popescu Stefan 1. single. 2. -"- 22. "George Nasu" 4. apartament 2. -"- 23. Cojocariu Mirela 1. single. 2. -"- 24. Plesa Vergil. 1. single. 2. -"- 25. Ciudin Marian 2. dubla. 2. -"- 26. Petec Daniela 1. single. 2. -"- 27. Lica Octav 1. single. 2. -"- 28. Duta Petrache 2. dubla. 2. -"- 29. Nicolae Alina 2. dubla. 2. -"- 30. Diaconu Alexandru 2. dubla. 2. -"- 31. Spanu Mihai. 1. single. 2. -"- 32. Haralambie Vlad 2. dubla 2. -"- 33. Gligor Pop Ctin. 2. dubla. 1. 01.06-02.06 34. Valcu Viorel 2. dubla. 1. 31.05-01.06 Persoane. 71. Camere Duble 27. Camere Single 13. Apartament 1.
 9. 3 points
  Bai oameni buni! voi nu aveti bani de asigurare si benzina? Sau sunteti asa de ramoliti incat chestia aia cu motocicleta ati uitat ca se face pe sosea, nu pe net? Macar purtati echipament... la tastatura? Hai ca e soare, se incalzeste, pe motor nu trebuie reguli ( in afara celor de circulatie- daca esti pe drum public)...de club. De fapt care club? Din ce citesc, pare ca fiecare vede ce vrea, peste regulile cu care vrem sa incepem totul ( alea putine care ne pot tine impreuna ) .... ca gluma: incercand unui prieten sa ii impun parerea mea am avut urmatoarea discuite: El: parerea ta nu ma intereseaza! eu: de ce? el: e ca gaura cu.r.ului! eu ??!! el: FIECARE ARE CATE UNA! ....Ivane, eu am ajuns la concluzia ca pe unii trebuie sa ii lasi pe calea lor!.... si o sa fac ce zice a XI-a porunca : VEZI DE TREABA TA! |( a se citi .... a mea..ca doar de mine pot raspunde)
 10. 3 points
  In ordine de idei: - nu-mi doresc si nu vreau sa fiu sef la un club in care statutul spune ca este fara sefi! - vesta o port (este de la tine Kato, asa ca este amintire si tin la ea!), dar nu voi pune niciodata pe spate capacul ala mare (mare si urat, care il poarta si cei de la gradinita moto ca sa epateze!) cu emblema clubului...mi-ajunge emblema aia micuta si frumoasa, pusa la loc de cinste, in dreptul inimii, primita de la raposatul Stefan; - ok, am inteles ca se vrea schimbare (doar de catre unii), dar faptul ca schimbarea s-a facut pe sub masa, pe la spate...oricum, dar nu transparent, si nu de oamenii care trebuia si meritau poate sa faca asta, aveau dreptul si nu incalcau codul...asta ma deranjeaza si imi pune semne de intrebare privind viitorul clubului; - nu voi fi niciodata in conflict de interese cu nimeni si nimic, fiindca Oltenia Bikers Tg-Jiu nu este nici ONG, nici SRL...e o filiala zonala a clubului de la Craiova si n-o sa ma vedeti pe mine incastrat in organizatii care sa dea socoteala cuiva...si mai ales unora care nu respecta reguli simple si de bun simt; - tot respectul pentru Bujie (poate singurul care isi avea locul in noua forma a clubului), dar totusi...cine a mai inventat-o si pe asta (parca sunteti copii de gradinita!!!) cu presedintele motoveteranilor din Europa de Est, unde s-a tinut sedinta aia internationala cu membrii din toate cluburile Europei de Est si cine l-a propus si votat, asta ca sa nu mai intreb de legalitatea folosirii numelui international de Europa de Est, care dupa cum stiu, nu cuprinde doar Estul Bucurestiului?! Ca atare, cand veti renunta la prostiile astea inventate de unii ca sa-si acopere faptele facute fara cap (copilarii de oameni mari care nu au altceva mai bun de facut), cand veti renunta la sefi, oranduiri feudale de orice fel, reguli in afara codului, la numirea de membri fara a tine cont de regulile simple din codul nostru...etc...etc...abia atunci o sa se reintregeasca acest club. Si nu, nu-s singurul care spune asta, dar sunt singurul care o scrie si are curaj sa sustina cele scrise! Asfalt uscat!
 11. 3 points
  Toni

  Intrunirea anuala 2019

  Draga Silvia, de acord și eu cu tine si La mulți ani și din partea mea! Am vorbit azi cu Silviu și va deschide el un topic nou in care va fi postata strict numai lista astfel încât să fie ușor de găsit și gestionat. Mie mi-ar fi foarte usor sa o deschid dar nu o fac nu din rea voință ci doar din cauza ca ii va fi mult mai ușor să gestioneze lista celui care se va ocupa de organizare fără să depindă de mine. Cat despre inchis gura altora și tăiat postari, va rog sa nu va supărați dar nu voi tăia nicio postare atât timp cât nu conține înjurături, jigniri, ofense, cuvinte obscene, insinuări jignitoare, violență sau instigare la toate astea. Dreptul la opinie, atat timp cat e civilizata, trebuie să fie garantat oriunde inclusiv aici. De fiecare dată când cineva a deraiat ușor de la un limbaj civilizat, i-am atras atenția imediat si numai daca limbajul a fost exagerat de grosolan am intervenit fie editand mesajul fie ascuzandu-l complet. Asa consider că e normal și sper să nu greșesc. Sa ne vedem sănătoși! P.S. Si sunt si eu de acord cu Ivan, pot veni multe idei și opinii bune și din afară.
 12. 3 points
  ivan_pedala

