Mergi la conţinut

tase

Membri
 • Conţinut

  54
 • Membru din

 • Ultima vizită

 • Online

  7h 10m 41s
 1. service raspunsuri la probleme tehnice

  salut! Va rog, un sfat. Am o problema cu un moped pe care l-am cumparat acum 2 saptamani si mi s-a prajit aprinderea. Are aprindere pe platina si mi s-a ars o bobina din magnetou care avea functie dubla: aprindea bujia si aprindea si lumina.Acum am anulat bobina si am montat una externa de dacie, dar nu da scanteie cum trebuie, si in plus, am ramas si fara lumini. Intrebarea mea este daca se poate schimba magnetoul cu totul si daca se potriveste altul de firma diferita? Mopedul este RIZZATTO CALIFFA din 1961.
 2. ajutor, oameni buni!

  Va rog mult, am nevoie cat mai repede de un sfat. Pot sa-i pun mopedului alt magnetou, al altei firme decat originalul? Faza nasoala e ca bobina de inductie are 2 funtii: 1.aprinde motorul, 2. merge la far si lumina de pe spate.
 3. se poate schimba Magnetoul?

  O intrebare, va rog frumos! Mi s-a stricat aprinderea la un moped pe care l-am cumparat acum 2 saptamani. Modelul e foarte vechi, e din 1961. Aprinderea e pe platina, iar magnetoul nu fusese deschis niciodata din 1961. Are o bobina de inductie cu dublu rol: aprinde bujia si porneste farul si lumina pe spate. Nu ma pricep foarte bine, as vrea sa va rog sa-mi spuneti daca pot inlocui magnetoul cu ceva similar nou. Marea mea temere e ca nu gasesc modelul original. Se poate pune alt magnetou? Se poate monta alta instalatie electrica? Multumesc anticipat pentru sfaturile voastre!
×