Mergi la conţinut
green.kecske

"skully", Un Fel De Google Glass Care Ţine La Siguranţa Motocicliştilor

Recommended Posts

Un startup american a inventat o cască pentru motociclişti, care incorporează tehnologie similară celei găsite pe dispozitivul Glass de la Google.

 

post-41220-0-03997000-1385218436_thumb.j

 

Skully este o cască de motocicletă dotată cu un ecran pe care se afişează atât imagini din trafic, cât şi hărţi. Dispozitivul este menit să-i ajute pe motociclişti să navigheze în siguranţă în trafic. Deocamdată, invenţia este în stadiul de prototip, însă cei de la CNet au reuşit să o testeze şi au fost impresionaţi.

 

Skully arată ca o cască obişnuită de motocicletă, numai că în colţul din dreapta jos are un display special. Acesta primeşte imagini în timp real de la o cameră video montată pe spatele căştii. Astfel, motocicliştii nu mai trebuie să se uite în oglinda retrovizoare de fiecare dată, ci doar să-şi mişte ochii în colţul din dreapta jos. Pe lângă asta, Skully dispune şi de o conexiune la Internet şi se poate conecta prin Bluetooth, la un smartphone.  Casca nu va afişa notificări, însă va putea afişa hărţi după care şoferul să se poată ghida şi vor putea fi preluate apeluri.
 

post-41220-0-18260100-1385218441_thumb.j

 

Ecranul este aşezat în aşa fel încât să pară la o distanţă de 5-6 metri, pentru a minimiza efortul depus de muşchii oculari. De asemenea, poziţionarea lui nu este aleatorie. Creatorii spun că au ales să pună display-ul în colţul din dreapta jos deoarece motocicliştii sunt obişnuiţi să se uite în oglinzile retrovizoare.

 

Camera de prototip oferă un unghi de vizibilitate de 80 de grade, însă cea de pe modelul final va oferi un câmp vizual de 180 de grade. „Cu toate că a încerca să vezi atât în faţă cât şi în spate în acelaşi timp ar  putea părea prea periculos pentru creierul uman, a funcţionat impresionant. Display-ul nu distrage atenţia, cât timp îl tratezi ca pe o oglindă convenţională“, scriu cei de la CNet. Când va fi gata, Skully va putea fi controlată prin comenzi vocale, şi va costa mai mult de 1.000 de dolari. Aceasta ar putea ajunge pe piaţă în primăvara anului viitor.

 

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×