Mergi la conţinut

jolly_jokre

Membri
  • Conţinut

    723
  • Membru din

  • Ultima vizită

  • Days Won

    4

Reputation Activity

  1. Like
    jolly_jokre got a reaction from Nattmoon in Incepatori Pe Forum - Sa Facem Cunostinta   
    Hai sa fiu eu prima fata care se prezinta, si sper ca nu singura...
    Sunt Iolanda, 26 de ani 1,52 cm in crestere.
    Stau in Chitila, casatorita + doi pitici pe creier.
    Am inceput sa merg cu un Simson s 50, momentan detin o honda cbr 125 r, si visez sa iau un enduro mititel cam asa de marimea mea.
  2. Like
    jolly_jokre got a reaction from cristianrusu in Mars De Comemorare A Prietenilor Ucisi In Accidente Rutiere   
    Voi fi acolo!
  3. Like
    jolly_jokre reacted to gaxel in " Problema " Tinutului Secuiesc   
    lil, sa stii ca e foarte complicata problema cu romani + unguri = sau nu love.

    si stii de ce ? oamenilor obisnuiti s-ar putea sa nu le prea pese. este un user aici pe forum. eu cu el in ani de zile am discutat orice, dar nu am ajuns niciodata la discutii despre romani vs unguri pentru ca nu a fost nevoie. si culmea e ca omul ala vorbeste si scrie intr o romana mai corescta decat multi dintre noi si e poate mai roman (ii pasa) decat multi dintre noi. are relevanta altceva?

    eu am avut o colega si abia dupa mult timp am aflat ca e unguroaica. si nu am avut nici o problema niciodata.

    intamplarea face ca toti ungurii din romania pe care i am cunoscut sa fie super tipi/tipe. ca am auzit de exemple negativa e altceva. am auzit.

    unchi miu a fost insurat cu o unguroaica , si femeia aia era super tipa.

    cred ca in final, cand tragem linie si pe ei ii doare ce ne doare pe toti: salarii, munca platita cinstit, un trai decant, drumuri, etc...

    CRED ca prea mult intervine udmr ul si alte prostii de genul asta si realitatea este alta. ca sunt si exceptii, ca exista extremisti, asta e peste tot... dar cred ca in zonele alea oamenii se inteleg, se casatoresc intre ei si fac copii. sa fie sanatosi. toti vrem sa mancam, sa avem niste bani, sa ne fie munca platita....

    Da, ca idee, unele pretentii ale ungurilor (si eu nu aud decat pretentiile politicienilor atentie) mi se par absurde, dar din ce am intalnit eu, oamenii de rand se gandesc mai mult la o bere decat la udmr.

    cel mai bine ar fi sa ma contrazica/aprobe cineva care stie mai multe din proprie experienta. e mult mai important omul decat etnia.


    si sa fim seriosi, ce imi pasa mie ca in casa omul vorbeste ungureste? sa vorbeasca ugureste , e firesc, si eu vorbesc romana in casa desi nu sunt in romania. si eu vorbesc romana cu prietenii. ca stiu si limba locului e altceva, dar tot pe a mea o vorbesc cand beau o bere cu romani...

    limba in care ti au vorbit parintii nu ti o poate lua nimeni, oricare ar fi aia... daca procentu e de 80% unguri, e firesc sa vorbeasca ungureste. in institutiile statului, functionaru tre sa vorbeasca si romaneste dar daca clientul e ungur nu are decat sa vorbeasca ungureste.

    plimbandu me mai mult am descoperit ca nu numai limba e cea care defineste o natie. poate gresesc.

    da, e absurd sa aiba pretentii teritoriale, dar tare cred ca pe ungurul de la sat din romania il doare mai tare ca nu are tractor decat de ce vrea udmr ul..

    si tare cred ca pe baietii din harghita si covasna ii doare mai tare ca benzina e cat e si salariile sunt mici... cred ca asta ii doare mai tare decat politica...