  Intrunirea anuala 2019

  Total de acord cu doamna ("La multi ani!" de 08 Martie...dumneaei si tuturor femeilor din viata noastra), iar ideea de a deschide Toni o lista mi se pare nerealista...asa cum zicea si el, initiatorul (sau organizatorul) deschide si gestioneaza lista. Iar aia cu interzicerea celor fara drept de vot sau nemembri, e utopie! Trebuie lasati si ei sa-si spuna ideile, e democratic, e de bun simt si uneori avem de invatat de la ei chiar daca noi le stim pe toate! Si ca sa deschid lista, ma declar prezent la intrunire/cina (cu doua locuri)...indiferent de tarif! Sper sa nu va folositi de "indiferent de tarif" si sa ucideti calu'!
 13. 3 points
  Silvia Iordache

  Intrunirea anuala 2019

  Mirela, am sa incerc astazi la adunarede joi sa vedem cine se ofera sa prenoteze vb. pe seara. Calimanesti are disponibilitate de camere pt. toti si avem si piscina. La Olanesti sa umbli pe la izvoare..., mai bine ne inmuiem oasele si stam la o berica in piscicina.Gata pt. azi.
 14. 3 points
  Cred ca nu mai accesează nimeni din colegii mei acest forum.Nu este vina administratorului, Cred ca cei putini care mai postau ceva au fost nemultumiti de postarile agresive anterioare.
 15. 2 points
  Ok. Cu detasare it spun ca din nou omiti esentialul si indrepti atentia catre aspecte irelevante. Eu ca moderator am grija ca limbajul folosit de useri sa fie unul civilizat, fara injuraturi, obscenitati, insinuari jignitoare etc. Ca user al forumului si membru al Clubului Motoveteranilor am dreptul sa imi expun propria opinie. Va rog sa nu confundati sau amestecati cele doua atribute pentru ca eu nu o fac. Ca principiu general, atunci cand cineva dupa doua - trei incercari de a-si impune in practica propria viziune despre o anume situatie, nu renunta in pofida argumentelor clare, de bun simt si de necontestat ale opozitiei si continua pana in panzele albe, dupa parerea mea se cheama inversunare. Inversunarea intr-o cauza nobila este chiar o calitate deci expresia nu ar trebui sa supere, in schimb inversunarea pentru o cauza nedreapta nu mai e perceputa ca o calitate si atunci atributul respectiv poate sa deranjeze. Dupa cate vad, pe tine te deranjeaza, deci cumva subconstientul tau realizeazaza ca luptă pentru o cauza nedreapta. In concluzie comentariul tau se refera la un cuvant folosit de mine si la ceea ce presupui tu ca ar trebui sa fac sau sa nu fac eu ca si moderator dar omite cu desavarsire esentialul celor afirmate de mine in postarea pe care ai citat-o. p.s. te rog sa observi faptul ca eu nu am comentat expresia ta adresata mie: "faci afirmatii aiurea", care poate fi resimtita usor jignitoare.... e ok, nu ma supar
 16. 2 points
  Cum sa ai pretenției titulatura de Motoveteran cu permis cât A obținut de 2,5,10 ani ? Ce rost are Veteran ? De ce nu Motobosorog dacă criteriul principal e vârsta și nu numărul de ani de cat A și km parcurși la ghidon ?
 17. 2 points
  Toni

  Diverse

  Lucrările de primăvară durează mai mult, nu am terminat. Verific jocul la supape. Ieri am demontat ca sa am acces la axele cu came si azi măsor. Daca e bine, montez la loc, daca nu atunci trebuie să continui cu demontatul.... Operațiunea asta trebuie făcută la fiecare 50.000 km.
 18. 2 points
  Simi dragule, cand organizam io, faceam io programul, imi asumam toate cele...dar cum implicarea mea de-acum se rezuma la a participa ca oricare membru vechi al clubului, nu pot impune ceva organizatorilor. Si n-am mai dat deloc cu pietre, fiindca am vazut ca o fac in zadar, cei veniti peste noapte in club "fac legea" si isi aroga fara drept ce nu ar trebui sa fie al lor, neavand conditiile de bun simt indeplinite pentru a fi membri plini...ci doar simpatizanti (cu una sau doua exceptii). Ca atare, o sa ma multumesc ca sa ma intalnesc cu prietenii vechi, sa-mi fac prieteni noi, sa ma plimb si sa ma simt bine acolo unde se vor tine intrunirile clubului. Poate ca nici sedinta n-o voi onora, fiindca vad ca acei cativa care ati format oengeu' insistati sa fiti luati in calcul, precum pesedeii... N-o sa va mai deranjez si o sa-i rog si pe aceia care vor veni la chemarea si indemnul meu sa nu dea curs provocarilor. Poate peste ani, cineva se va trezi si-i va pune la zid pe cei care cu intentii bune sau nu, au faramitat a doua oara acest club frumos, prin nerespecarea clara a codului. Iar aceia care au plecat anterior oengizarii au avut fiecare problemele lor, cu sau fara tangenta privind clubul...unii poate vor reveni, altii poate vor astepta vremuri mai bune, sau nu se vor mai intoarce niciodata in randurile noastre. Nu putem judeca pe nimeni despre hotararile pe care le iau individual. Asa ca hai cu 31 Mai...chiar mi-e dor de unii!
 19. 2 points
  Gligor Pop Constantin.O camera dubla si pentru mine, 2 persoane, de sambata :)!
 20. 2 points
  ytu60

