Mergi la conţinut

cristianrusu

Prieteni
  • Conţinut

    906
  • Membru din

  • Ultima vizită

  • Days Won

    24

Tot ce a postat cristianrusu

  1. Babacica nu este dezmembrata , are doar cateva ..."probleme de imagine" . Cam asa arata saua dupa ce a trecut prin niste maini pricepute din Slobozia: Urmeaza rezervorul ,unul de 20 litri (fata de doar 12cat are cel original), evident cu aerograful care a facut-o pe Babacica "vedeta": Intre timp tre' sa ma gospodaresc si de un stator , pe al meu l-am dat(nu vandut) unui prieten care avea nevoie la vremea respectiva . Am mai putin de lucru la ea decat s-ar parea .
  2. Nu prieteni , din pacate nu ! Dupa multa vreme , debia ieri(15.03)am reusit sa mai invart roata pret de cateva zeci de km . Nesatisfacator . Ieseala a fost de fapt motiv ptr soata mea sa "dea cu batu-n balta" ; OK , am spus eu , cu conditia ca eu sa vin cu motorul . Si totusi patetic ! Nu pentru ture de genul am cumparat Calu' . De fapt , nici n-am facut trasee mai lungi de 450 km cu motocicleta asta si realizez ca scopul ptr care am cumparat motorul asta nu a fost nciodata atins . Adevarat , am facut peste 50.000km cu ea , dar sincer nici nu stiu ptr ce am tocit atata sosea in afara celor cateva iesiri mai importante . Daca cu "Babacica" am facut trasee f lungi , unele de peste 1000km/zi ,din Portugalia pana in Romania , hivernala de la Valladolid(13 IAN 2005) si multe altele , cu Calu' n-am realizat nici macar pe sfert... Cate-odata , sa putem sari mai departe , e nevoie sa facem cativa pasi inapoi ; am luat deci decizia (pe care eu o consider de bun-simt) sa vand Calu' . Postul asta nu asteapta vre-o confirmare , nu se vrea nici scuza . Dar , asa cum am anuntat cu surle si trambite in momentul in care am facut achizitia , mi se pare corect fata de voi sa stiti ca se vinde Calu' . Plimbari si "relatari" motociclistice vor mai fi si de aici incolo , cu acelasi sarm , dar cu alte roti care se invart la fel de rotund . Un nechezat calduros!
  3. Unul destul de pertinent ar fi sa citesti topicul asta inca de la inceput .
  4. A "mers" pe Heritage Softail 1340 din '97 carb S&S ,adica a mea :-p
  5. Asa este , numai ca ,ptr cele 70 kg ale mele suspensia spate originala este suficienta . Pentru oameni "cu greutate" , exista kit-uri de suspensii reglabile ptr modelele softail . Acum tu trebuie sa stii ce vrei sa faci cu motorul ; daca este intr-adevar ptr drumuri lungi si foarte lungi , eu ti-as recomanda o Goldwing . Super-manevrabila ,fara trepidatii , incalzire iarna , climatizare vara , muzichii , suspensii reglabile si tot felul de alte dracii la o atingere de boton . Altfel , vezi si avizul lui Cesar dupa ce l-a tras pe Calu' de urechi cateva pagini mai in spate
  6. Credeam ca-l putem ajuta pe Doru cu informatii despre HD . Nu stiu daca merita o dezbatere despre caracter , cand stim ca "jeg" exista pe toate treptele sociale . Mi-ar placea ca aceasta discutie sa inceteze pe acest topic . Va multumesc .
  7. Treaba cu "suspensia adevarata" e relativa . Acu' 3 sapt am facut revizia la furca si a fost suficient un ulei mai gros ptr a avea o suspensie compatibila cu o tinuta de drum corecta ; apoi , mai exista si posibilitatea montarii unor resorturi mai tari
  8. "Ostilitatea" asta este alimentata exclusiv de anumiti(majoritatea) posesori de HD...Indivizi care de altfel si pe mine ma fac sa vomit . N-ai loc de figurile si de deghizarile lor de week-end dar , nu-i vezi pe sosea daca bate vantul sau ploua . Majoritatea nu incearca decat sa-si etaleze buna-starea , fara a avea prea mult in comun cu pasiunea . Un adevarat pasionat HD , tocmai asta cauta -caracterul motocicletei . Ca si comparatie , la 3 sapt dupa ce l-am luat pe Calu' , m-am urcat pe Babacica . Ei bine , aveam impresia ca sunt pe trotineta!!! Babacica (VN 1500),super manevrabila , foarte iute ,frane super si 100kg in minus , aveam impresia ca merge singura ! Daca iei decizia de ati cumpara un RK , vezi ca poti sa-l treci pe carburatie . De-abia atunci ai sa te bucuri cu adevarat de caracterul unei HD . Bafta!