    repet, poate ma insel ..
  4. Like
    jolly_jokre reacted to mciaulih in " Problema " Tinutului Secuiesc   
    Eu banuiesc faptul ca politicienii(si romani si unguri) au altceva pe agenda mai important si tocmai de aia au scos din nou "la inaintare" tema "Tinutul Secuiesc" pentru a distrage atentia de la agenda lor reala(care o fi aia).
    Ca de obicei eu cred ca nu trebuie sa cadem "in plasa" lor si sa ii lasam sa se agite pentru ca o sa le iasa la iveala adevaratele intentii.
    Ei sunt ca la un meci de rugby(cu unele mici diferente desigur).In timpul "meciului" isi "dau placaje la gat" si dupa beau o bere impreuna.Noi suntem spectatorii.Sa nu ne implicam si sa ii lasam sa isi dea coate la "gramada".
  5. Like
    jolly_jokre reacted to cristianrusu in Motociclisti Neseriosi, Golani & Co   
    In we 13-15 Mai , am fost din nou la reuniunea de la St-Tropez . Sambata , ma plimbam linistit , cand , toba unei masinute din fata mea se desprinde si cade , blonda de la volan opreste in mijlocul tarlalei ; pun avariile si o rog sa urce jumatate pe bordura sa vad dac-o pot ajuta .
    Scot o ucata de sarma , (meteahna de simsonar , deh!) si ma fac cocolos sub masina cucoanei . Operatiunea terminata , ea-mi multumeste , eu ii raspund ca am preferat sa fac asta decat sa fi luat toba in roti eu sau un alt motociclist .
    In timp ce eu eram sub masina si doamnele discutau (blonda si sotia mea) , trece un cuplu de batranei ; batranica ar fi vrut sa vada ce se intampla in schimb mosuletul ei o zorea : "haide , haide ! Nu vezi ca-i motociclist? " !!!! Vorbesc de Franta , vorbesc de o zona turistica unde oamenii ar trebui sa fe mult mai dezinhibati ...


    Acum sunt sigur ca este cel putin o persoana pe Coasta care nu mai crede ca motociclistii sunt niste distrusi .
  6. Like
  7. Like
    jolly_jokre reacted to cristianrusu in Orgonitul Solutia Timpurilor Noastre?!   
    Din politete si (sau) educatie , pudoare , nu intri intr-un closet deja ocupat... Tu ce cauti aici? Esti cumva nesatiscafut?
  8. Like
    jolly_jokre reacted to morini in Orgonitul Solutia Timpurilor Noastre?!   
    Daca topic-ul se numeste "alte discutii" nu vad care este problema,domnule moderator? Nu este obligat nimeni sa intre aici si sa comenteze ceva,nu? Sunt unii care nu au ce face si posteaza aici doar sa jigneasca gratuit, cred ca de ei ar trebui sa ai grija.Limbajul tau lasa de dorit,oricum, doar de moderator nu este... Poate Dark bate campii,dar daca nu? Uite,daca esti de acord,iti fac un tratament "Reiki" gratuit daca ai vre-o afectiune, durere, etc... Tastezi "Reiki" pe google si vezi ce inseamna. Si vorbim dupa tratament,s-ar putea sa fii mult mai deschis dupa aceea la "ciudatenii".Vorbesc serios si nu ai nimic de pierdut...Eu am scapat de sindromul migrenos pe care l-am avut de la 10ani(printre altele). Sanatate si asfalt uscat!
  9. Like
    jolly_jokre reacted to taviAR in Andrei Filimon, Micul Campion, Are Nevoie De Noi!   
    Mecanic : NU. Nu ne permitem. Jalnic suplinitor : Tata. Ocazional prieteni si cei care il indragesc pe Andrei ne ajuta.
    Strateg cursa: Nu. - // - :) . - // - : Tot ... tata. Am vazut commenturi cu privire la faptul ca Andrei merge larg, nu se apropie de apex .. etc. E singurul film si data cind s-a intimplat asta. De ce? Jalnicul strateg si in acelasi timp mecanic in loc de 3 dinti mai mult la pinionul spate .. a pus 3 mai putin! Felul in care a mers a fost singurul in care se putea. Sa lase motocicleta ''sa curga''. Imi amintesc!!! De stres si efort sa ramina macar in acelasi tur cu ceilalti ia curs si singe din nas in casca .......
    Tata mentor, tata antrenor, tata sofer, tata sef echipa, psiholog si cind mai are timp ... TATA.
    ..... drujba ruseaca ... bun la toate si ... nimic.

    Ocazional cind timpul ia permis si era pe acasa Roby ia mai aratat cite ceva. In rest copilul '' a furat'' meserie. Indicatii i-am dat eu asa cum m-am priceput. Copilul a urmat sfatul unuia si altuia , a incercat, a vazut ce merge si ce nu.

