Mergi la conţinut
green.kecske

În Curând Poliţia Îţi Va Putea Opri Motocicleta Din Mers

Recommended Posts

Poliţia europeană evaluează în prezent o nouă tehnologie prototip, care poate opri maşinile şi motocicletele, trimiţând un puls de unde radio către sistemul de management al motorului motocicletei, asemănătoare celor folosite de un radar.

 

post-41220-0-92856100-1386493226_thumb.j

 

Sistemul RF Safe-Stop al companiei E2V şi-a demonstrat priceperea în faţa poliţiştilor britanici şi a mass-media, acesta putând opri atât autovehiculele, cât şi motocicletele în condiţii de siguranţă. În prezent, principala utilizare a sistemului Safe-Stop este uzul militar, pentru a-şi apăra teritoriul de vehicule care ar putea prezenta o ameninţare. 

 

Prin trimiterea undelor radio către sistemul de management al motorului motocicletei, Safe-Stop dezechilibrează sistemele electronice, iar motorul nu mai funcţionează. Pentru a fi eficient, RF Safe-Stop trebuie să rămână neapărat orientat către vehiculele aflate în mişcare, altfel trebuie repornit. Sistemul poate fi folosit la o distanţă de aproape 50 de metri.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

si la 250kmh mai are timp sa orienteze jucaria in asa fel incat sa te opreasca in 50m? pt ca daca nu reuseste,chiar si cu sistemul electronic blocat de ei,treci de cei 50m inainte si dupa jucaria lor,dupa care dai cheie si fugi...

mai exact,ce relexe are cel care manuieste jucaria pt a te prinde in 100m de actiune? Star Wars? ma indoiesc!

probabil ca toti fugarii o sa isi captuseasca motoarele in staniol :))

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Intenţia e veche, americanii căutau o soluţie de comandă wireless în urmă cu 15 ani.

Urmează să apară noua generaţie de maşini la care toţi senzorii sunt wireless .

Articolul se referă la următoarea generaţie de maşini, cele vechi sunt scutite de surprize dar vor fi impozitate suplimentar, desigur pentru alte motive.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

un astfel de dispozitiv, poreclit gamma ray gun a fost folosit la 2 metri de mine, dintr-un elicopetr, in UK pentru a opri o salupa cu niste tineri care "se distrau" intr-o zona unde trebuia sa iasa la suprafata un ditamai submarinul. Efectul a fost imediat, motoarele (pe benzina) oprindu-se imediat. Apoi salupa a fost remorcata. Utilizatorul acelui dispozitiv zicea ca nu este foarte bucuros sa-l foloseasca, fiindu-i teama sa nu-l radieze la c...e. Anul 1993.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×