Mergi la conţinut

Comunitatea motociclistilor

Mai multi prieteni, mai uniti, impreuna pentru o idee... si o pasiune fara margini

La care se-adaugă și întâlnirea cu Dakarul. Deci am putea spune c-am avut o zi pe cinste. 
Dimineața mă trezesc cu valurile oceanului în ureche. Deschid fereastra și simt aerul răcoros. Suntem într-un golf, izolați de orașul mic și urât unde credeam că vom fi nevoiți să rămânem peste noapte. Până la urmă, nu puseseră toate camerele pe booking. N-avem de unde ști, dar eram foarte aproape de epicentrul cutremurului de 7,1 grade ce avea să vină peste trei zile. Ce-avea să-mi pese? Aveam valurile oceanului și o nouă zi de mers cu motorul.
 • 0 răspunsuri

 Simt o mare fericire. După o dimineață începută prost, după o zi mai rea, după mii de km de deșert sterp, apare în sfârșit viața. La început, puțină ploaie și umezeală. Apoi, iarbă și câteva buruieni. Parfumul lor îmi umple plămânii. Sunt la peste 4.000 de metri în Anzi și am dat, în sfârșit, de viață. Țin casca deschisă chiar dacă sunt 2-3 grade afară și trag adânc aer în piept....
 • 0 răspunsuri

Antoine Meo, pilot de uzină KTM, a fost cel mai rapid în etapa-monstru de astăzi, în care speciala a avut o lungime de aproape 500 km.
Francezul de la KTM s-a luptat îndeaproape cu Ricky Brabec (Monster Energy Honda) în ultima jumătate a specialei de mare altitudine dintre Uyuni și Tupiza. Americanul era în fața lui Meo la câteva secunde în ultimele waypoint-uri, dar francezul supranumit „Aligatorul” a tras tare pe final și și-a creat un avantaj de peste un minut față de Brabec.
 • 0 răspunsuri

La două luni după lansarea modelului Niken, Yamaha continuă să lucreze în secret la dezvoltarea gamei de motociclete cu trei roți. Cea mai recentă mișcare în acest sens a fost achiziționarea patentului pentru modelul Leanster de la compania norvegiană Brudeli.
 • 0 răspunsuri

Majoritatea motocicliștilor își închid vehiculele în garaj când vine frigul și le reactivează primăvara. Cu toate acestea, mai sunt unii care preferă să „motociclească” și pe vreme potrivnică, în extrasezon. Cum se procedează?
Încep acest scurt articol despre pilotajul pe timp de iarnă prin a declara că nu cred în dictonul „Motocicliștii adevărați merg și iarna.”
 • 0 răspunsuri

As we reach the well-earned rest day of Dakar 2018, it can certainly be said that this year’s route so far has been one of the toughest. From the start in Lima, Peru to today’s rest day in La Paz, Bolivia, the competitors have passed through days of desert and will now head into the mountains, racing at an altitude of over 2,500 meters.
 • 0 răspunsuri

The new KTM 450 Rally debuted in all-black at Morocco’s OiLibya Rallye.
To understand the all-new KTM 450 Rally you have to understand KTM’s dominance at Dakar. A machine of the Austrian company’s creation has won the bike class every single year since 2001.
 • 0 răspunsuri

Câștigătoare a primei ediții a Raliului Paris-Dakar, echipa oficială Yamaha la Dakar 2018 este în căutarea succeselor din anii trecuți.
 • 0 răspunsuri

Suntem lângă orașul de frontieră Arica (Chile) și mâncăm o supă de pui într-un restaurant de camionagii. Peste șosea, un ghetou cum n-am prea mai văzut. Ne-am oprit să ne relaxăm puțin înaintea trecerii în Peru. Nu știm ce ne așteaptă în Vamă – aglomerație, încurcături, multe formulare? Să mergem, că stând aici n-ajută prea mult...
 • 0 răspunsuri

San Pedro de Atacama – orașul de chirpici. Cu motorul la 4.800 m. Go South, Ep. 06
 • 0 răspunsuri

La început voiam să plec singur. Să fiu nevoit să socializez cu localnicii, să am mai mult timp de scris, să am o experiență totală. Dar treaba asta cu plecatul singur implică și alte lucruri: e mai periculos – dacă pățești ceva n-are cine să-ți sară imediat în ajutor – și, pe deasupra, n-ai cu cine sta seara la o bere. Două lucruri esențiale, mai ales cel din urmă. Așadar, m-am “pricopsit” cu doi tovarăși de călătorie: Daniel și George. 
 • 0 răspunsuri

Astăzi se dă startul Dakarului. Punctul de plecare este Lima – Peru, iar prima etapă Lima – Pisco, înseamnă contactul cu deșertul Atacama. Ochii noștri sunt ațintiți către Mani Gyenes, care are ca obiectiv o clasare cât mai aproape de top 10, ceea ce înseamnă lupta directă cu piloții de uzină. Anul trecut, Mani a ocupat locul 14 în clasamentul general. 
 • 0 răspunsuri

