Mergi la conţinut

Ionel Pascotă Va Avea O Motocicletă Alb-Violet. Ce Planuri Are Sportivul Pentru 2014


green.kecske

Recommended Posts

Ionel Pascotă a terminat anul 2013 mai mult decât mulțumit, cu două titluri de campion la motociclism-viteză, clasa SuperSport (600 cmc) , atât la nivel național, cât și în Campionatul European de Est. Pentru anul viitor, sportivul din Giroc vrea să își păstreze titlurile, dar are în plan și să își mărească echipa, pentru a cuceri primul loc și la alte clase. Noutatea va fi că de data aceasta Pascotă nu va mai concura pentru comuna Giroc, ci pentru Timișoara.

 

post-41220-0-57401800-1387126009_thumb.j

 

Astfel, este foarte probabil ca de anul viitor Ionel Pascotă să aibă o motocicletă în culorile fanion ale orașului, alb-violet. ”Pentru anul viitor echipa Pascotă Racing Team se mută la Timișoara, probabil că voi încerca să schimb și designul și chiar culoarea motocicletei. Sperăm ca va fi alb-violet, în principiu, da. Așteptăm un nou an cu un titlu de campion. Voi participa din nou în campionatul național și Campioantul European de Est. Vom mări echipa, vor mai veni sportivi noi, ne dorim mai multe titluri de campioni”, a declarat Pascotă despre planurile pentru 2014.

 

Motociclistul spune că este mulțumit de trofeele cucerite până acum, însă nu ascunde că și-ar dori mai mult. Ionel Pascotă spune însă că bugetul este cel care îi impune limita pentru nivelul competițiilor la care se înscrie. ” Sunt mulțumit de ce am realizat, în singurele competiții în care am participat am și ieșit campion, este exact cum mi-am dorit. În fiecare an am un gând și un plan. De exemplu, am în plan o participare la un campionat mondial, dar din cauza bugetului și a fondurilor, nu îmi pot permite. Mulțumesc familiei mele care m-a ajutat și mă sprijină, am o situație socială datorită lor. Câteodată banii din sport sunt banii familiei. Îmi doresc mult mai mult, dar nu pot să fac o greșeală, să pun pe masă tot ce am după care să rămân fără nimic”, a mărturisit sportivul.

 

Timișul a dominat sezonul acesta competițiile de motociclism-viteză din țară, dar neajunsul rămâne că în Timiș nu există niciun circuit pe care se poate concura în această ramură a motociclismului. Ionel Pascotă a concurat în străinătate și pentru titlul național, dar de anul viitor spune că se vor organiza etape în campionatul național pe circuitul de la Târgu-Mureș. ”Anul acesta nu a fost nicio cursă în România la viteză, deoarece nu există circuite. Se va finaliza un circuit la Târgu-Mureș și de anul viitor se pare că vom avea etape acolo. Îmi doresc să rămână motociclismul din nou fruntaț în partea de vest, va trebui să așteptăm să vedem ce ne rezervă viața. Sperăm ca Timișul să rămână centrul motociciclismului viteză din țară,  anul acesta se pare că am dominat activitatea”, spune Pascotă, care este și vicepreședinte al Federației Române de Motociclism.

 

Planuri de viitor pentru tată și fiu

 

Familia Pascotă a ajuns deja la a patra generație de piloți  odată cu concursurile la care participă Patrick Pascotă, băiețelul de șase ani al lui Ionel. Tatăl are planuri mari pentru cel mic și spune că vrea să îl vadă campion mondial, dar toate lucrurile trebuie luate pas cu pas. ” În comportamentul lui Patrick regăsesc comportamentul ce îl aveam eu. Are doar șase ani, pentru el totul este o joacă, și trebuie să o ia ca atare, să fie o distracție și să crească, să fie un vârf al României și al motociclismului mondial, asta e tot ce îmi doresc. Anul viitor voi participa cu el în campionatul național, la motocross, la supermoto, la viteză și inclusiv în campionatul Ungariei”, a explicat Ionel Pascotă.

 

Chiar dacă tatăl său a concurat până la o vârstă înaintată, Ionel Pascotă spune că se mai vede pe pista de concurs vreo zece ani, pentru ca apoi să se retragă, nu înainte de a participa la un campionat mondial. ”Cariera mea mă gândesc că se va finaliza în zece ani. Pentru asta trebuie să mă grăbesc puțin și să fac o figură frumoasă la un campionat mondial. Pentru acest lucru avem nevoie de un buget foarte mare, dar criza se simte și este foarte greu”, a adăugat Pascotă.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...