Mergi la conţinut

niko

Membri
  • Conţinut

    354
  • Membru din

  • Ultima vizită

  • Days Won

    10

Tot ce a postat niko

  1. Un motor 4L nu e o fiara, 24 de ani nu mai sunt chiar 18, deci s-ar putea supravietui. Apoi depinde de instinctul de conservare al fiecaruia. Multe fete viseaza cu ochii deschisi numai motociclete sport si cred ca vor rupe lantul atunci cand vor avea si ele carnet si motocicleta. Apoi descopera ca nu e chiar asa e de usor, le este frica, isi cumpara motorul visat dar merg cu el drept si panicate total. Unele. Altele sunt mai talentate. O mare influenta in progres si intr-o evolutie buna este anturajul de motociclisti cu care vei iesi. Daca sunt intr-adevar experimentati si nu-ti vor raul te vor sfatui in asa fel incat sa poti progresa. Doar ca toti uitam ca noi am progresat destul de incet si odata cu trecerea anilor, e o discutie foarte ampla si pana la urma am ajuns la concluzia ca evolutia ca motociclist tine de talentul si creierul personal. Dupa scoala nu uita de imbunatatirea continua a skill-ului pe moto, tine cont de starea tehnica a motoretei (frane,cauciucuri,etc), informeza-te, fa cursuri (gen Amckart- Moto Evolution), mergi pe ciruite chiar daca vei fi acolo la inceput doar la plimbare si ars aiurea benzina pe circuit, se invata enorm. Daca vei avea o atitudine corecte de invatate si vei reusi sa te stapanesti in primele luni eu zic ca un RR e bun pentru o fata. Cat mai usor, putere liniara, fara surprize, suspensii superioare unui naked, tine-l in partea de jos/mediu a turometrului si totul va fi bine. Nu explora ce stie sa faca la 14000 ture cateva luni si apoi doar in linie dreapta. Din nou,anturajul conteaza enorm, nu fi competitiva de la inceput, vei fi incepatoare o buna bucata de vreme, ai rabdare, mergi impreuna cu cei care au rabdare si te duc catre progres. Am avut in ultimul timp niste exemple de rideri care au invatat intr-un sezon cat altii in 5 sezoane, facand cursurile de care am zis mai sus si mergand si pe strada. Bafta in alegere, cel mai important e sa fie usoara, liniara in livrarea puterii, fara salturi bruste, fara cuplu prea mare, sa fie tehnic buna si cu consumabilele cat mai proaspete!
  2. E vorba de Dl Constantin, e la Elias cu ceva glezna fracturata.
  3. Eu am pus la ZX9 foaie pe spate mai mare, 45 de dinti in loc de 41 si se simtea clar diferenta, era mai turata la aceeasi viteza, mi-a scazut viteza maxima dar ajungeam mai repede acolo, se ducea intr-a 6-a in limitare si afisa 300 pe bord. Probabil viteza efectiva era pe la un 260-270 dar ajungea repede acolo. In configuratia stock trebuie sa ai km lungi la dispozitie ca sa ajungi la astfel de viteze. La iesirea din viraje avea cuplu mai sanatos. Bineinteles exista si un dezavantaj. Daca mergeam pe autostrada intr-a 6-a la o viteza de 150km/h sa zicem, cu foaia mai mare aveam cu mai mult de 1000 de turatii mai mult, deci era mai nasol. Dar pentru o tara fara autostrazi (si cui ii place sa-i dea capat pe autostrazi?) schimbarea a fost benefica. As face-o oricand din nou. Cand cauti viteza maxima mai mare pui foaie mai mica decat cea stock, dar pierzi cuplu, te rogi de ea sa ajunga la viteza respectiva.
  4. niko

    Ghiveci.