  Intrunirea anuala 2019

  Pentru ca asa sa votat in sedinta din 2016 Asta fiind dupa "eșecul" din 2015 Dragii mei prieteni Lăsați discuțiile contradictorii si urmăriți noul topic. Incercam ceva constructiv?? Lasati butoanele si apucați ghidoanele. Vine, vine primavaraaa... Discuțiile sa le purtam amical, fata in fata si cu cate o "bere" pe masa Apropo, @Nelu Brateanu, am auzit ca pe la voi se face o "bere de pruna" super. Asa sa fie oare?
 21. 2 points
  Silvia Iordache

  Intrunirea anuala 2019

  Toni poti deschide lista cu cei ce doresc sa participe la intrunirea "Calimanesti" , tu inca esti moderator . Data de 31.05 - 2.06 - 2019 CALIMANESTI Silviu Dumitrescu ajutat si de mine incercam sa salvam prenotarea si sa aplanam aceste mici conflicte. Cit de urgent trebuie sa fim siguri pt. cite camere se vor face rezervari. CINA FESTIVA si sala de sedinta, piscina si mic dejun . Din putinul timp dedicat acestei pagini poate tai dreptul la postari persoanelor care nu apartin acestui CLUB DE MOTOVETERANI ( cu tot respectul pt prieteni ). Multumesc si sa ne vedem sanatosi si voiosi .
 22. 2 points
  ivan_pedala

  Intrunirea anuala 2019

  Cred ca nu am vehiculat strict Olanesti...sau alta localitate, doar am zis ca voi cauta cand vremea si timpul imi va permite asta. Nu am inteles niciodata graba de a plati si a retine cateva locuri de cazare, cand preturile sunt destul de mari (au intrat in circuit tichetele de vacanta si au spart piata in zona, cred ca si in acest moment la Calimanesti au cam disparut locurile libere...presupun...si sper!...), iar retinerea doar a cazarii nu mi se pare ca deja ne rezolva toate problemele organizatorice. Ori in mintea unora asta inseamna ca e deja organizata intrunirea...am observat! Si ca sa nu mai bat apa in piua, pana se lamuresc anumite lucruri, prefer sa astept in bancuta mea, cumintel. Oricum, am certitudinea ca in acest an vom avea alaturi si persoane care nu au mai onorat clubul de cativa ani cu prezenta lor...cauzele principale fiind de natura organizatorica si financiara. Plus multe altele... P.S. - Dane, te-ai retras, ai spus ca nu mai scrii aici nici macar un cuvant (daca vrei iti caut postul si ti-l pun aici!), la telefon nu vrei sa-mi raspunzi...si vrei sa te mai ia cineva in calcul?! Io unu' n-o sa te mai iau, vad ca impartialitatea ta da dovada de multe atacuri acide si fara rost, in toate directiile. Nu mai esti membru, ciocu' mic! P.S.Doi - Ramai prietenu' meu pe veci, dar nu si coleg de club...fiindca tu ai ales.
 23. 2 points
  Mirel_a

  Intrunirea anuala 2019

  La Olanesti m-am interesat eu, vezi postarea cu detalii in 1.02. 2019. Plus ca avem experienta, zic eu placuta, de la intrunirea din toamna 2018... Dar, se pare, ca voi, cei din Bucuresti ati votat pentru Calimanesti, deci probabil ca ne vom intalni acolo. Asta daca se si ofera careva sa organizeze... Pana acum, mai toti care ati postat se pare ca vreti la Calimanesti, dar .... NIMENI nu se ofera sa vorbeasca la hotel, sa negocieze preturi decente pentru TOATA lumea, etc. Uite, "am readus-o in atentia d-voastra", dragi motoveterani!
 24. 2 points
  Daca voua va e rusine de ce ati realizat si purtati pe spate incep sa am indoieli daca o sa mai raman intre voi. Cam multe refulari ale unora, ba ca nu se simte liber cu vesta si emblema, ba ca imi acopar patc-ul cu altul,etc. Mda, pentru voi e o joaca acest club vad. Mai ales pesntru tine Vali. Dupa ce ai dat fara discernamant acest patch si l-au pus pe vesta si cine n-a vrut, acum ai ajuns sa ai dubii daca-l porti sau nu. Situatia e jenanta, scuze ca ti-o spun. Oricum suntem in deringolada totala. Am ajuns de rasul lumii.
 25. 2 points
  Toni

  Intrunirea anuala 2019

  Dane, pe principiul asta ca odata un lucru ce a fost votat nu mai poate fi schimbat (tot prin vot) in veci, iti dai seama ca nu ar mai exista niciun fel de evoluție? Cum ar fi de exemplu ca PSD-ul sa rămână veșnic la putere? (pe principiul indus de tine). Atunci cand majoritatea realizează că ceva se poate schimba in mai bine pentru ea și hotărăște să schimbe o regulă cu alta mai bună, se cheamă evoluție. Foarte rau ai facut ca te-ai retras, pentru ca ai fi putut să votezi și votul tau sa conteze in sens constructiv, pe când așa...doar stai și privești cu detașare dupa cum spui ... dar de fapt faci mult mai mult de atât si din păcate ceea ce faci nu prea e de bine.
 26. 2 points
  Valeriu Alexa

