Mergi la conţinut
Autentifica-te  

Romantic Bikers Bucuresti

http://www.romanticbikers.ro/
[b]Romantic Bikers[/b] reprezintă un grup de prieteni ce au aceeasi pasiune pentru motociclete. Romantic Bikers a luat fiinta in anul 2002 la initiativa a doi prieteni. Pornind de la ideea ca istoria motociclismului te ajuta sa percepi mai in profunzime mersul pe doua roti, am incercat sa aratam si altora aceast lucru. Prima incercare am facut-o la Salonul Moto din orasul Cluj-Napoca in 2003, iar in acelasi an am fost invitati la Salonul Moto de la Bucuresti, unde am fost prezenti si in 2004. Tot in 2004 am primit in randurile noastre primii membri. In acest moment grupul nostru numara 16 membri si 2 Support de baza (gen Prospect), si avem usa deschisa oricui doreste sa fie alături de noi si este votat de ceilalti membri. Multumim echipei *Support oficial*.

[b]Istorie[/b]

Plecand de la premiza ca e mai bine sa inveti din greselile altora, am decis sa privim putin in trecut. Un exemplu simplu este studierea puterii motoarelor si evolutia lor. In Romania, pana in anul 2000, pe sosele intalneai destul de des motocicleta Jawa de 350 cc. Pana la acea vreme, era considerata una dintre cele mai puternice motociclete de la noi din tara. In scurt timp, romanii au avut acces la motociclete tot mai puternice, pana in momentul in care motociclete de peste 600 cc au inceput sa fie prea slabe pentru gusturile motociclistilor, cu precadere in randul tinerilor. Acest lucru a dus evident la cresterea ratei de mortalitate.

Privind in trecut, am ajuns la concluzia ca puterea motocicletei este destul de importanta, dar mult mai importanta este puterea unei decizii corecte. Un alt punct de rascruce in istoria motociclismului o reprezinta evolutia suspensiei. Motocicletele vechi erau construite pentru drumuri mixte si aveau suspensia adaptata acestora.

Astazi avem motociclete specializate pe diverse tipuri de teren. Foarte multi motociclisti opteaza pentru motociclete de viteza, fara a lua in calcul ca in tara noastra foarte putine drumuri se preteaza acestor motociclete. In acest fel, motociclistii se pun in pericol deoarece aceste motociclete nu au nici pneuri si nici suspensii adaptate drumurilor pline de praf si denivelari din tara noastra. Cei mai multi motociclisti nu sunt constienti ca motociclismul este un sport si, ca in orice sport, iti trebuie mult antrenament pentru a face performanta. In orice sport, istoria este foarte importanta, iar motociclismul nu face exceptie de la aceasta regula.

Link To

×