  9. "zi mai bine cu harley ala, cam cati km mergi pana te rupe de spate? cat baga, sa pun si eu intrebarea idiotilor? ma invart sa iau un road king " Doru ,felicitari pentru intentie ,dar cred ca ar trebui sa incerci una timp de mai multe zile pentru a-ti putea da seama de ce si cum . Harley, este o motocicleta "speciala" . Cand la randu-mi am intrebat ce vrea sa insemne asta , mi s-a raspuns: "ai sa vezi tu..." Cand iesi cu un Harley , nu de spate trebuie sa-ti faci griji ci de brate ; un Harley nu-l conduci , te lupti cu el . Am inteles ca astea din "generatia lambda" nu mai au "vibro-masaj" de serie ,nu mai scutura si vobleaza din cauza vibratiilor ca cele vechi. Al meu este un 1340 , un Road-King este un 1450 . Nu am condus , dar banuiesc ca este inca mai naravas decat Calu' . Sunt si R-K cu motoare 1340 ,dar nu-ti lua . Din pacate , n-am apucat sa merg cu Calu dupa pofta . Cel mai lung traseu facut intr-o singura zi a fost de aprx 500km - putin , foarte putin . In sensul ca nu a fost atat de mult incat sa ma oboseasca . Harley mai inseamna eleganta , stil si pentru foarte multi posesori doar basini ; dar nu te astepta la performante . Se spune ca pe un Harley tre' sa uiti de frane in sensul ca orice manevra de franare trebuie anticipata ;nu frana monodisc si monopiston o sa opreasca 400 kile de fier . Viteza . Harley nu este o motocicleta de curse,este un cruiser . Am inteles ca se pot face fel de fel de transformari pentru a mari viteza . Eu nu m-am hazardat , a ramas tot original si desi nu am reusit sa-l urc mai mult de 160km/h am reusit in schimb sa fac 50.000km in 3 ani fara nici-o reparatie la motor. Se descurca bine in reprize , urca bine in ture in treptele inferioare , dar nu-l compara cu BMW-ul tau de exemplu , ptr ca ai sa fii dezamagit . Daca mai ai intrebari ,nu ezita , am sa-ti raspund cu placere . Desi acesta este un raspuns personal limitat la experienta proprie acumulata doar pe motocicleta mea , invitam si alti posesori sa-si dea cu parerea pentru ca Doru sa-si faca o idee cat mai apropiata de realitate . Va multumesc .
  10. Statul roman ... este curios cum avem tot timpul tendinta de a "inobila" o sleahta de politicieni incapabili cu aceasta sintagma . Incapabili ptr ca , la fel ca si dl Poanta(una proasta),dupa "eliberarea" noastra ca si popor de sub teroarea comunista nu au facut altceva decat sa copieze modele de "democratie" si sa le adapteze mioritic . Taxa la taxa , asta este hotia asta pe care "statul" o numeste pompos "timbru de mediu" , in ideea de a mai stoarce niste bani rapid intr-o flagranta ilegalitate . Cetateanul , necunoscand nu stie si se supune, ptr ca sunt parghii ptr ca el sa fie strans cu usa . In tot acest timp , "statul" , se joaca cu sabia lui Damocles , dand-ui cate-un bobarnac in plictiseala sa se mai invarta putin . In ultmii ani , au copiat la greu sistemul fiscal francez , dar nu si facilitatile acestui sistem . Si in Franta se plateste o taxa de poluare dar , doar ptr auto inscrise dupa '09 ! In plus , taxa de inmatriculare este redusa la jumatate ptr un vehicul mai vechi de 10 ani ! NU SE PLATESTE IMPOZIT AUTO decat ptr masinile de lux (camping-car). Logica e simpla - lasa-i cetateanului libertate de miscare ,el produce si-mi plateste impozit pe venit . In caz contrar , el produce mai putin sau deloc si devine asistat si cheltuie bani de la buget . Sper ca intr-o zi ,intr-un impuls de solidaritate , toti posesorii auto din tara sa iasa si sa blocheze tot : artere rutiere , cai ferate , porturi ... sa vada si "statul" ca dincolo de manariile si posturile lor cumparate sunt totusi la mila si dispozitia cetateanului . http://vosdroits.service-public.fr/particuliers/F19211.xhtml http://vosdroits.service-public.fr/particuliers/F19911.xhtml
  11. O sa aveti nevoie de un an sa puteti face pasul urmator ! La Multi Ani si mult noroc!
  12. Inca se mai practica la unele triburi berbere ;din fericire , eu nu sunt chiar atat de ospitalier :) Apropos de cultura vestica in ceea ce priveste ospitalitatea , "civilizatii" astia uita cateva lucruri esentiale : si ei sunt facuti cu poola , tot din pixda mamelor lor au iesit si omul este un animal de turma , nu este (si nu poate fi) solitar ! Increderea , ingredientul de baza in relatia inter-umana nu se poate dezvolta atata vreme cat ai ceva de ascuns ; astfel , deschizand usa invitatului si oferind ce e mai bun , da dovada de "transparenta"(ca tot se vehiculeaza termenul) . Asa ca , renuntand la buna traditie a ospitalitatii de baza , "civilizatii" ne demonstreaza de fapt cat sunt ei de mici si cat de bine stiu ei sa se ascunda dupa deget.