  Intrunirea anuala 2019

  Nu mai vizioneaza nimeni din grup acest forum?Care sunt motivele ?Am făcut cum am fost sfatuit.Am suspendat activitatea ONG-ului nedorit de unii.Cei care cred ca acest Club se va desfiinta vor avea o mare dezamăgire. Deci Ivan Pedala se bucura...
 27. 1 point
  Si pe la voi a fost vreme rea astazi? Frig, ploaie, internet, tastatura, discutii fara cap si coada, cand nici nu ar trebui comentate ca sunt clare ? Ei bine, si pe la noi..... !! Postare pe "aceiasi lungime de unda" cu altele din aceasta sectiune. Pana data viitoare, pa! Sa nu imi ziceti ca... postarea mea.... e cumva! Nu eu am inceput! Na, ca ma implic si eu... oare o fi constructiv?
 28. 1 point
  Nu Dane, nu vreau ca simpatizantii sau aceaia care au permis de mai putin de 20 ani (cat.A), ori n-au deloc A-ul...dar vin cu noi la intruniri, sa-i marginalizam, sa-i excludem...dar ei sa nu poata vota si sa ne hotarasca soarta clubului decat dupa ce indeplinesc conditiile, simplu (ori ce, copilul tau a votat pana la varsta de 18 ani, ca sa-ti arate tie ca-i copt, ca poate si stie, ca este egal cu tine...?!). In rest...numai de bine! Cei care au facut ONG-ul au facut-o cu acordul a doar cativa membri, fara sa citeasca forumul ca sa vada ca noi nu ne doream asta (majoritatea), iar in acel comitet s-au ales majoritatea persoane care nu indeplinesc acele conditii minimale...si de aici s-a iscat totul. Nu vreau sa mai revin asupra unor chestii rasdiscutate, las ca viitorul sa-si spuna cuvantul. Aia cu judecata si tribunalul nu-i chiar asa cum iti imaginezi tu sau cei care folosesc acum sigla, numele si ce-or mai folosi... N-as vrea sa dovedesc intruziunea unor externi si a unor membri care nu indeplinesc acele conditii minime (exista emisiuni televizate inregistrate, transmisiuni radio, filme, fotografii si mii de posturi pe forumuri in care ei nu apar absolut deloc!), ori a faptului ca au intrat in club pe usa din spate si au facut un bine fara sa le ceara cineva! Si...hai cu intrunirea, ca mi-e dor de multi motobosorogi si simpatizanti...ca nu ne-am vazut de muuuuult!
 29. 1 point
  Nu ai avea temei legal sa chemi in instanta pe nimeni.Trebuie sa faci dovada ca detii legal denumirea "Clubul Motoveteranilor" sau a dreptului de proprietate intelectuala a siglei. In rest ai dreptate ca cei care au infiintat Asociatia au copiat totul de la Clubul Motoveteranilor dar trebuie sa intelegi ca s-a dorit continuarea lui intr-o forma cu care toti au fost de acord.Nu aveau cum sa modifice sau sa adopte alt statut pentru ca era un statut aprobat de toti. Deci nu l-au furat in scopul de a infiinta o clona a clubului .S-au consultat cu unii membri ai Clubului si au incercat sa faca ceva util, nu sa fure ca nu e o mina de aur Clubul asta, ba din contra o asociatie cere bani iar cei care au infiintat-o i-au scos din propriul buzunar fara sa ceara nimic inapoi. Singurul lucru ne la locul lui a fost ca s-au trezit membri cate unii care nu au nici macar permis de A .Si asta ar fi tras in jos credibilitatea notiunii de Motoveteran. Si nu trebuie sa lovim nici in simpatizanti. Pana la urma suntem o adunatura de bosorogi care ne mai dam pe motoare,avem varste apropiate si nu ar trebui sa ne pese de cat timp conduce unul sau altul atata timp cat ne simtim bine impreuna. Ce-ai vrea ,ca simpatizantii sa stea drepti in fata noastra? Eu zic ca suntem toti egali.Nu cred ca exista vreun membru plin care sa se uite cu dispret sau cu un aer de superioritate la un simpatizant.Sau e ?
 30. 1 point
  Mihai Spanu 1 camera în regim single 2 nopți
 31. 1 point
  Ok Dane... voi tine cont de sfatul tau si daca treaba mea va fi sa tin acest club asa cum a fost conceput, sa-l pastram pentru aceia ca noi si pentru cei care vor ajunge ca noi, voi face tot ce-mi sta in putinta, cat o sa mai pot! Si-acum...la drum...ca doar asa am fost indemnat!
 32. 1 point
  Credeam ca pot sa duc un dialog corect și civilizat și din acest motiv probabil, am continuat sa postez aici, încercând sa ajut cu ceva, mai ales ca sunt putini cei care, deși au ceva de spus, o și fac. Dialogul cu tine Ivane, chiar a fost corect și constructiv, îmi place să cred, deși avem opinii diferite. Surprinzător, mă simt chiar mai apropiat de tine după toate aceste discuții obositoare. Ce nu pot să înțeleg deloc, sunt obsesiile tale legate de ong. și de simpatizanți. Ong-ul nu mai există, am stabilit că uităm de el și tu ești singurul care îl tot pomenește. Simpatizanții care te obsedează și de care te tot "împiedici" sunt în banca lor, nu sunt implicați în nici o acțiune a clubului, deci nici în organizarea întâlnirii anuale. Propunerea de a avea și simpatizanții drept de vot, nu a venit de la noi (apropo, repeți obsedant "voi") ci de la cineva dintre ai "voștri". Observați cum apare deja dezbinarea! Ca sa închei, nu voi mai continua aici, nu vreau sa supăr pe nimeni, si ma voi distanta de orice forma de organizare a grupărilor de motocicliști. Putem sa ne întâlnim și fără cluburi, sezonul e deja început. Sa ne revedem sănătoși!
