Mergi la conţinut

Scoate-Ţi Motocicleta Preferată Din Cele Mai Adânci Vise!


green.kecske

Recommended Posts

În anul în care celebra firmă Harley Davidson îşi serba centenarul, doi entuziaşti din Bucureşti au reuşit o performanţă unică la noi: au construit motociclete la comandă. Pornind, de regulă, de la un cadru de Harley, ei modelează viitoarea motocicletă după dorinţele, exigenţele şi personalitatea clientului. Orice este permis şi nicio excentricitate nu-i sperie pe cei doi. Dacă aveţi curaj, puneţi-i la încercare!

 

post-41220-0-36067700-1390235731_thumb.j

 

Ideea de a face motociclete la comandă s-a născut în capul lui Andi Ceuca în urmă cu doi ani. Fiind un "muşcat" de motoare, Andi şi-a luat lumea în cap şi s-a dus la aproape toate întâlnirile celor cu diagnostic similar, în Germania, Olanda sau Belgia. Aşa a reuşit să intre pe sub pielea celor de la HPU, liderii mondiali în producţia de cadre şi piese pentru motociclete. Şi, pentru ca norocul să fie deplin, a avut ocazia de a-l întâlni pe Karim Souami, un belgian la fel de "bolnav" ca el, pe care l-a convins să vină în România şi să-şi deschidă aici propria afacere în domeniu. 

Şi singura de pe la noi. Aşa s-a născut Fat Dog Motorcycles, firma al cărei ţel declarat este să producă modele-unicat, accesorii la fel de singulare şi tuninguri dintre cele mai îndrăzneţe. Adică să ofere ceea ce se numeşte un produs customizat. Domnişoara Hot’n’Icy, ca să înţelegeţi mai bine, închipuiţi-vă ca un posesor de Harley Davidson s-a cam plictisit de herghelia dintre picioare şi vrea să-i aducă modificări. Dacă doreşte volan în loc de ghidon, atunci volan va avea. Dacă vrea rezervor vopsit în 15.000 de culori, aşa va fi, doar timp să aibă să i le numere. Mai vrea anvelope de 240/40/R18? Floare la ureche. 

Şi cam tot ce-i va trece lui prin cap, Fat Dog îi va îndeplini. Aşadar, Andi şi Karim s-au pus pe treabă şi au realizat prima motocicletă-unicat de la noi din ţară. Trebuie spus însă că firma lor poate aduce modificări oricărei alte motociclete de serie. Cei doi preferă însă Harley-urile şi, sincer, îi înţeleg. Deci prima şi deocamdată singura lor motocicletă este dotată cu un motor Harley, e realizată în cea mai mare parte manual, a fost vopsită printr-o tehnică asemănătoare celei folosite la tatuaje şi a fost botezată Hot’n’Icy. 

Fiind vorba de primul copil al familiei, normal că este şi foarte alintată. E lustruită din cinci în cinci minute, toată lumea umblă cu ea cu mănuşi, iar când începe să ţipe, cei din jur amuţesc. După care rămân cu gura căscată.

 

post-41220-0-36263900-1390235732.jpg

 

Ce înseamnă o motocicletă customizată?

 

Începând de la cadru, care este musai omologat conform standardelor de securitate ale Registrului Auto Român, practic totul poate fi schimbat şi personalizat după dorinţele clientului: coloana motocicletei poate deveni mai înaltă sau mai joasa, lungimea poate varia şi ea, aripile, ghidonul, oglinzile pot suferi repoziţionări şi orice piesă poate fi modificată, adaptată sau chiar re-creată manual.

 

Cu cine lucrează Fat Dog?

 

Fat Dog Motorcycles este reprezentantul oficial în România al câtorva dintre cele mai puternice firme din domeniul pieselor şi accesoriilor pentru Harley-Davidson şi cruisere de producţie japoneză: Custom Chrome (SUA), primul şi cel mai mare distribuitor de piese aftermarket pentru Harley pe plan internaţional; Zodiac (Olanda), unul dintre cei mai importanţi şi competitivi producători şi distribuitori de piese şi accesorii din Europa; Vanson Leather (SUA), firma care produce echipamentul şi accesoriile din piele pentru cursele de motociclete; HPU (Germania), producătorul de cadre şi piese cu cele mai multe motociclete custom Harley premiate la Daytona; SJP (Olanda), cel mai cunoscut producător european de furci şi sisteme de frânare; Rick’s Motorcycle (Germania), principalul producător de jante pentru motoare Harley si cruisere japoneze; BSL (Austria), producător de sisteme de eşapament; Rizoma (Italia), producător de accesorii pentru Harley şi cruisere japoneze. 

 

post-41220-0-97706500-1390235732.jpg

 

Ispita din strada Candiano Popescu

 

V-am spus de la început că aveţi de unde alege. Ei, şi acum să vă aud! Pentru 60.000 de dolari, Hot’n’Icy poate fi a ta. Sau, dacă tot ai atâţia bani, poţi să îţi faci una aşa cum ai visat-o azi-noapte şi să le laşi celor de la Fat Dog "copilul" acasă. Acasă, adică pe strada Candiano Popescu nr. 111-113, Bucureşti, România.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...