După ce prima motocicletă ARCH KRGT-1 a fost produsă cu trei ani în urmă, recent au fost lansate alte două modele noi.
 • 1 răspuns

Șoseaua este superbă. Fără trafic, linii drepte, cât vezi cu ochii, ce alternează cu scurte secțiuni virajate. Filmăm cu camerele GoPro, facem  fotografii, ascultăm muzică. Motocicleta este pe pilot automat și n-ai nevoie să ții mâna pe ghidon. Se ghidează singură, iar boxerul toarce liniștit, pe la 4.000 de rpm. Mergem cu 100 de km/h. 
 • 0 răspunsuri

Brough Superior a prezentat la EICMA 2017 două modele noi, SS100 MK2 și Pendine Sand Racer, având aceleași caracteristici tehnice principale.
Pendine Sand Racer are o poziție înălțată a ghidonului, eșapamente diferit poziționate și diferențe de finisaj față de cea de-a doua versiune a modelului SS100.
 • 0 răspunsuri

Fani ai motocicletelor BMW sau nu, puteți câștiga un cadou de Crăciun, o vacanță de o lună cu ultimul model lansat în premieră luna trecută, BMW F850GS.
Mulți dintre noi visează la o călătorie prin lumea largă, dar nu toți avem motociclete cu care să putem face asta.
Ca să fii sigur că vei parcurge niște zeci de mii de kilometri fără probleme mecanice, trebuie să fii bun mecanic, sau să ai o motocicletă în stare foarte bună, care să fie un model potrivit pentru așa ceva.
Importatorul BMW Motorrad în România l-a convins pe Moș Crăciun să vină în sprijinul motocicliștilor din România și, cu puțin noroc, orice motorist care până acum visa la călătoria despre care vorbeam, dar nu avea șanse să o facă, ar putea avea timp de o lună un motor de ultimă oră.
 • 0 răspunsuri

Mai puțin de o săptămână până la plecare. Vasul Valparaiso Express, pe care se află motocicletele noastre, a ancorat deja în portul Valparaiso din Chile. Urmează formalitățile vamale și suntem gata de drum. 
Dar să ne întoarcem puțin la capitolul pregătiri. Pe lângă revizie, anvelope, bagaje și vaccinuri, a mai fost ceva: setarea motocicletei astfel încât să poată merge și cu benzină proastă – cifră octanică de 91 în loc de 95, așa cum găsim în Europa...
 • 0 răspunsuri

Say hello to the 1,037cc version of the 2018 Suzuki V-Strom, and the XT model specifically. If you hadn’t known, you might confuse the V-Strom 1000XT for the 650XT, an easy mistake to make.
 • 0 răspunsuri

Concursul mondial de personalizare a motocicletelor Indian Scout a scos la rampă unele dintre cele mai frumoase proiecte realizate până acum.
 • 0 răspunsuri

Zece zile până la plecare. Motocicleta mea stă înghesuită într-un container pe vasul Valparaiso Expres. În acest moment e undeva între Lima și Pisco, pe coasta de Vest a Americii de Sud. Ar trebui să ajungă în portul Valparaiso pe 20 decembrie. Urmează apoi procedurile vamale și pe 29 dimineața, ar trebui să urc în șa. 
 • 0 răspunsuri

HOG – Harley Owners Group este unul dintre cele mai vechi cluburi de motocicliști din lume, iar ramura din România a fost înființată în 2007.
Ca de obicei voi începe cu începutul, mizând pe faptul că nu toți cei care citesc poveștile mele sunt motocicliști experimentați. Poate nici măcar nu sunt încă motocicliști, dar asta se poate rezolva…
 • 0 răspunsuri

Triumph’s was something of an anomaly for the brand. Like its popular base platform, it blended a smooth and powerful engine with timeless styling, but it also sold quicker than anything else in Triumph’s 115-year model history, ever. If this doesn’t make a case for its merit, then I don’t know what does. Still, it had its shortcomings, but now has added the new “darker, meaner” Bobber Black.
 • 0 răspunsuri

Majestatea sa a avut un caracter deosebit, a avut o pasiune de o viață pentru caii putere și, poate mai puțin cunoscut, a fost nepotul primului președinte de onoare al Federației Române de Motociclism, principele Nicolae.
 • 3 răspunsuri

Preluând moda lansată de Harley-Davidson și Yamaha, firma Indian a organizat un concurs de personalizare al motocicletelor pentru dealerii rețelei internaționale.
Inițiativa a demarat în 2016, concursul fiind rezervat rețelei de distribuție Indian, singura condiție de participare fiind prezentarea unei motociclete Indian Scout model 2016, pe care sa fie instalate cel puțin trei accesorii originale.
 • 0 răspunsuri

This article was originally published in the December-January 1999 issue of Cycle World's Big Twin magazine.
You don’t normally think of a Big Twin as much of a corner-carver; but with its combination of Convertible chassis and Twin Cam 88 power, the FXDX Dyna Sport is a barrel of fun on a serpentine road.
 • 0 răspunsuri

 • https://www.AUTOdoc24.RO
×