    Sunt absolut sigur ca nu sunt un motociclist adevarat. Ma multumesc cu apelativul fitzobiker de weekend. Daca as avea bani sa mai dau cate o tura si pe la cate un circuit as fi si mai fericit. In rest, las pe seama altora sa defineasca ADEVARATA pasiune, nu-mi plac catalogarile oamenilor prin prisma pseudo-valorilor altora.
  5. Da. Si ca sa fie motociclist adevarat, un motociclist trebuie in mod continuu sa-si masoare dotarile cu alti motociclisti/e si sa vorbeasca in muuulte pagini pe forumuri despre asta.
  6. Inseamna ca nu trebuie sa ne mai batem capul cu definitia cuvantului "motociclist", el se pierde in negura timpului, nu va putea fi descris in cuvinte niciodata dar totusi omenirea va fi mereu insetata de cunoastere, ca si dorinta de a sti originea universului si alte intrebari existentiale!
  7. In lumea moto exista mitul asta al "motocicistului adevarat", sau iti mai spune unu' :tu nu esti motocilist! Pentru ca bla-bla-bla...ei bine, depinde din ce unghi privim problema. Pentru ca unii ii considera motociclisti adevarati pe cei care merg multi ani si incaruntesc fara accidente, altii ii considera motocilisti pe cei care parcurg multi kilometri in jurul lumii, altii ii contesta pe astia si spun ca cei care sunt motociclisti sunt cei care merg cu viteza, merg la curse, chiar daca mai cad, se dau pe o roata, isi folosesc la limita utilajul din dotare. Evident mai vin si cei care zic ca numai la enduro si cross sunt adevaratii motociclisti, ce ne facem, ca astia la fel ca si aia de la curse unii nici macar nu au categoria A. Ei bine, astia sunt sportivi. Asa ca nu va mai faceti probleme, nu va mai umflati in pene ca nu sunteti cu nimic mai mult decat altii daca v-ati urcat pe o motocicleta, daca aveti categoria A trecuta in carnet SIGUR SUNTETI MOTOCICLISTI! :)
  8. Va place mereu sa dramatizati, rapsunsul e simplu si se afla la prima optiune in poll : obtinerea permisului de conducere! Doar ca va anunt ca si cei care nu au 24 de ani si nu vor avea categoria A ci vor obtine intai categoriile mai mici tot motociclisti vor fi. Poate nu ADEVARATI, dar motociclisti vor fi!
  9. Daca la una din sedintele alea "era" sa se inlocuiasca actuala conducere cu gasca lui Dan Popescu atunci las-o asa,ca e la fel... Ciprian Popescu asta pare mai serios si mai profesionist, dar vad ca toti ceilalti care-si doresc sefia sunt doar in avant dupa inca o functie,la fel ca functia de conducator al tuturor motociclistilor...
  10. Nu am mers cu PR3 dar am mers cu PR2, cauciucuri foarte bune pentru strada si mers civilizat, foarte rezistente la uzura. PR3 are niste santuri suplimentare pentru disiparea apei, Michelin e stiut ca e cel mai bun pe ploaie, eu unul nu stiu pentru ca nu merg pe ploaie. Daca ai Honda 1000RR si vrei sa ajungi si la circuite sau te dai tare pe strada (pe uscat-evident) atunci poate ar trebui sa alegi ceva mai sport. Uita-te in oglinda si raspunde-ti cat de tare mergi. Modelul de cauciuc e reusit,dar inca o data, in conditiile de mai sus.
  11. niko

    Feroce

    Dumnezeu sa-l odihneasca! Nu imi amintesc sa-l fi cunoscut dar banuiesc ca era motociclist cu state vechi si cu experienta. Din pacate oricat ai fi de prevazator odata urcat pe motor ni se poate intampla tuturor... Am insa si cunoscuti care au murit la fel de urat in accidente de masina. Niciodata nu mi-am pus problema sa ma las de mers cu masina. La stiri vedem cum mor in accidente o medie de 4-5 oameni pe zi, asa ca e aproape normal sa mai moara si 1-2 motociclisti pe saptamana in sezon. Eu zic ca in Romania cauza principala e nesimtirea si nerespectarea constinenta si ingamfata a tuturor regulilor de circulatie si de bun simt. Majoritatea covarsitoare a romanilor au devenit in ultimii 20 de ani de o nesimtire de nesuportat. Consider ca vinovati pentru moartea motociclistului sunt cei care indoaie legile, cei care nu aplica legile, exemplele care ni se dau la TV si in politica romaneasca, astfel incat toti au ajuns o jungla in care conteaza doar care-i mai smecher,care trece mai vartos pe rosu, care da spaga si scapa de orice fapta ar fi comis ca apoi sa o ia de la capat in secunda urmatoare. Lipsa de civilizatie...asta ne omoara cel mai mult, lipsa de modele a unor oameni cu coloana verticala care nu fac toate mizeriile care acum sunt la rang de normalitate in societatea romaneasca.
  12. M-am gandit ca merge o tura scurta dupa pranz, asa ca daca mai sunt doritori de mers pana la salina la Slanic si pe intoarcere oprit la Paulesti la un festin marca Schnitzelhaus, va astept la 12,15 la Arcul de Triumf. Plecarea maxim 12,30. http://www.restauran...hnitzelhaus.ro/ Am uitat sa precizez, plecarea si intoarcerea pe noua autostrada A3, mie imi place. Plus ca probabilitatea unui accident nasol e infima fata de DN1.
  13. niko