    Stategii??? Setari??? Asa cum m-am priceput si cum am fost sfatuit.
    La acest nivel sunt putin care iau in serios astfel de lucruri. Eu stiu ca sunt mai mult decit necesare dar...
    Intr-o zi o sa ne permitem si asta.
  10. Like
    jolly_jokre got a reaction from Onrace in Cele Mai Frumoase Poze Din "cariera" De Motociclist   
    Cateva poze si de la mine.




  11. Like
    jolly_jokre got a reaction from cristianrusu in Ce Ma Fac Daca Sunt Mica De Inaltime?   
    Cum citesti prosti pe forum? Altii nu-i citesc nici fata in fata, da tu ii citesti de pe forum.
    Tu esti cel din avatar, nu-i asa?
  12. Like
    jolly_jokre got a reaction from cristianrusu in Cele Mai Frumoase Poze Din "cariera" De Motociclist   
    Cateva poze si de la mine.




  13. Like
    jolly_jokre reacted to simiar in Andrei Filimon, Micul Campion, Are Nevoie De Noi!   
    Daca ati stii cat si-ar dori Andrei "sa fie mare"dar... abia are 9 ani si aproape 4 luni.
    Ca sa va faceti o imagine a "gabaritului" tocmai l-am masurat si a mai crescut putintel: 1,28m inaltime si aproape 26 kg ( casca nu mai este captusita pe interior decat cu 2 straturi de bureti - fata de 3 cat a avut pana acum).

    Vreau insa sa va scriu ca MAMA a acestui copil si sa va multumesc din tot sufletul pentru ajutorul vostru. Acum 2 saptamani am fost cu Andrei la pista, cu bicicleta (neavand motocicletele functionale) si pur si simplu am plans cand il vedeam pe Andrei cu cat jind se uita la cei care se antrenau. Oricat de tare am incercat sa fiu, nu m-am putut abtine cand i-am vazut privirea trista.
    Azi am plans de bucurie citind acest topic ( precum si cele de pe celelalte site-uri). Bucuria lui Andrei imi este mai greu sa o descriu - deja si-a pregatit costumul si ghetele. Cand v-a fi la Bucuresti (are cel putin o etapa pe Amkart) m-a rugat sa va spun ca va vrea sa va multumeasca personal.
  14. Like
    jolly_jokre got a reaction from andraR in Ce Ma Fac Daca Sunt Mica De Inaltime?   
    Cum citesti prosti pe forum? Altii nu-i citesc nici fata in fata, da tu ii citesti de pe forum.
    Tu esti cel din avatar, nu-i asa?
  15. Like
    jolly_jokre reacted to sandu07 in Stare civila, relatii   
    Nimic nu imi place mai mult decat o motociclista cu funduletul bombat...nu stiu cum dar pe motor intodeauna iese in evidenta poponeata si
    Doua gagici pe motor inca nu am vazut,iar ultima parte nu am priceputo,poate ne explici

    Da un claxon cand treci prin militari sa te vad si eo cu amica pe motoreta,poate incep sa imi curga balele si mie
  16. Like
    jolly_jokre reacted to DARK-RIDER-82 in Orgonitul Solutia Timpurilor Noastre?!   
    1.ocupatie "INCERTA"?!instalator tehnico-sanitar si gaze bre "draga moderatorule" ...
    2.esti 100% sigur de afirmatiile tale? Ca in afara de fuckultate n-am "prea" ratat nimic
    3.internetul nu-i a nimanui ; CULMEA, ESTE DEFINITIA ADEVARATEI LIBERTATI DE EXPRIMARE(inca...)
    4.As vrea un poll pentru asta , sa vedem si noi cine ma place(si cine NU) , de ce si daca e chiar asa cum zici tu! "plictisitii" pot sa faca ce vor cu "extremitatile lor", eventual sa mearga la niste fete sa le faca LABA daca tot e asa "de grava" treaba... bine ca siteul e de "ai laic motosicli"... io credeam altceva, bisnitari , chestii stii tu ...
    5.EUUU SA ALUNG OAMENII INTERESATI DE MOTOARE?! Pai fiecare e liber sa citeasca ce vrea , nu este NIMENI OBLIGAT sa intre pe topicurile deschise de mine! Iarasi o dadui de gard moderatorule...
    6. CUUUM?! EU SA SALVEZ LUMEA? Se vede treaba ca nu ai citit toate posturile mele...
    DIMPOTRIVA "MON CHER" , LUMEA IN GENERAL MERITA MULTE "NASOALE" CA PEDEAPSA PENTRU IGNORANTA , PROSTIA SI LIPSA DE CREIER DE CARE DA DOVADA ZILNIC / IN FIECARE SECUNDA! Doar o mana de oameni ce au inteles ce trebuie sa faca pe lumea asta merita sa fie "salvati" sau macar o viata mai buna decat restul!
    Dezamagire pe toata linia cezare...
    las-o-n byp a masii de treaba , te credeam mai "incisiv"

