Mergi la conţinut
green.kecske

Tacita T-Rr Rally, Prima Motocicletă De Rally Raid Electrică

Recommended Posts

Conceptul de motocicletă electrică nu mai pare atât de ştiinţifico-fantastic în ultima vreme, existând producători care oferă astfel de motociclete "eco" pentru stradă, motocros şi enduro sau circuite de viteză…

 

post-41220-0-91878100-1387801808_thumb.j

 

Am văzut câţiva flăcăi care se jucau cu nişte Quantya chiar la Red Bull Romaniacs, iar în Insula Man, "electrica" Motoczys a câştigat TT  Zero, scoţând o medie orară care ar fi pus-o pe podium în 1975, ceea ce ilustrează un ritm abrupt de creştere pentru puterea electrică. Totuşi, de la o motocicletă de rally raid nu ne-am fi aşteptat, însă iată că aceasta există şi chiar a terminat Merzouga Rally, în 2012, pilotată de un rider cu experienţa Dakarului. Se numeşte Tacita T-RR Rally, iar "Tacita" vine chiar de la zeiţa romană a… tăcerii!

 

post-41220-0-49081000-1387801809_thumb.j

 

E mână italienilor aşadar, care sunt destul de reţinuţi în a oferi date referitoare la autonomia creaţiei lor. Am aflat totuşi că este vorba despre 100 de kilometri, dar că bateriile se pot schimba repede în regim de cursă. Dacă ai un vehicul convenţional care cară altele de schimb pentru tine desigur. Totuşi, dincolo de scepticismul pe care-l afişăm, această creaţie 100% italiană aduce un suflu nou în industrie, inclusiv prin materialele folosite, Anticorodal 6082 pentru cartere şi radiator, jug triplu al furcii şi butuci din… Avional sau  carenaje de mare efect, realizate dintr-o fibră specială cu răşini bio, faruri ce integrează exclusiv tehnologie LED sau instrumentarul de bord constând într-un smartphone care comunică direct cu uzina Tacita! Asta dacă nu decizi să o încarci direct la T-Station, un soi de remorcă dotată cu panouri solare, care produc 2,5 kw!

 

Tacita a urcat chiar şi pe vulcanul Etna, puteţi urmări aventura în clipul de mai jos:

 

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×