Mergi la conţinut
green.kecske

Cum Să Eviţi Accidentele

Recommended Posts

Probabil mulţi dintre voi ţineţi momente de reculegere "în memoria" unui motociclist şi cu siguranţă nu doriţi să adăugaţi nume noi. Tocmai de aceea, îţi oferim câteva mici sfaturi pentru a-ţi reaminti ce trebuie să faci tu pentru a rămâne întreg şi departe de spitale.
 

post-41220-0-34872900-1391809542_thumb.j

 

1. Dacă eşti în stadiul de a învăţa să conduci o motocicletă şi locuieşti într-o zonă foarte populată, ar fi bine să ai lângă tine un tip experimentat, care să te ia cu tot cu motor şi să te ducă într-o zonă cu trafic redus sau deloc. O parcare de firmă, de exemplu, ar fi foarte indicată. Străzile din cartier ar putea aduce plângeri din partea vecinilor din cauza zgomotului, plus că vei avea de furcă şi cu maşinile parcate sau cele care încearcă să găsească locuri de parcare. E bine să exersezi într-un mediu liniştit, până când vei simţi că deţii cu adevărat controlul asupra motocicletei. Învaţă cum să opreşti şi să porneşti cu uşurinţă şi fără probleme. Este important să ştii de cât timp ai nevoie pentru a opri în siguranţă - nu se compară cu oprirea unei maşini obişnuite.

2. Dacă ieşi pentru prima dată cu motocicleta în trafic, ar trebui să alegi un moment al zilei când nu este aglomerat. Dacă te arunci pe străzi la o oră de vârf, vei fi expus la accidente încă de la prima încercare. Poţi alege străzile dintr-o zonă cunoscută şi mai liniştită şi ar fi indicat să nu ajungi pe autostradă până când nu câştigi un pic de experienţă.

3. Niciodată să nu devii mai agresiv în apropierea unei maşini, cu atât mai mult a unui şofer de camion. Aceste vehicule vor câştiga întotdeauna într-o situaţie periculoasă. E şi normal, sunt mai mari, mai grele şi cu o putere considerabil mai mare. Dacă cineva te provoacă, îl poţi atenţiona cu farurile de câteva ori şi, dacă nu încetează, cel mai bine este să schimbi banda sau să te dai la o parte şi să-i laşi cale liberă.

4. Ştim cu toţii că negrul este cea mai cool culoare pentru motociclişti, nu? Ei bine, dacă mergi noaptea într-o zonă slab luminată, este mult mai important să fii văzut decât să fii cool, indiferent de ce spun prietenii tăi. Asigură-te că farurile sunt aprinse şi curate, pentru o vizibilitate maximă, dar, de asemenea, ia în considerare şi folosirea unei benzi reflectorizante pe partea din spate a căştii. Studiile au arătat că purtarea de veste reflectorizante poate creşte distanţa de la care ceilalţi participanţi la trafic îi pot zări pe cei care le poartă cu până la 400%.

5. Foloseşte întotdeauna semnalul de avertizare la schimbarea benzii, iar dacă duci cu tine încă un pasager, poţi folosi chiar mâna pentru a semnaliza schimbarea direcţiei de mers, ca o măsură de siguranţă. Nu contează că ceilalţi participanţi la trafic nu o fac, până la urmă e vorba de siguranţa ta.

6. Cunoşti probabil acele autocolante aplicate pe camioane care spun: "Dacă voi nu-mi puteţi vedea oglinzile, înseamnă că nici eu nu vă pot vedea pe voi" sau ceva în genul. Ei bine, foloseşte acelaşi principiu atunci când conduci o motocicletă. Dacă nu poţi vedea faţa conducătorului auto în oglinda retrovizoare a vehiculului din faţă, sunt şanse ca el să nu te poată vedea deloc. Fereşte-te de unghiurile moarte tot timpul.

7. Odată ce ai devenit un motociclist experimentat, atunci când conduci motorul pe străzile oraşului, întotdeauna lasă spaţiu pentru greşelile altora. Un alt sfat ar fi să rămâi permanent conştient şi în alertă, în cazul în care va trebui să laşi motocicleta la pământ. Dacă ai probleme şi nu ai deloc timp să îndrepţi situaţia, alege tu unde să culci motocicleta, în loc să laşi traficul sau motorul însuşi să stabilească acest lucru pentru tine.

8. Motocicliştii începători nu ar trebui să ducă pasageri. Acest lucru se va putea face după un anumit timp, după mai multă experienţă pe drum. Mişcările pasagerului pot cauza situaţii în care tu, ca şi conducător, poţi pierde controlul, mai ales la viteză redusă.

Stim că mulţi dintre voi cunosc deja aceste reguli şi, foarte posibil, altele în plus. Însă, având în vedere accidentele stupide care se întâmplă zilnic în România, considerăm că oricând aducerile aminte sunt binevenite. Iar conducătorilor auto le aducem rugămintea de a se uita în oglinzi înainte de a schimba benzile, a întoarce maşina sau a frâna brusc. În orice moment un motociclist se poate afla chiar lângă voi.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×