    De vizionat , gandit , studiat!
    2002 Curtis- The Century of the Self, 3of4 There is Policeman Inside all our Heads He Must Be Destroyed
    http://www.youtube.com/watch?v=KatxAGT4bfs

    (E si cu/despre Wilhem Reich si ORGON! )
    + traumatizata Ana Freud , cea care a fost "condamnata" de tacsu' pentru ca se masturba
    P.s. : bine , un individ ce vrea sa vada "THE BIG PICTURE" ar trebui sa inceapa cu prima parte!
  17. Like
    jolly_jokre reacted to gaxel in Ciinii Vagabonti.   
    va rog, pe topicul asta latram nu conversam. si ati face bine sa va conformati, s-ar putea, daca lucrurile nu se schimba, ca latratul sa fie limba oficiala in romania.
  18. Like
    jolly_jokre reacted to cristianrusu in Un Vis Implinit   
    Ca sa continui in acelasi ton ,cateva imagini edificatoare cu doamna mea cand s-a vazut in "herghelie"...


    De altfel ,n-a fost singura impresionata de "eveniment" :
    Personal , m-am postat in saua lui "Psychodelire" ,dar n-am facut nici-o tura ,din cauza ca aveam mainile foooaarte ocupate
    Cam atat pentru moment , am sa va spun mai multe deseara cand voi avea mai mult timp . O zi buna tuturor !

    Bine ; hai sa va povestesc kum-fu .
    Vichendul trecut , rosi de gelozie ca eu am ros gume de unul singur toata iarna , (mai putin luna lui februarie) amicii s-au hotarat sa incerce si ei asfaltul primavaratec . Si venira ei asa , care de pe la St-Tropez , care de pe la Lyon si altii toooocmai de la St - Etienne .
    Ordinea de zi ar fi fost : sambata -pranzul impreuna , plimbare , seara in vre-o carciuma cu de toate.... Cand se vazutara ei impreuna dupa atata timp , au cam uitat de tot si daca tot e moda " x intr-unul" , s-a petrecut totul acasa . Mai putin plimbarea , evident, ptr ca omuletii d-abia se mai putea plimba biped , darami-te sa tina vre-un ghidon ! Plimbarea s-a comis si ea , dar duminica dimineata , cu doar jumatate de efectiv , din motive foarte lesne de inteles .
    Oricum , nimic de regretat , sambata seara ne-am umplut seara cum nu se poate mai frumos : am baut , am jucat biliard , am baut , am dansat , am mancat , am baut , am vorbit , am baut...
    Pot sa zic ca a fost destul de interesant , daca pana si cotoiul din vecini ne-a impins o vizita , curios sa vada ce se intampla ! Ia placut si lui , altfel nu inteleg de ce ar fi suportat mangaierile si alinturile mele!
    Ne-am despartit duminica dupa-amiaza , cu regret si multe promisiuni si planuri ptr vara asta , unde cel mai important recent eveniment , va fi fara indoiala reuniuninea de la St-Tropez , care aduna an de an din ce in ce mai multi participanti .



    cand si trotineta se viseaza Harley... dur si choopa-choops ? mai sa fie! un deget de onoare din partea fetelor

    Acum , in incheiere , as vrea sa va spun ca aceste posturi nu sunt destinate sa va "faca sange rau" ci dimpotriva... Stiu ca viata in tara e grea , stiu ca benzina s-a scumpit , ca si p'aici de altfel. Tot ce vreau este sa va mentin visul treaz , daca pot spune asa .
    Nu va faceti iluzii , cei din grupul nostru nu suntem din sula de domn . Cu exceptia catorva care sunt bugetari , toti suntem "palmasi" si domeniul nostru de activitate sunt constuctiile . Sunt printre noi care sunt "pe cont propriu" si sunt care sunt angajati , ca si mine de altfel . Singura diferenta dintre mine si voi , ar fi ca voi sunteti "acolo" , iar eu sunt "aici"...
  19. Like
    jolly_jokre got a reaction from RA007tuning in Ciinii Vagabonti.   
    Dar a consuma carne cum este? Sau a purta haina de balnita care statea mult mai bine pe nurca sau pe vulpea polara? Nu o faci cu mana ta, dar cumparand carenea sau produsele de origine animala cum este? Animalele au fost sacrificate de cand a dat omul de gustul carnii si a vazut ca blana tine de cald. Deci tine de conditia umana sa ucida animale in diferite scopuri.
  20. Like
    jolly_jokre reacted to sorin 666 in Ciinii Vagabonti.   
    INCA UN OM A MURIT SFASIAT DE CAINI !!!

