Mergi la conţinut

zîmbesc

Consigliere
 • Conţinut

  95
 • Membru din

 • Ultima vizită

 • Days Won

  1
 • Online

  184d 20h 35m 4s

Postări adăugat de zîmbesc


 1. Vreau să mă apuc de mers pe bicicletă.

  Deoarece eu am un mare defect, anume că de cîte ori vreau să fac ceva nou încep prin a cheltui bani, nici de această dată nu fac rabat de la această regulă și iau în considerare ideea de a cumpăra o bicicletă. Ei, aici începe nebunia. Sînt atîtea modele, tipuri, etc. încît un biet începător nu are nici o șansă să aleagă corect.

  Evident, ca și la alegerea unei motociclete, presupun că trebuie să te întrebi mai întîi „unde și cum ai de gînd să folosești bicicleta?”. Normal că eu mă văd mergînd pe bicicletă prin țară, echipat ca de ciclism, așa cum îi văd pe alții pe care i-am întîlnit pe diverse drumuri de munte dar rațional vorbind, cel mai probabil voi fololsi bicicleta pentru mers în oraș și pe o rază de 30 de km. în jurul acestuia.

  Pornind de la această idee, ce modele de biciclete de oraș recomandați într-o sumă rezonabilă (nu știu, 2000 lei cred că e maximul rezonabilității mele azi) sau ce alte tipuri considerați că mi-ar putea fi utile atît acum cît și în eventualitatea că în timp voi avansa (adică voi începe să-mi doresc ture mai lungi, pe drumurile țării)

  M-am gîndit că ar merita să mai fac o mențiune: cîntăresc aproximativ 108kg în viu :D

   

  P.S. între timp am căutat un pic pe net și am ajuns la concluzia că o bicicletă de trekking mi-ar trebui. Mă intrigă puțin și noțiunea de cross country, alea cum mai sînt?


 2. Pe 07.09.2015 at 11:46 noni a scris:

  Apropo, exista o functionalitate noua de care probabil nu stiti: puteti mentiona membri in postari iar acestia vor primi notificari. Pentru a mentiona un membru, incepeti cu @ si apoi continuati cu numele membrului. Un camp de autocompletare va aparea si se va putea selecta numele membrului.

   

  Super, funcția asta e utilă atunci cînd vrei să-i răspunzi celui care a postat undeva chiar înaintea ta și ar fi cam aiurea să-i citezi mesajul.


 3. Se poate. Accelerezi și la momentul oportun tai gazul și schimbi. Dacă vrei să fii și mai competitiv îți cumperi un quickshifter. Intenționezi să mergi pe circuit, nu? Pentru că altfel, te întreb, crezi că se justifică toate astea pentru un mers stradal? Mai mult, nu ești tu băiatul care întreba acum vreo cîteva zile dacă să se uite sau nu la turometru ca să știe cînd să schimbe treapta?

  Eu te sfătuiesc prietenește să-ți dai timp sa te înveți cu motocicleta și cu motociclismul pînă să treci la schimbatul treptelor fără ambreiaj și alte din-astea. Mai degrabă învață să frînezi bine și să eviți obstacole bine. Nu e la fel de cool dar cu siguranță este mult, mult mai folositor. S-ar putea chiar să-ți salveze viața într-o zi.


 4. Evenimentul Bikers for Humanity face parte dintr-un proiect mai amplu, BIG BUILD 2016. Între 3 și 7 octombrie, vor fi construite la Bacău 40 de case în doar 5 zile, împreună cu 800 de voluntari din cel puțin 15 țări (din Europa, SUA, Canada, Noua Zeelanda, Africa, etc). Alți aproximativ 1.200 de voluntari vor lucra în pre-eveniment, la pregătirea șantierului. Familiile beneficiarilor  vor munci alături de voluntari la ridicarea propriilor case. Acest eveniment sărbătorește 40 de ani de la înființarea organizației în lume și totodată marchează Ziua Mondială a Locuirii, declarată de ONU.

  BIG BUILD 2016 este cel mai mare eveniment de construcție accelerată si voluntariat realizat vreodată în Europa.

  Între 17-19 iunie, sute de bikeri vor lucra la ridicarea fundațiilor a 40 de case pentru familiile nevoiașe din Bacău. Evenimentul va avea loc la Bacău, în cartierul Izvoare. Bikerii vor ajunge la Bacău vineri după-amiază și vor campa lângă șantier. Sâmbătă vor lucra la fundație iar duminică acțiunea se va încheia cu un tur al orașului.

  http://www.habitat.ro/big-build-2016/

  http://bikersforhumanity.ro/

   


 5. acum 36 minute Rusu Andrei Marian a scris:

  Un prieten care probabil e mai incepator ca si mine dar se simte in stare sa de a sfaturi :)si se face de rusine si vad ca ma face si pe mine :)) 

  Nu te faci de rîs, stai liniștit, nimeni nu s-a născut învățat. Ideea cu schimbatul vitezelor după sunet nu este chiar rea, motorul trebuie ascultat, într-adevăr. Spre exemplu, nu cred că ai putea să mergi în a I-a la 12000 ture și să consideri că e o plimbare plăcută :)

  Pe măsură ce vei merge și vei căpăta experiență vei începe să asociezi momentul de cuplu optim (așa cum sugera Noni) cu sunetul produs de motor (așa cum sugera prietenul tău) și vei ajunge să schimbi vitezele atunci cînd trebuie.


 6. Lol, evident că mă gîndeam să le amestece. Dar din cîte am înțeles gazul lampant este cea mai bună soluție. Din nefericire nu am testat că n-am avut dar cine a făcut-o este liber (şi chiar îl încurajez) să mă contrazică sau, după caz, să-mi dea dreptate :yes:


 7. Nu vrei enduro și nici chopper, e OK, se găsesc destule.

  Ai cam așa:

  - în 4 timpi

  - în 2 timpi

   

  Probabil mai sînt și alte modele pe care am uitat să le menționez. Ar mai fi de adăugat că în general, motoarele în 2 timpi sînt mai agile dar pierd la fiabilitate. Motoarele în 2 timpi funcționează cu amestec de ulei în benzină, cele în 4 timpi au baie de ulei separată, 2 timpi se turează mai mult, 4 timpi mai puțin, etc.

   

  Ca o părere personală, dacă ar trebui să aleg pentru copilul meu eu nu aș lua o motocicletă din clasa sport, fie ea și de 125 ci mai degrabă un naked.

   

  Spor! :hi:

   

×