  13. http://www.versuri-si-creatii.ro/poezii/t/g-toparceanu-6zucndo/balada-basinii-6zucndo.html Ati vazut prea bine ca la consultatii Doctorii te-ntreaba despre emanatii. Vor sa stie totul: abundenta, faze, Unii le zic "vânturi", altii le zic "gaze". Dar sa nu va mire daca medicina Studiaza astazi foarte mult "basina". Fiindca, biologic, pentru toti e clar, A basi e-un lucru foarte necesar. Toata lumea bese, asta-i axioma Nu intereseazã sunet sau aroma. În privinta asta toti sântem la fel Floarea nobilimii, preoti, printi, printese, Papa de la Roma bese si iar bese. Îns-o chestiune trebuie-nteleasa Fiecare bese, dar la el acasa! Fara martori merge, tare sau încet, Nimeni nu-ti dicteaza sa te besi discret. Vrei rafale scurte sau prelungi sa sune Treaba ta, esti liber, poti sa faci si spume! Si chiar daca nimeni nu-ti sta împrejur, Poti sa besi în lege, pâna pici in cur. Eticheta cere, însa, sa fii pudic Bunul simt pretinde sa nu besi în public. Ce-ar fi, bunaoara, s-auzi pe cutare C-a basit in public doamna nu-stiu-care Sau ca domnisoara, profesoara X, S-a basit în clasa, ieri la 9 fix? Cum ar fi privite, sau calificate, Ar mai fi prestigiu, autoritate? Cine le-ar mai crede fiinte gratioase? Ar fi socotite niste basinoase. Dar ma-ntorc acuma iar la medicina Sa-ti risti sanatatea pentru o basina? Sa n-o lasi sa iasa daca esti în public, Fiindca eticheta cere sa fii pudic În privinta asta sânt pareri mai multe, Cine-ar sta pe toate sa le mai asculte? Astfel, dupa unii poti sa besi oricât Dar sa stii la vreme sa le strângi de gât. Poti sa fii acelasi om cu demnitate De le dai tacut drumu-n libertate Asta-i o parere, una dintr-o mie Dar morala spune ca-i ipocrizie. Ce deosebire între om si cal Ar mai fi atuncea sub aspect moral? Când te-arati în lume demn, gras si frumos Iar realitate esti un basinos? Câti nu sunt din astia care bes de zor, Parca stii vreodata ce-i la curul lor? Dar ramâne lege ca e indecent Sa slobozi la gaze pe esapament. Fie, cu morala nu te poti certa Dar mai vine gazul fara voia ta. Suiera si geme, cu prelung ecou Iar tu ai nesansa sa fii la birou. În astfel de cazuri, spune, ce te faci? Sa recurgi la scuze sau sa te prefaci? Din experienta eu va spun cinstit Ca nici când in viata nu am îndraznit Sa recurg la scuze, ar fi fost mai rau Sa roseasca lumea toata-n jurul meu Am târsit un scaun, am facut ceva, Ca sa nu se creada c-am basit cumva. Si oricât s-ar spune ca sânt ipocrit S-au facut si altii ca n-au auzit. Chiar si-ndragostitii când admira luna, Cu sau fara voie, scapa câte una Dar cu-o tuse seaca, bine regizata Sau cu-o melodie mai pe nas cântata Fac sa se ascunda tot, a poezie, Chiar si nedorita, scurta galagie Ce-a trecut prin mate si s-a dus in vânt Si care ne-ncurca viata pe pamânt. Dar astfel de cazuri când ipocrizia E asociata chiar cu poezia, Crime moralistii nostri le socot. Caci morala-si baga nasul peste tot. În final, tot omul se întreaba trist: Sa asculti de medic sau de moralist? Si mai e un lucru fara vorba multa Ce te faci cu curul daca nu te-asculta?
  14. Bravo ei ! Si e si frumoasa maaaa!!!! Manca-i-as tzatzica ei !
  15. La St Tropez poti sa stai Doru cat si unde vrei. Dar , la Aix vei sta la noi ca' asa a cazut zaru' ! Nu-ti putem oferi serviciile unui hotel , de lux eventual , in schimb oferim caldura si convivialitatea unui camin . Sper ca vei sari zidul pe care l-ai construit in jurul tau , doar sa vezi ca inca exista ospitalitate neconditionata pe de o parte iar pe de alta parte faptul ca "fratia" intre motociclisti nu e doar fatada .
  16. Te asteptam "nesuferitule" ! Usa noastra ti-e deschisa si te primim cu drag , cu conditia sa stai la noi cel putin 2 zile . Vorbim .
  17. Oricine ati fi , oriunde ati fi , indiferent de cum si ce ganditi , ce beti sau mancati(cu masura , evident!) va urez cu caldura CRACIUN FERICIT!
  18. cristianrusu