    Prietenii maidanezilor, la miting ati fost, acum duceti-va la familia nevinovatei moarta in chinuri !

    Nimeni nu va raspunde pentru asta....


    ROMANI, HAI IN STRADA !


  21. Like
    jolly_jokre reacted to ivan_pedala in Sa Ne Veselim   
    Eseu - Zmeul, personajul pozitiv din basme


    După ce v-am arătat adevărata faţă a personajelor aşa-zis pozitive din desenele animate, vom demonta astăzi încă un mit, şi anume că Făt-Frumos este personajul pozitiv din basmele româneşti, iar Zmeul un ticălos fără pereche. În fapt, aşa cum vom vedea imediat, lucrurile stau exact pe dos.Pentru asta, să facem mai întâi un mic profil psihologic al celor mai importante personaje din basmele româneşti.
    Împăratul
    E un moş senil şi complet incompetent. Singurul merit că a ajuns împărat e că a fost primul născut. Nu e în stare să aibă grijă de fii-sa, prin urmare mă întreb cum mama dracului ar putea avea grijă de ditai împărăţia. Nevastă-sa lipseşte din peisaj, e subînţeles moartă şi l-a lăsat cu trei fete care sigur nu-s ale lui, fiindcă moşul are vreo 70 de ani şi aia mică în jur de şaişpe. Deşi e înconjurat de viziri, dregători, sfătuitori, când e să ia vreo decizie îţi vine să-l iei la palme: primul individ care-i aduce fata înapoi o primeşte de nevastă şi mai ia şi jumătate de împărăţie. Strămoşul său care a întemeiat dinastia se răsuceşte în mormânt.
    Fata cea mare şi fata cea mijlocie
    Sunt nişte strâmbăciuni nasoale, plate şi complexate, care-şi urăsc sora mai mică pentru că e mignonă, are fund, ţâţe, e în centrul atenţiei şi e aia răpita, ba se mai şi mărită înaintea lor. Sunt atât de jenante că nici un zmeu nu le vrea.
    Fata cea mică
    E aia răsfăţata, bunăciunea învăţată să i se facă toate poftele. Mai e şi curvă de mică. Nici nu vreau să vorbesc mai mult despre ea, că mă enervez.
    Făt-Frumos (Fefe)
    De obicei, e unu’ căruia nu i-a plăcut cartea: ori prinţ, ori vreun coate-goale. Frumuşel şi efeminat, metrosexual nativ. Ar fi stat să frece menta în continuare şi să se ia la trântă prin iarbă cu oile, cu fraţii lui sau cu flăcăii satului, da’ vrea să dea lovitura. Şi, când boul de împărat dă sfoară-n ţară cu fiică-sa şi tronul premiu, normal că se prezintă primul. Habar n-are cum arată fata împăratului, dar nici nu-l interesează prea mult, de fapt vrea împărăţia. Şi oricum ştie de la tovarăşi că de obicei e răpită bucata familiei, nu cârjele ălelante două.
    Calul
    E singurul personaj pozitiv din toată povestea care merită apreciere. Înainte de episodul cu jăratec zace slab, bubos şi răpciugos în grajd, ceea ce arată încă o dată că împăratul e un idiot – nu aşa te porţi cu o asemenea comoară. Calul e cel care îi face strategia lui Făt-Frumos, în vorbe puţine şi concise. Nu zice prea multe pentru că probabil îi e jenă să intre-n vorbă cu un oportunist analfabet. În sufletul lui, îşi doreşte să fie în echipa Zmeului.
    Mama Zmeilor
    Este exact opusul împăratul. În primul rând, la ea e sigur că e mama zmeilor. Apoi, a făcut trei băieţi care e fiecare la casa lui, nu două plângăcioase şi-o curvă care stau pe capul lui, ca împăratul. Şi ia hotărâri bune şi de una singură, n-are nevoie de o armată de viziri, dregători, sfătuitori, etc.
    Zmeul
