Mergi la conţinut

Garcya

Membri
  • Conţinut

    21
  • Membru din

  • Ultima vizită

Tot ce a postat Garcya

  1. Faptul ca acel cuplu, indiferent ce motor conduceau, au stat "la rand" si mai ales pe autostrada nu inseamna ca au bun simt. Mi se pare absurd, sa stai cu motorul pe autostrada zeci de minute sau chiar mai mult, cand poti LEJER sa treci pe langa, sa treci si de lucrarea la autostrada sau accidentul care este in fata, pe cand daca ai sta pe loc, ai pierde poate ore. In schimb in oras, la semafoare, este cu totul altceva. Eu personal daca am loc ma bag, daca e coada mare si vad ca nu este loc, nu ma agit, ca stiu ca nu o sa fiu inteles si n-as risca mai ales sa ating cumva vreo masina ca atunci chiar iese cu scandal. In schimb cand merg cu scuterul de 50, crede-ma, sunt PRIMUL tot timpul, de la semafor la semafor si ajung de 10 ori mai repede in orice destinatie dintr-un oras mare si aglomerat decat orice masina. Asadar eu unu ii inteleg pe cei care merg cu masinile unde stiu clar ca traficul este tot timpul bara la bara, iar din comoditate, nu aleg sa mearga cu un scuter.
  2. Ca sa simplifici SI MAI MULT: Ai motocicleta mai noua gen naked, sport, super sport, touring, enduro, cross -> ulei full sintetic deobicei 10W 40 Ai motocicleta mai veche ca an sau chopper deobicei -> ulei semi sintetic sau mineral Brandul este fix pix, dar nici nu as pune si nu cred ca exista careva care sa puna ulei K-Klassic in motor :)
  3. Intradevar articol bun, daca iei esentialul :) " Nefolosirea frânei spate În fine, altă şcoală recomandă să nu se folosească frâna spate deloc, pentru a evita riscul blocării roţii şi pentru a permite motociclistului să se concentreze pe manevrarea frânei faţă. Un studiu anterior a demonstrat necesitatea folosirii frânei spate." Cea mai mare prostie este sa nu folosesti frana de spate si nu doar la franari de urgenta, TOT TIMPUL trebuie folosita, aduce un plus si "te pregatesti" si iti faci o experienta pentru cand ai nevoie sa o folosesti cu adevarat. Blocarea rotii de spate nu reprezinta nici un pericol daca nu te impacientezi, este ok sa si exersezi sa faci asta, de preferat pe un enduro si pe pamant / iarba sa vezi care-i senzatia si sa te obisnuiesti. Blocarea rotii de fata = accident 100% - tocmai de asta trebuie franat cu amandoua si aplicat frana din ce in ce mai tare, astfel nu risti sa blochezi nimica. Iar franari de urgenta in domeniul moto, sincer, sunt cam degeaba, este imposibil sa eviti ceva prin franare de urgenta, mai ales daca ai o viteza de peste 50 km / h si iti mai si apare ceva. Eu personal recomand FRANAREA / INCETINIREA si apoi sa incerci sa ocolesti cumva obiectul care ti-a iesit in fata, ai sanse mult mai mari sa scapi. In schimb sa franezi si sa te opresti in fata lui pe loc trebuie sa ai mult noroc pentru asta si multa experienta :)
  4. Salut, cam pe la ce pret se invarte tenerele de 660 in it ? daca poti sa-mi spui cat te-a ajuns acasa? multumesc.
  5. Mai exact este IG-L (am cautat acum) Apare exact sub limita de 100 km / h si amenzile sunt drastice din cauza ca este impusa acea limita electronic si automat in functie de un senzor plasat pe autostrada care masoara gradul de poluare din zona aia. Uite aici lista completa http://www.speedingeurope.com/