 33. 1 point
  Dane, ca de obicei, iti dau dreptate in cazurile aratate de tine...fiindca simt ca ai! Daca nu aveai, veneam cu argumente contra! Dar cum celor care au facut ONG-ul le-a placut numele clubului si l-au preluat ad-literam, cum le-a placut sigla si au luat-o integral (chiar cu acel capac imens pe spate, urat cu spume!), cum le-a placut pagina FB si au luat-o, cam tot asa ar fi trebuit sa le placa si sa accepte ca sa ia de bun codul nostru, conceput si aprobat de unii pe care ei nu au apucat sa-i cunoasca fiindca ne-au parasit definitiv si-acum li se intineaza memoria si faptele...si ce-i cel mai important, sa respecte acel cod! Dar cum ii incurca vreo cateva puncte din cod, vor sa-l modifice prin votul majoritar (logic, ca-s mai multi pe zi ce trece!) al simpatizantilor deveniti peste noapte membri si chiar sefi de club (da, la un club fara sefi!). La fel cum ii incurca acest site in care scrie si citeste cine doreste, iar moderatorul nu le canta in struna, precum Guta sau Minune! Un prieten motociclist din Canada (roman) m-a sunat acum o jumatate de ora (este motociclist si am fost impreuna pana la sfarsitul anilor '90, deci nu-i rupt definitiv de realitate) si m-a intrebat daca si in motociclism, in Romania, a ajuns sa conduca pesedeul?! M-a lasat masca, omul citeste aici si cred ca a realizat singur ilaritatea si comicul vadit al situatiei in care o mana de motociclisti au schimbat mersul intr-un club in care nu prea aveau dreptul sa se implice, iar acum incearca sa schimbe regulamentul dupa care functiona clubul (codul) si sa si-l faca propice pentru ei, pentru a lua decizii si a conduce in stil neaos pesedist! Bun, era nevoie de personalitate juridica...dar cred ca erau destui membri cu drepturi depline care puteau pune bazele noii oranduiri, nu acum sa ajung sa votez soarta clubului alaturi de minori, fiindca ei sunt majoritari si asa vrea muschii lor! Chiar...dar voi nu mai puteati astepta ca sa treaca anii si sa intrati pe usa din fata in club?! De ce fortati nota?! Nu va convin regulile, schimbati numele ONG-ului si sigla si apoi scaldati-va in stilul caracteristic cum va doriti...promit sa nu deranjez! Altfel, mi-e greu sa va promit c-o sa va las sa va faceti de cap! Multumiti sortii ca nu-s la pensie ca sa am timpul necesar, ca v-as pune pe drumuri si v-as tavali prin procese de nu v-ati vedea vindecul! Credeti ca daca ati luat un nume, o sigla si v-ati asigurat totul la OSIM (prin minciuna si fals), sunteti jupani?! Nu am timp si chef...ca v-as invata sa respectati ce va cer de aproape un an! Dar...timpul nu-i trecut!Hotarati-va...mandatarii de-acum din actele clubului, care dintre voi vreti sa faceti naveta la Tg-Jiu la Tribunal cand voi iesi la pensie?!... Asta daca nu vreti sa respectati ce, cu bun simt si vorba buna, va rog de-atata amar de vreme, adica sa respectati acel cod! Asta asa, ca tot mi s-a amintit tocmai de catre voi ca suntem o tara libera si parca incep sa simt ca-mi incalcati anumite drepturi!
 34. 1 point
  Ba io cred ca am contribuit,si chiar in mare masura.Si ce am rezolvat? Regulile acestui club (virtual) au fost mai mereu incalcate. Prima oara cand m-am retras a fost din cauza nerespectarii reguluilor cand cineva ,nu dau nume , a facut el,prin puterile lui, membru onorific pe altcineva care trecuse cu motorul prin Romania . Un altul fara sa consulte pe nimeni se apucase sa dea diplome.Altul si-a pus bulina pe spate pt ca i-a spus cineva ,nu dau nume , ca are acceptul lui.Cand l-am luat la intrebari mi-a zis ca daca am o problema sa-l intreb pe X ca el i-a dat voie in calitate de sef. Asa ca...mi-e mai bine simpatizant. Dar simpatizant la ce? Si eu sunt de aceeasi parere. Deocamdata clubul se afla in situatia unui SRL care nu e SRL. Ca tanti Floarea care vinde macrameuri si isi face reclama pe web ca e firma dar de fapt ea nu si-a depus actele la Registrul Comertului si la Anaf, Nu a facut nici macar rezervare de denumire "Tata Floarea SRL" dar in schimb are stampila (bulina de pe spate) si stampileaza chitante false. Apoi vine Anaful (clubul dominant) si zice: -Mai tanti Floarea ,vad ca ai stampilat chitante dar matale nu ai voie sa ai stampila ca nu esti SRL. Daca mai stampilezi iti fac si iti dreg. Asa ca, cu tot respectul Ivane,si cu toata prietenia iti spun ca gresesti. Daca vreti Club ,asta trebuie sa aiba personalitate juridica ca altfel sunt doar vorbe .