    E un tip hotărât, energic şi forţos. Probabil are un nas cât toate zilele, umblă neras, e păros şi are palmele tăbăcite. Asta ce ne spune? Că e un om care munceşte! A tras din greu ca să ajungă unde e – a ucis, a luptat, a umblat, a jefuit, s-a preocupat de cariera lui! Aşa merg lucrurile pe tărâmul celălalt, acolo nu-ţi dă nimeni un castel că te cheamă împăratul-nu-ştiu-cum. E sigur că Zmeul şi-a clădit palatul cu mâinile lui. Bine, o mai fi avut nişte muncitori pe care i-a mâncat după aia, dar sunt convins că a stat cu ei acolo, pe capul lor, să vadă cum pun ăia marmura în baie, să nu-l tragă-n piept şi să-l fure. Şi mi se pare normal să-i mănânce la sfârşit, ştim cu toţii cum sunt muncitorii.Mai ştim că are o moşie imensă, populată cu tot felul de jivine ticăloase. Chiar credeţi că e uşor de administrat aşa ceva, să-i ţii în frâu pe toţi ăia? Păi aia nu sunt proşti ca ţăranii împăratului, dacă nu stai cu pleoapa pe ei… Deci, Zmeul e un bun gospodar, un bun cunoscător de oameni, un excelent strateg militar şi un bun trezorerier. Dar Zmeul e un tip cinstit în sentimente şi cam fără noroc la femei. I-a venit vârsta însurătorii, a stat, a analizat, a cercetat, şi-a căutat nevastă. n-a găsit pe nimeni pe placul lui în propriul tărâm (ce s-alegi din jivinele alea?), deci s-a uitat la vecini. S-a îndrăgostit de fata aia mică a împăratului (ştie ce-i frumos, măcar fizic, şi nici nu încalcă eticheta, ţinteşte la acelaşi rang) şi a procedat în consecinţă, aşa cum cerea tradiţia: a luat-o la el. Aşa a făcut şi tac-su cu mă-sa, şi bunicul lui, şi străbunicul lui, la vremea lor. Aşa e normal: clar, fără ascunzişuri, umblat cu şoalda şi alte prosteli. Pui problema direct: “Fă, te iubesc, te vreau! Treci încoace.” Şi prostul chiar o iubeşte: n-o forţează, n-o siluieşte, e romantic, are o grădină cu trandafiri, o-nconjoară de bogăţii, îi face toate poftele. N-am auzit nici o poveste în care Zmeul s-o ţină pe prinţesă legată în beci, goală-puşcă şi să vină s-o violeze când are el chef, după cum ar merita. Peste tot citesc numai de caftane, covoare, tiare, bucate alese, mătăsuri fine, rochii, giuvaere, o ţine-n puf. Omul e familist şi serios, nu-şi uită îndatoririle: se duce-n fiecare zi la muncă şi anunţă civilizat, cu buzduganul, când vine acasă. Şi toate astea pentru ea, ca să n-o sufoce cu atenţie, să-i lase spaţiu, să fie liberă, să aibă matracuca timp să-şi facă unghiile, să nu facă istericale că, vezi doamne, a intrat peste ea în cameră şi-a văzut-o cu masca de castraveţi pe faţă.Carevasăzică, moldoveanca trăieşte în puf, îi face prostul toate poftele, şi, în semn de mulţumire, ce face? Se amorezează de Făt-Frumos că are părul mai îngrijit şi tenul mai puţin acneic (vezi, n-ai vrut să te culci cu Zmeul) şi se hotărăşte să fugă cu el. Da’ mai întâi încep să se hârjonească în pat, în patul pe care Zmeul cu mâna lui îl cioplise, din nişte buşteni tăiaţi tot de el din pădure, şi-l cărase-n cârcă până la ultimul etaj al castelului, să aibă japiţa peisaj când se trezeşte dimineaţa sub baldachin. Şi proştii ăia doi stau până îi prinde Zmeul, căruia – în sfârşit! – i se aprind beculeţele.Mai departe. Zmeul luptă corect, Făt-Frumos trişează: bea apă vie de la un corb pe care-l mituieşte, dă cu peria, gresia, năframa; în fine, face tot ce poate să lupte cât mai puţin şi să-i bage pe alţii la înaintare.Din toate astea, eu pricep că morala basmului românesc e următoarea:
    - dacă eşti un şmecher metrosexual şi ştii să profiţi de pe urma tonţilor incompetenţi ajunşi în poziţii de conducere, te aranjezi pe viaţă.
    - dacă eşti o fiţoasă analfabetă şi de bani-gata, ai toate şansele să umble toţi după fundul tău şi după averea lu’ tac-tu.
    - dacă eşti un tip cinstit, muncitor şi care luptă după reguli, pici de papagal.Dacă basmul românesc ar fi avut măcar o urmă de dreptate, Zmeul i-ar fi rupt gâtul lui Fefe cu două degete, ar fi luat-o pe proasta aia, i-ar fi dat o bătaie soră cu moartea şi ar fi trimis-o rachetă înapoi la tac-su acasă. Apoi şi-ar fi strâns armata, ar fi năvălit pe tărâmul împăratului şi i-ar fi făcut prăpăd, ar fi violat, jefuit şi ucis tot ce i-ar fi stat în cale, ar fi unit cele două tărâmuri şi şi-ar fi făcut harem de basm din toate gagicile alea proaste ca noaptea. Pentru că fiecare merită să-şi trăiască propriul basm...