    Pozitia Corecta

    Eu am 1,90 si stau comod pe ZX9, dar motoreta mea e mai mare si mai larga decat SV650S. Insa imi amintesc ca la primele plimbari cu ea (trecut de pe un naked unde stateam vertical) m-au durut atat de tare mainile incat am crezut ca o vand. Ideea de baza e sa lasi mainile mai relaxate, doar o mica parte din greutate sa fie preluata de maini, echilibrul corpului trebuie sa fie dat din picioare, spate si apoi maini. E important sa stii sa te relaxezi in sa, mai ales cand viteza creste greutatea preluata de maini scade. Incearca sa faci un exercitiu, stai pe sa, inclina-te inainte fara sa pui mainile pe ghidon. O sa simti cum lucreaza spatele (muschii lombari) si muschii picioarelor care stabilizeaza cel mai mult pozitia pe moto. Eu chiar m-am dus la sala de sport si am facut hiperextensii pentru muschii lombari pentru a putea sa ma tin doar din picioare si spate, mainile sunt acum mult mai relaxate. Intre timp au trecut anii si m-am obisnuit atat de mult cu ea incat mi se pare foarte comoda. Probabil si muschii corpului s-au obisnuit si nu mai am dureri de maini aproape niciodata, doar cand merg foarte mult cu pasagera si se mai lasa pe mine. Deci, picioare si spate, mainile lasa-le mai relaxate. Oricum ai da-o 1,96 e mult, iti trebuie ceva mai mare ca gabarit decat un SV650S, parerea mea...
  14. niko

    Triumf Face Bmw

    Intradevar BMW a avut suprematia, cel putin la enduro-touring-uri mari. Dar se pare ca si ceilalti producatori vor o felie din tortul asta, asa ca au facut si ei niste modele asemanatoare. Personal consider Triumph-ul mai frumos decat BMW-ul, iar Multistrada deja e la prima revizie anul asta si foarte multa lume o lauda ca fiind foarte apetisanta pentru cei care ies mai putin in off-road dar vor un adventure-bike care sa le trezeasca si niste emotii cu cei 150 de cai disponibili. http://www.motorcyclenews.com/MCN/News/newsresults/videos/2012/October/oct0412-video-2013-ducati-multistrada-first-ride/
  15. niko