 35. 1 point
  Eu cred ca gresesti, si asta din mai multe motive: 1. Prezenta in sala a simpatizantilor, participarea lor la discutii nu ar trebui sa deranjeze. Conform Statutului, noi, "simpaticii", nu avem drept de vot, dar putem veni cu idei noi, care pot fi puse in practica, sau ... NU! In fond, asta e si ideea ... sa invatam de la cei cu experienta! Iar cand spun SIMPATIZANTI, ma refer la cei cu permis de A dar cu vechime mai mica de 20 ani si care, in timp poate vor deveni membri plini; in nici un caz la neveste/amante/copii pasageri sau insotitori. Din pacate, la ultimele sedinte au participat si astfel de ... persoane, unele chiar s-ai implicat in discutii, dar, nu cred ca era de datoria mea sa atrag atentia asupra acestui lucru.. tot un Motoveteran ar fi indicat sa explice fara suparare aceste reguli. 2. Iar cu neprezentatu" la sedinta nu faci decat sa inrautatesti situatia; cei prezenti, cu sau fara rea credinta, vor putea lua IAR deciziii gresite in privinta Clubului, urmate IAR de un alt an de certuri pe forum sau pe unde ne mai intalnim... Cel mai bine ar fi ca ABSOLUT TOTI cei care au ceva de spus si sunt implicati in activitatea CMV sa vina la sedinta si sa vorbeasca deschis, dupa care, prin votul membrilor sa se stabileasca ce/unde si daca se pot face modificari! Asa se pot rezolva multe din problemele actuale iar CLUBUL sa redevina ceea ce a fost acum cativa ani cand v-am cunoscut! ... A! Iar glumele au fost intotdeauna punctul forte al motoveteranilor! Nu e stipulat in Regulament dar, cred ca nimeni nu se supara pentru glumele mai mult sau mai putin reusite sau pentru comportamentul uneori mai ... vulcanic al unora!!! Toate fac parte din "farmecul personal" al nostru! Asa incat, ar fi bine sa iti mani bidiviul (chestia aia cu maimute pe ea, aia de scrie ...bmw, parca?) la Intrunire, si mai ales la sedinta dintre ... balaceli! Eu, din postura de secretara (aproximativ ne-consumatoare de alcool), si asta daca ma mai vreti, ma ofer sa tin scorul la injuraturi si alte interventii "prietenesti" ... poate asa vom avea si noi la sfarsitul sedintei o lista a participantilor si un rezumat decent a ceea ce s-a discutat! Cum de altfel s-a procedat pana in 2016!
 36. 1 point
  Oltene, te punem sef, da vino la vot. Eu te votez cu draga inima. Nu mai fii atata de intransigent ce naiba. Cauta si tu o cale de reconciliere. Tu nu intelegi ca nimeni nu te obliga la nimic, chiar si daca vom fi club. Nici macar sa porti vesta nu o sa oblige nimeni. facem o aripa de-a renegatilor :)). N-ai nicio obligatie, doar una, de bun simt: sa nu defaimezi clubul si membrii. daca nu-ti place fa alta aripa, nimeni nu te tine legat. Loc de salut si de baut o bere la aceiasi masa se gaseste. intodeauna. Nu mai fii rigid si nu mai trai in trecut. Pe aici la noi se zice: nu mai fii batut in cap :). Hai cu noi ca esti sarea si piperul, spirit tanar si rebel, oricum nu te mai linisteste nimeni, pune problemele la sedinta si le vom discuta.
 37. 1 point
  Da, ai dreptate...aci este ca mersu' la vot...mergi sau nu, urmatorii patru ani tot injuri! Asa ca prefer sa nu mai vin, ca sa-i pot injura pe aia care au votat...ca n-au facut-o bine! Si cum m-am plimbat toata viata cu motocicleta si ea n-a stiut daca-s membru sau nu in vreun club, asa o voi face-o si de-aci incolo... Sper sa nu ma intrebe vreodata si sa ma puna in dilema!
 38. 1 point
  Ivane, mai linisteste-te. Lumea mai evolueaza. Vreau sa tii si tu pasul. In majoritatea tarilor exista cluburi de moto sub diferite forme de organizare. Sunt si cluburi cu ,,mosi,, pe motocicleta, organizati, fara obligatii, ma refer aici la cotizatii, fara legi mai inchizatoare ca in unele MC-uri. Stiu ca ai alergie la asa ceva dar ori te acolodezi ori nu te mai contraria aci. Vino la sedinta, asterne-ti dorintele pe foaie, expune-le si punem la vot, nu te contrazice aci cu toata lumea ca nu te alegi cu nimic. Apoi respecta dorintele majoritatii. Eu sunt pentru o forma de organizare gen ONG. Fara cotizatii cum s-a discutat odata, fara legi interioare care sa ne constranga ca motociclist, doar legi de bun simt, statutul e suficient. Sa ma motivez in cateva cuvinte avantajul: Vom avea un patch legal, patentat, recunoscut si respectat. Ne vom putea afilia cu alte cluburi de gen din lume, vom putea obtine donatii si utiliza banii in scopuri caritabile, etc. Daca cineva a preluat aceasta initiativa cu greseli de inceputuri sau nu e facut impostor sau profitor. Nu e ok asa. Se vor alege doar membrii de club care vor face parte din comitetul de infiintare. Persoane care doresc asta. Asa doar cu un patch pe spate si fara nicio organizare suntem ca si cum n-am fi.
 39. 1 point
  Toni