    Imi cer scuze pentru cele citeva greseli existente in text, dar nu pot acum sa ma ocup de corectura, merg ca mi se raceste baia cu sare!
    Multumesc doamnei Magda Olteanu de la TVR care mi-a trimis acest eseu.
  22. Like
    jolly_jokre reacted to rock46hunt in Coltul Reconditionistilor   
    Salutare!
    In 2009,am achizitionat un MZ TS 125 din 1982 ce nu era functional.Am achizitionat acest model datorita faptului ca tatal meu a avut un asemenea model la inceputul anilor 80 si mi-a trezit amintiri din acea perioada.
    Acum MZ-ul este in stare de functionare si-l folosesc ca atare.
























  23. Like
    jolly_jokre reacted to swastik in Ciinii Vagabonti.   
    Hai ca m-ai intristat. Da' stii de ce ? Fiindca pina la 43 (aproape) de ani m-am strofocat degeaba. Am tot incercat sa aprind focuri pe dealuri , sa dau alarme. Nu ai cu cine , bai frate. Numai invidii , rica , ura si fite ieftine. Basini de 2 bani , forme fara fond. Ne mincam intre noi , mai rau ca ....ciinii. In fine , cred ca o sa mor de nervi , intr-o zi. Ma retrag , ca m-am enervat.
  24. Like
    jolly_jokre reacted to ozzy in Ciinii Vagabonti.   
    Multumesc mult pentru aprecieri.
    Dar asa cum bine stii am fost purtatorul de cuvant al motociclistilor 3 ani de zile. Am incercat sa fac sa fie bine pentru mine, pentru voi, pentru noi toti. Dar dupa cum vezi suntem o tara de obtuzi. Suntem o tara cu oameni fara logica. Suntem o tara de oameni fara cultura. O tara de egoisti. Devine obositor sa te lupti cu proprii tai oameni mai mult decat cu ce cu care ar trebui sa te lupti de fapt. Asa ca am revenit de unde am plecat. Ma lupt pe cont propriu si o sa auzi la vara de mine.

    Eu mi-am sacrificat cu placere timpul 3 ani pentru a ne fi bine. Am sacrificat prietenii, bani si distractii in numele logicii si a unitatii.
    Am inteles ca pentru binele celor multi trebuie sa facem sacrificii individuale. Numai in felul asta vom progresa spre o lume civilizata.
    Poate ca suna aiurea ce spun eu acum. Nu sunt nici in campanie electorala si nici nu vanez interese ascunse.

    Pur si simplu sper ca si iubitorii de animale sa inteleaga ca multi dintre noi iubim animalele.
    Dar daca vrem sa ajungem ca tara noastra sa fie numita tara civilizata trebuie sa facem anumite sacrificii.
    Putem incepe cu cele mai vizibile probleme. Sa civilizam tiganii. Sa ne civilizam pe sosele, Sa scapam cumva de cainii comunitari si sa fim noi insine mai patrioti.
    Daca suntem dezgustati de tara noastra nu inseamna ca nu ne iubim tara. Inseamna ca vedem problemele si le recunoastrem Iar asta e un lucru bun. Urmatorul pas este sa si facem ceva cu acele probleme.