    Target Fixation

    Din pacate aceast "target fixation" exista si este raspunzator pentru multe accidente. Cred ca se poate scapa de aceasta senzatie numai odata cu experienta. Este foarte important intr-o situatie care te-a surprins pe langa controlul perfect al franelor sa cauti de la inceput caile de ocolire a obstacolului, solutia salvatoare. Si pentru asta creierul tau trebuie sa fie cat mai antrenat in anticiparea tuturor situatiilor nasoale de trafic in care poti intra. Mie mi s-a intamplat ca dupa o curba pe Cheia sa am in fata doua frumoase tiruri care se depaseau in urcare, nu mai era loc decat prin dreapta lor, dupa primul impuls de a frana mi-am dat seama ca in niciun caz nu voi putea frana in timp util, am strans curba la dreapta cat am putut si m-am ridicat pe linia de vopsea care demarca marginea asfaltului, cu niste frunze de pe la copaci care ma mangaiau deja pe casca. Am scapat, am tras pe dreapta si am incercat sa-mi potolesc tremurul picioarelor. Apoi am plecat mai departe. A fost una dintre cele mai nasoale situatii. Alta data nu am mai fost asa de brav, o masina in fata mea a franat brusc din cauza unui caine, eu eram pe acceleratie ca vroiam sa-l depasesc pe ala dupa ce se elibera contrasensul, de unde venea o alta masina. Exact atunci a franat foarte puternic, eu am luat mana din gaz dar pana am inceput cu franele deja ii vedeam aluia portbagajul si ma uitam exact la incuietoarea aia metalica de portbagaj, era o Dacie veche, si ma gandeam cum o sa ma infig eu in ea. Atunci franam mult si cu spatele, am apasat mai puternic spatele in dorinta disperata de a ma opri. Mai rau am facut pentru ca am pierdut aderenta cu spatele, a trebuit sa o redresez si sa dau drumul si la frana fata, ce mai,dezastru! Iar portbagajul se apropia. Si asta in loc sa am sange rece si sa trec prin dreapta masinii, cu frana fata cat mai mult posibil, asa cum as face acum. E clar ca ni se va intampla tuturor in cariera motociclistica, important e sa constientizezi si blocajul asta sa nu dureze mult, sa schimbi imediat privirea pe solutia de evitare a accidentului.
  16. Maine duminica 02.09. se pleaca la o Cheia ca cine stie cat o mai tine vremea frumoasa. Plecarea de la benzinaria OMV Baneasa (dupa ce se coboara podul de la Elvila, inainte de Romaero), ora 10.
  17. niko

    FRANAREA !

    Si mie mi se pare ciudat ce s-a intamplat si la fel ca si colegii de mai sus iti recomand sa-ti faci ordine in ganduri si sa intelegi EXACT ce s-a intamplat. Atat de tare ai apasat pedala si de brusc incat te-ai rotit si gata, ai fost pe jos, low side? Normal la primul semn de derapaj dadeai drumul si cautai sa franezi pe altceva cand suprafata era curata. Recomand tuturor sa stie cat de mult tine frana spate, toti care se mai dau cu motoreta mea spun ca frana mea spate e slaba, trebuie sa calci cu hotarare pe ea ca sa blochezi roata. Dar mie chiar asa imi si place, e setata foarte bine pentru ce folosesc eu. Greu se blocheaza, plus ca am cauciuc aderent, am facut teste cand l-am pus si pana incepe patinarea franeaza serios. Incercati sa franati cu spatele si sa-l blocati, sa tineti motoreta dreapta cu roata blocata. Astfel cunosti limitele aderentei, cand se schimba ceva (gen nisip,ulei,s.a.m.d) vei sti ca se pierde aderenta prea devreme si vei da drumul pedalei ca sa franezi unde e mai safe. Stiu ca teoretic suna bine dar practic e greu, de aia trebuie exersat mereu.
  18. Iaca niste mostre de ce se intampla pe acolo! VIDEO0027.3gp
  19. Ok,pai daca vine si Micla o sa fim cel putin 3, mai cautam participanti.
  20. Pai hai, am dat sfoara in tara, poate mai vine careva si de pe forumul vecin si pretin. Plecarea de la OMV City Mall la ora 9,30. Maine sambata 18.08.2012.
  21. A fost nesperat de bine, fara pietre, fara nisip in curbe, fara trafic, doar 2-3 tiruri pe tot traseul. Iar ma lasa franele, mai am un singur reglaj si iar imi dau cu maneta peste degete. Au venit garniturile fantomatice ale lu' Bogdan?
  22. Am fost ieri pe Cheia, pana in Poiana Brasov, drum liber, superb, nu m-a plouat. Sambata se anunta ceva stunt-show la bulgari, prin zona Veliko parca, participa si 2 romanasi d-ai nostri, cunoscuti d-ai mei de la rond din Pantelimon, m-as duce sa -i vad cum evolueaza. Ma mai interesez in seara asta despre ce si cum.
  23. Pai eu vreau sa o iau spre Cheia maine, daca tot ne dau astia liber, dar ma uitam pe unele site-uri si se anunta niste ploicele prin zona. Daca mai e careva interesat de Cheia sa zica pe aici.
  24. Daca confirmau 2-3 ca mergem as fi luat-o spre munte, dar asa am luat masina de coada dimineata, m-am dus la mare, m-am balacit si am venit noaptea inapoi.
×
×
  • Creează O Nouă...