Mergi la conţinut
Autentifica-te  

Four Strokes of Luck

http://www.fourstrokesofluck.com/

În 2010 doi australieni de douzeci şi ceva de ani au pornit cu motoarele pe ruta panamericană, plecând din Chile spre Alaska. Nimic nou până la Darien Gap – zona lipsită de drum a Americii Centrale. Aici, aventurierilor noştri le vine o idee tehnică „superioară”: în loc să trimită motocicletele cu vaporul sau cu avionul, aşa cum fac toţi călătorii, se hotărăsc să construiască în portul columbian Turbo, o barcă propulsată de… motoare.

Desigur că nu aţi înţeles bine – este o vorba de o barcă în care motocicletele, odată pornite, acţionează cu pinioanele de atac un diferenţial de maşină conectat la un cardan improvizat, care învârte de fapt elicea!

11-colaj-foto-4strokeboys-300x181.jpgÎntreaga vară nu le ajunge să termine ingenioasa improvizaţie dar, la începutul sezonului ploios, pornesc până la urmă, fără autorizaţie de navigare, să înfrunte apele de coastă ale Mării Caraibilor. Ceea ce urmează este un adevărat film de acţiune (sau de comedie): sunt arestaţi de paza de coastă columbiană, cardanul se rupe de două ori, rămân izolaţi prin sate locuite de triburi dubioase, dorm pe insule pustii, pierd ancora, plutesc în compania delfinilor şi în final ajung tractaţi de o barcă de pasageri în portul Carti din Panama.

Punând în sfârşit roţile pe uscat, unul dintre ei decide să îşi vândă motocicleta ruginită, iar celălalt să continue călătoria împreună cu prietena sa boliviană, până în Alaska.


Link To


×