    Putem sa renuntam la a asculta manele si sa marginalizam tiganii si cultura lor murdara cat mai departe de societatea noastra. Sa ii privim cu superioaritatea culturii noastre. Nu din rasism ci pur si simplu fiindca nu ne place prostia, aroganta si hotia.
    Sa ii desconsideram pe jmecherii pentru care viteza pe sosele este singura lor dovada de putere. Sa le aratam ca sunt niste oameni mici din toate punctele de vedere. Mici si fara creier.
    Si nu in ultimul rand sa intelegem ca locul animalelor domestice sau salbatice nu este pe sosele si strazi.
    Asa cum eu am recunoscut ca nu sunt capabil deocamdata sa cresc un caine cu toate ca imi doresc acest lucru, la fel si ceilati sa recunoasca acest lucru si sa renunte la cainele din fata blocului. Cainele din fata blocului nu este al tau doar fiindca ii dai sa manace chiar daca iti face placere sa il vezi o data pe zi. Sacrifica aceasta placere de 5 minute pe zi pentru binele majoritatii.
    5 minute pe zi reprezinta dovada voastra ca iubiti animalele? Dar oare va ganditi la stresul zilnic al majoritatii oemnilor ce circula pe langa haitele de caini?
    Oare atat de egoisti sa fim incat pentru o placere de 5 minute a unui om sa sufere de stres 200 de oameni si alti 10 sa sufere diverse tratamente dupa ce au fost muscati ori daramati dupa motociclete?

    Cand vom fi dispusi sa ne sacrificam pentru binele majoritatii atunci vom fi cu adevarati civilizati.
    Deocamdata doar ne plangem,
    Sunt multe de spus dar oare cati inteleg? Faptul ca un singur om a inteles nu este de ajuns ca sa iesim din mocirla.

  25. Like
    jolly_jokre reacted to ozzy in Ciinii Vagabonti.   
    Eu nu am calcat in viata mea un caine cu masina, Eu nu sunt vegetarian. Eu am vazut de mic cum se taie porcul. Eu am crescut cu caine in curte toata viata.

    Totusi vreau strazi sigure. Cu motorul nu e la fel ca in masina. Si am avut emotii de mai multe ori din cauza cainilor fara stapan.

    Ii inteleg pe iubitorii de animale dar le cer sa fie realisti. Chiar li se pare normal sa lasi cainii sa umbe liberi pe strazi?
    Alegeti viata unui caine inaintea vietii unui om? Daca cineva cade cu motocicleta din cauza unui caine vi se pare normal?

    Am vazut multi motociclisti iubitori de maidanezi imbracati in pantaloni de piele. Nu vi se pare ciudat mai iubitorilor de maidanezi?

    Pe mine nu ma intereseaza ce or sa faca cu caniii comunitari numai sa ii ia de pe strazile mele.

    Cum spuneam mi-am crescut frumos cainii si am suferit enorm la moartea lor. Deci nu sunt o bruta totusi am tot respectul pentru cei care iau atitudine.
    Cand sotia mea a fost muscata eu nu am avut destul sange rece sa ma duc sa omor cainii aia. Dar un prieten a aflat si le-a facut felul. Nu e tortrura si nici o bruta nu este. Pur si simplu a vrut ca acel incident sa nu se mai repete. Sa nu mai fie nimeni muscat.
    Nu a fost razbunare. A fost o actiune preventiva. Pana sa inceapa sa muste nu avea nimeni nimic cu ei. cand au devenit violenti au primit acelasi lucru.
    Nu aveam timp sa le fac educatie. Sunt prea ocupat sa supravietuiesc eu si familia mea cu orice pret.

    Roamanii nu sunt brute. Romanii vor doar sa traiasca.
    Iubitorii de animale vor sa luam fiecare cate un caine in apartament. Cam asta ar vrea ei. Ei bine eu nu am nici timp nici bani sa ingrijesc un caine. Nu sunt dispus sa scarific din viata mea mai mult decat o fac deja.

    Nu sunt sigur ca veti intelege. Voi o tinetei pe a voastra ca sunt si cainii aiai suflete. Dar cei muscati ce sunt oare?
    Venicti cu povestea ca daca nu ne e frica de ei nu ne musca, ca daca le dam sa manance nu ne mai manaca ei pe noi. Mi se pare aberant dar nu mai incerc sa va explic. Chiar nu aveti logica.
×
×
  • Creează O Nouă...