    Viata Sanatoasa

    N-am cum sa nu apreciez asta ! As vrea sa vad un "ierbivor" d-asta facand ce fac eu toata ziua , hranit doar cu paie . Si apoi , daca nu fac ce-mi place in viata , ce rost are sa traiesc mult ? "Putin da' bun " este deviza mea , asa se face ca la patru'j da ani colesterolul meu este in limite (limita de jos). Nici-un exces nu e bun , nici macar cura de paie ; ori stim ca americanii (la ei se refera documentarul) nu sunt cei mai ponderati consumatori .
  19. Este bine ca se cauta solutii,chiar si utopice . Si totusi , ambele mi se par discriminatorii .R1DER a subliniat f bine :cum identificam totusi prostia(lacomia) prezenta pe toate treptele sociale? Imi permit sa fiu putin mai radical , ptr ca la stadiul(halul) de coruptie si incompetenta s-a ajuns nici unul din cele doua sisteme n-ar functiona. Bagata deci frica-n oase ,in felul asta doar un caracter curat ar avea curaj sa pretinda o functie . (stiu , eu is d'ala cu 2 puncte)
  20. Eu vad lucrurile asa : prefer sa ma priveasca "de sus" un strainez , decat un compatriot . Cei care am facut alegerea sa plecam , am facut-o cu inima indoita . Dar , ma doare-n spitz ca se uita frantuzu' chioras la mine , atata vreme cat imi apreciaza prestatiile la adevarata lor valoare. In 2000 am hotarat sa nu mai plec din tara . Timp de trei ani jumate am muncit si zi si noapte(20-22h/zi) .In tot timpul asta , cea mai mare realizare a mea a fost ca am reusit sa-mi platesc scoala de soferi si sa obtin permisul . Atat si nimic mai mult! In Franta am ajuns pe jos si cu un rucsacel in spate ; in 5(cinci) luni , am reusit sa-mi cumpar o motocicleta de 1500cc . Azi , nu stiu cati francezi se uita urat la mine dar stiu ca sunt multi care ma privesc cu invidie si parca e mai bine asa
  21. Doru: Multumesc ptr corectare , le mai incurca omu' ! R1DER : Oricand cu placere , n-am putut refuza niciodata o blonda - asa-s eu , mai politicos
  22. "Prosti , Doamne ... Prosti dar multi!!"(de la Motzoc zicere)
×
×
  • Creează O Nouă...