  6. De unde ai luat informațiile? Cum adică "Un permis de conducere din străinătate este valabil timp de un an în Austria pentru conducerea unui autovehicul" oricum fără supărare dar mai sus nu se prezintă nicio informație specifica tarii Austria, doar generalități care sunt valabile oriunde în Europa. Pentru motor de ex vigneta poți sa o pui ORIUNDE nu trebuie pe parbriz, pe far sau undeva la vedere, poti sa o pui pe telescop în spate. Vigneta moto este aprox 35 euro pe an sau 5 euro pe saptamana. Se verifica doar fizic la intrare sau ieșire de pe autostrada prin filtre. Cauciucurile nu au voie sa aibe Dot mai vechi de 3 ani. Poziția numărului de înmatriculare este foarte importanta. Daca nu ai adus modificări este ok, dar dacă ai ceva customizat sau poziționat în alt unghi sau alt loc puțin vizibil ai incurcat-o la un control. Pe autostrada când este trafic și apare limita de 100 km / h iar sub scrie EGL (CEVA DE GENUL) și te prinde radarul amenda este de ordinul miilor de euro. Limita de impune când sunt multe mașini și se face poluare în zona respectiva. Radare cu pistol sunt în locuri pe autostrada unde este șantier și limita este de 80 sau mai puțin. Da, și ei stau "la panda". Eu am plătit 120 euro mers cu 120 în limita de 80.
  7. @f_zoltan am 1080p :) Da, probabil ca este de la rezolutia mea so forget it.
  8. Nu este vorba de pozitie, este vorba de CULOARE. Este albastru iar fundalul este ... ALBASTRU! Tu il vezi in screenshot-ul ce ti l-am pus ? Fa-l alb / rosu ?
  9. Multumesc insa daca ai impresia ca cineva o sa o si vada... te inseli :)
  10. Ce greutate si varsta ai ? Daca esti greu un motor de 125 nu o sa te ajute cu nimica. In plus "cross" = motocicleta de competitie, iar tu daca vrei sa te inveti si sa practici ENDURO ca ma gandesc ca asta vrei, nu iti trebuie sub nicio forma un cross iti trebuie un ENDURO. Cross = pornire la pedala, fara buton, cel putin orice altceva in afara de KTM nu are pornire buton. Cross = nu ai far. Cross = intretinere la ore de functionare, fata de intretinere "normala" la enduro Cross = mult mai puternic si brutal fata de enduro Ca si enduro iti recomand Yamaha WR250 sau orice altceva de 250 daca esti la inceput si nu numai, te duce mai apoi pe unde vrei, fara probleme si fara sa vrei 400-450.
  11. Ar merge o sageata in dreapta care sa te duca sus de tot. In cazul in care citesti toate reply-urile asa cum am facut eu acum, fie trebuie sa dau scroll 1 minut pana sus, sau sa dau back ceea ce nu imi place. O sageata "floating" in dreapta este solutia.
  12. Afara din oras si daca as vrea nu pot sa merg cu viziera ridicata. Orice viteza peste 60 km/h face sa nu poti sa respiri in casca din cauza abundentei de aer care intra. Asadar singura varianta ramane in oras, unde sansele sunt foarte mici :) dar nu exlus, evident
  13. Stiu ca postul e menit mai mult sa fie funny decat "informativ" insa la punctul 1 probabil ca doar "chopperistii" au frica de albine si alte insecte. Pe mine unul poate sa ma loveasca 100 de albine, nu imi dau decat de lucru sa le sterg de pe viziera / casca / geaca. Niciodata nu am circulat in tricou in afara localitatii unde acest rist intradevar ma sperie si pe mine. Asa ca gear up si punctul 1 dispare :)
  14. Va salut, Va pot aduce orice fel de piesa OEM sau aftermarket din UK de pe ORICE site din UK chiar daca el nu trimite in RO. (ebay, amazon, etc) in 5 zile lucratoare si fara comision. Transportul din uk in ro costa 50 lei / primele 5 kg iar ce depaseste 5 kg se taxeaza 10 lei / kg. Puteti sa va cautati singur piesele si eu sa vi le aduc sau vi le caut eu. Transport si orice alt fel de marfa din uk in ro. Informatii suplimentare la 0761333491 Adrian.
×
×
  • Creează O Nouă...