  Diverse

  Lucrări de primăvară.
 40. 1 point
  Cat timp va mai "înțepați" voi, noi mergem mâine la Căciulata sa vorbim cu cazarea si toate cele necesare întrunirii ( sala de ședințe, restaurantul pentru masa festivă comuna, intrări multiple la piscina etc) Sper ca mâine seara sa avem ceva bine stabilit. Dar apropo, despre cate camere sa vorbim?? Sa facem vorbire doar pentru cele rezervate, sau sa insistam pentru pentru cele cincizeci despre care am tot discutat. Direcția clubului se va decide numai in sedinta întrunirii anuale, deci aștept sa va înscrieți si sa participam in numar cat mai mare. Comentariile si discuțiile pro sau contra sunt de prisos pana atunci. "Parerea mea"
 41. 1 point
  Sper ca vorbesti despre voi (cei cu oengeu')...fiindca alte aluzii sunt mai mult decat jenante, mai ales ca vin din partea autorului moral si fizic al marii spargeri! Si...daca nu ati acoperit bine oala, sigur veti gasi muste in ciorba! Cu asta trebuia sa incepeti acum un an, daca v-ati fi dorit ceva bun pentru club...dar cred ca v-ati trezit cam tarziu! Sper ca anul asta clubul sa revina la vechea oranduire si cei care au plecat sa revina cu drag inapoi...si mai sper sa nu se mai trezeasca binefacatori anonimi care sa-si aroge conducerea unui club care nu are nevoie de conducatori! Hai cu intrunireaaaaa!
 42. 1 point
  Am depus cerere la OSIM în luna februarie anul acesta .Sper ca vom obține protecția siglei si numelui clubului daca nu a depus altcineva înaintea noastră. Vom vedea în următoarele luni.
 43. 1 point
  Dragilor , emblema asta mult dorita si ravnita a fost cineva curios sa vada daca aveti dreptul sa o purtati ? A verificat cineva la OSIM sa nu cumva sa fie a cuiva si de aici sa va asumati legea dreptului de marca cu tot ce prevede folsirea posibil ilegal a acesteia ? P.S. Intreb pentru un prieten
 44. 1 point
  Mirel_a

  Intrunirea anuala 2019

  Este un buton "Părăsește clubul" în partea dreapta sus a paginii "Discuții" din Club... Încearcă asa... nu sunt sigura.. Sau, poate te răzgândești și vii la Întrunire...
 45. 1 point
  ivan_pedala

  Intrunirea anuala 2019

  @Dan @ Popescu Eh, hai...te iert ca nu te-ai tinut de cuvant si inca scrii aici...e dreptul tau sa te razgandesti! Mare scofala, scrii si in loc sa fii relaxat asa cum te laudai, te mai cearta unu' ca mine! Si bine-ti face, ca meriti! Dar nu uita, cearta mea cu Vali et co. cred ca a dus si va duce la un progres in acest club (si nu cred ca ne-am certat, vorbim des la telefon si cred ca suntem pe calea cea buna...iar de castigat va avea clubul si toti membrii lui), iar daca n-o faceam, acum in mai sau iunie se intalneau vreo sase simpatizanti cu vreo patru membri ai clubului, plus noile sperante patchuite peste noapte de Sir Bujie...ca daca poate, de ce nu?! Asa ca, daca exista cineva dispus sa mearga sa negocieze la Calimanesti, ma bucura...iar daca mai asteptam nitel, nu cred ca arde...si poate o sa gasesc ceva convenabil pentru toata lumea! Dar cred ca putem sa ne intalnim si intr-o poiana, la umbra de codru des, cu un paraias pe-aproape...la cort, ca doar nu ne-am nascut in piscina incalzita si hotel de minimum trei stele. Si cred ca o bucata de slana cu pita, niste ceapa sparta pe genunchi, plus ceva de sorbit din traista, ar face revederea mult mai gustoasa si mai inedita! Stiu...unii sunt batrani si-i dor oasele, vor pat si baie...imi place si mie confortul, dar doua zile nu crap...am testat asta in ultimii ani de mai multe ori! Am putea incerca... Si Dane...cauta in telefon spre exemplu, pe 22.01 a.c. te-am sunat chiar de doua ori...stii tu oare cauza pentru care am vorbit cu reteaua?! Dar pe 17.02...ah, atunci esti motivat...putin, ca erai in chef! Dar tot puteai sa raspunzi, ca doar te trageam de urechi... Hai ca sunt semne ca vine primavara...si mai scapam de stres...
 46. 1 point
  Valeriu Alexa

  Intrunirea anuala 2019

  Cred ca este bine ca s-a propus votarea pentru data si locație.Acestea au fost stabilite prin vot în ședința din 2016 .Dacă ținem cont de faptul că în 2018 nu s-a făcut prezenta si nu s-a votat pentru următoarea intrunire din 2019 și ca se doreste atragerea vechilor membri retrași sau doar nemultumiti de evoluția Clubului,votul a exprimat implicarea lor.Constatam ca nu a votat nimeni din cei pentru care a fost inițiat acest vot. Sunt curios cati vor participa la întrunirea din 31.05.2019,încă nu am inteles unde va fi si nici nu stiu cine se ocupa de organizare.Sa fie din cauza ca am declarat suspendarea activității Clubului?Oare am gresit luând această decizie?Voi ce părere aveți?
 47. 1 point
  Dan @ Popescu

  Intrunirea anuala 2019

  Am crezut ca se tine cont de votul de la Calimanesti.Majoritatea de acolo a fost mai numeroasa decat majoritatea de aici. Inseamna ca noi cand mergeam pe la sedinte votam chestii asa ca sa ne aflam in treaba.Acum nu numai ca au drept de vot si simpatizantii dar poate vota pe forum si cine nu are treaba cu clubul. Ce bine ca m-am retras ca daca mai eram membru ma ofticam rau.Asa ca....privesc cu detasare
 48. 1 point
  Toni

  Intrunirea anuala 2019

  Rezultatul votului e evident pentru oricine stie sa numere și are un minim respect față de voința majorității. Lista o poate deschide oricine dar de preferat ar fi sa o deschidă cei ce se vor ocupa de negocieri in relatia cu hotelul.
 49. 1 point
  Cu gândul la Scufita Rosie...Buna sugestie.
 50. 1 point
  Choosing a helmet can sometimes be difficult. What jives with one rider may not for another. Moreover, if you ride both on and off-road, in true dual-sport fashion, you know that you need a helmet that makes you feel safe and comfortable in both riding situations. Many adventure riders prefer the convenience and comfort of a flip-up style modular helmet like the Scorpion EXO-AT950. If you need to walk into a store or ask a pedestrian for directions, you can communicate without the need to take your helmet off. It also makes it a lot easier to get cool air on your face when you are making a quick stop and saves time not having to remove and put back on your helmet. ADVERTISEMENT After long-term testing this popular modular flip-up helmet for a few thousand dual sport miles, here are our thoughts: What It Is The Scorpion EXO-AT950 is a modular, flip-up style ADV helmet introduced in 2016 for less than $300, a significant bargain then as it is today. This feature-packed ADV touring helmet can be configured into one of three modes depending on on the type of riding that you do: Off-Road mode (face-shield removed to accommodate goggles), Adventure mode (peak visor and face shield installed), and Touring mode (peak visor removed, side plates installed). How It Works We mainly ran ours in Adventure Mode for this test. Conversion between modes is quick and easy by removing only two robust aluminum mounting screws with either a screwdriver or a coin. Opening up the helmet is accomplished by pulling on a chin tab and pushing the chin bar up until it locks in place. With the chin bar up, it makes it a lot easier to put your helmet on but you can still slide the helmet on with the chin bar closed. Sliding the lever forward retracts the drop-down tinted visor like a switchblade. A pull on a thumb tab easily opens up the chin bar when you want to get a little fresh air on your face. The head shell shape of the EXO-AT950 is described as Intermediate Oval Head – your individual head shape is something that you should be aware of before making a helmet purchase. Donning the Scorpion EXO-AT950 feels snug and secure, which gets a little more snug around the cheeks once you close the chin bar. One of our testers typically wears a small sized helmet, but the shell shape of the AT-950 forced him to go up a size so as not to be too tight when the chin bar was closed. The internal drop-down sun visor is neat if you like to ride without your sunglasses and makes you look like a fighter pilot, but the release slide mechanism operates opposite of what you’d expect – slide back to lower the tinted visor, forward to raise it. We didn’t use it as much off-road because the dust reduced visibility through the drop-down lens. On one occasion the slide mechanism got sticky with dust, but this was easily remedied with a quick washing of the helmet and a few strategic sprays of dry lithium lubricant. Another thing we noticed when riding off-road is that only smaller goggles will fit in the eyeport. We were able to use a set of Oakley O-Frame goggles but when trying to use the Klim Viper goggles, we couldn’t get a tight seal around the face. [embedded content] On the highway, the Scorpion’s diminutive peak visor does a great job of reducing the effects and fatigue of wind buffeting but we found it too small to sufficiently block out a low-hanging sun, requiring the rider to tilt their head downward more than usual to reduce the glare. This well-ventilated helmet has two large, easily-operated vents; one on the forehead and one on the chin. The forehead vent channels air up and over the rider’s head within the helmet shell to exhaust ports, providing a pleasant and noticeable, but quiet current of air. Scorpion designs their helmet ventilation quite well to provide air flow without being too loud. Speaker cut out also make installing a headset easier, while reducing pressure on your ears. The antimicrobial, moisture-wicking inner liner material stays fresh and comfortable on your skin during long rides. The KwikWick II antimicrobial, moisture-wicking inner liner material does a good job of keeping sweat and odor at bay, and the quick-release cheek pads make removal and washing easy when it does. Be mindful where you set the helmet down though, the lining material along the bottom of the helmet seems to attract poking thistle and sticks quite easily. Only later discovered when you riding down the road trying to figure out what’s scratching you Who It Is For The extra functionality of the modular flip-up design makes these helmets a little heavier than your standard adventure helmet. There are lighter helmet options than the the EXO-AT950 out there for someone who primarily rides dirt. This helmet is perfect for the rider who spends a fair amount of time on the pavement, but also ventures off-road from time to time. Most people that prefer a modular, flip-up style helmet won’t mind paying a small weight penalty (roughly 4-6oz more than a traditional mono shell helmet) to get the improved versatility. Our Verdict The Scorpion AT-950 is a lot of helmet for the money. The ability to quickly flip up the chin to take a drink, or wipe your face, or speak (smile) to someone can actually make your riding experience much more enjoyable. Like most things in life, nothing’s perfect but the Scorpion EXO-AT950 is a feature-packed, attractive, and versatile Adventure Touring helmet that is worthy of daily use and doesn’t sacrifice build quality for the price. What We Liked Flip-up chin bar makes taking the helmet on and off much easier if not, unnecessary. Well ventilated while still being fairly quiet. Great build quality for the price. What Could Be Improved Pinlock compatibility standard. Peak sun visor doesn’t stick out enough to sufficiently block the sun. Design drop-down sun visor to work better in dusty conditions. Larger eye port to accommodate a wider range of goggles. Scorpion EXO-AT950 Specs COLORS: Core, Sky, Sport, Companero SIZES: XS-XXL (3 Shell Sizes) SAFETY: DOT certified WEIGHT: 3.8 lbs or 1780g (Medium) MSRP: $269.95 (Solids); $289.95 (Graphics) WARRANTY: 5 Years Shopping Options Photos by Stephen Gregory, Enrico Pavia and Rob Dabney Author: Sharif Massoud Sharif has been a 911 paramedic since 2001 and has worked for both Ventura and Los Angeles counties. As a paramedic, his duties have allowed him to work in an ambulance, SAR Helicopter and motorcycle detail. He is currently a sweep-rider and head paramedic for RawHyde Adventures, and is also a Clinical Instructor at the University of California, Los Angeles.
×