Mergi la conţinut

Costin Oprea Vs. Cristi Muresan – Duel Pentru Conducerea Federatiei Romane De Motociclism


motomagia

Recommended Posts

CCostin.jpgostin Oprea, liderul clubului BGS Motorsport, si-a anuntat candidatura la functia de presedinte al Federatiei Române de Motociclism, la alegerile care vor avea loc pe 8 martie 2014.

In lupta electoralã cu actuala echipã de la conducerea F.R.M. – formatã din presedintele Cristi Muresan si secretarul general Gabriel Olariu – Costin Oprea si-a atras alãturi o echipã de prestigiosi oameni din motorsportul românesc pe douã roti – piloti si organizatori cu experienta – care candideazã la cele 4 functii de vice-presedinte. Acestia sunt: Emanuel Gyenes – cel mai valoros pilot din enduro-ul românesc si participant la rally-raidul Dakar, Ciprian Popescu – organizator al Motocross Cup, pilot si lider la echipei Dual Racing, Ionut Mistode – pilot de top la clasa SBK si organizator al cupei Romanian Superbike si Florian Pop, multiplul campion national si balcanic la motocross si motociclism viteza. La rândul sãu, candidatul la presedintia FRM Costin Oprea este un manager de echipã si organizator de curse cu experientã, dar si pilot de superbike cu multe starturi la activ.

Iatã comunicatul prin care Costin Oprea si-a anuntat candidatura la sefia F.R.M.:

“Stimati colegi implicati in motociclism,
In calitate de presedinte al Clubului Sportiv BGS Motorsport, in cele ce urmeaza va supun atentiei o scurta prezentare a proiectului de schimbare, de care avem toti nevoie, pentru a face ceva constructiv pentru motociclismul romanesc.
Dupa cum probabil stiti, anul acesta, pe data de 08 martie sunt alegerile pentru functia de presedinte al Federatiei Romane de Motociclism,cat si pentru cele 4 posturi de vicepresedinte.
Trec direct la subiect si va anunt ca in data de 07.02.2014 mi-am depus candidatura pentru postul de Presedinte al Federatiei Romane de Motociclism.
Totodata, va aduc la cunostinta ca pentru cele 4 posturi vacante de vicepresedinte ale Biroului Federal, si-au depus candidatura unii dintre cei mai reprezentativi oameni ai motociclismului romanesc!
Acestia sunt:
Florian Pop – ramura motocros
Ciprian Popescu -ramura motocros
Ionut Mistode – ramura viteza
Emanuel Gyenes – ramura enduro
Despre acestia banuiesc ca nu trebuie sa va vorbesc, prezentandu-i, deoarece cu siguranta ii cunoasteti foarte bine, datorita performantei la care au ajuns si profesionalismului cu care au tratat motociclismul. Am incredere ca in acest format, cu acesti oameni valorosi alaturi, fiind atat sportivi, cat si organizatori de curse, impreuna cu cluburile care doresc o schimbare in bine, putem duce motociclismul romanesc la un nivel inalt.
In ceea ce ma priveste, sunt implicat in acest sport, ramura viteza, din anul 2004 ca sportiv, apoi in anul 2008, impreuna cu Ionut Mistode am pus bazele a ceea ce a devenit Romanian Superbike. De la inceput,am dorit afilierea la FRM, sa dezvoltam un campionat puternic, desfasurat dupa standarde europene/mondiale, sa iesim din anii ‘80, sa uitam de lozinca ”atat putem”,sa nu cumva sa fim “curse ilegale” (cum bine stiti – notiunea a fost prezenta atat la ramura motocros cat si la enduro si hard enduro) dar din partea Federatiei nu am primit decat raspunsuri negative. Am ales sa mergem mai departe pe cont propriu,ajungand ca azi, Romanian Superbike sa fie cel mai puternic campionat privat atat din punct de vedere al numarului participantilor cat si al performatei la care s-a ajuns. Avem un numar de aproximativ 80 de piloti la start, in timp ce in Campionatul National de Viteza cu greu se aduna 7 de piloti (chiar si cu incalcarea regulamentelor). Fair-play-ul , conditiile, implicarea si dorinta pilotilor de a concura in conditii sigure si civilizate, au facut totul posibil.
In anul 2011 am fondat Clubul Sportiv BGS Motorsport, concentrandu-ma strict pe ramura viteza, iar incepand cu anul curent ma implic si in ramura enduro,avand 7 piloti care vor lua startul atat in Campionatul Romaniei cat si in Campionate Internationale de Hard Enduro.
Experienta si reusitele mele ca organizator si presedinte de club, convingerea ca se pot face lucruri mult mai bune pentru motocicliclismul romanesc , m-au facut sa candidez pentru acest post. Cluburile care ma sustin si oamenii cu care fac echipa, Pop, Popescu, Mistode, Gyenes, mi-au dat increderea ca vom reusi! Impreuna, formam o echipa ce are legatura directa cu motociclismul, fiecare dintre noi stiind exact ce ar fi benefic pentru noi toti, ce trebuie imbunatatit, si mai ales suntem deschisi la propunerile si dorintele atat ale organizatorilor cat si ale pilotilor. Consider ca administrarea si gestiunea Federatiei de Motociclism trebuie sa fie in mainile unor oameni care stiu ce implica organizarea unei curse, stiu ce inseamna sa fii pilot.
Proiectul nostru are la baza dorinta de a face ceva constructiv pentru voi, pentru noi, pentru acest sport. Suntem la un nivel foarte scazut, si, desi avem oameni pasionati,sportivi talentati,stagnam de cativa ani. Vreau sa schimbam aceasta hibernare. Momentan, suntem la nivelul la care performanta se face din banii proprii si din pasiune pentru acest sport, fara vreun sprijin, macar moral, din partea Federatiei. Se poate mai bine!

Este in natura omului sa isi doreasca mai bine. Este in natura celor puternici sa lupte pentru aceasta. Este foarte important sa ne unim, sa facem pasul inainte, pentru ca aceasta comunitate sa ajunga acolo unde toti ne dorim!

In saptamana care urmeaza, va vom prezenta proiectul, care va sta la baza candidaturilor noastre, in care vom prezenta atat masurile administrative care vor fi luate, cat si propunerile pe fiecare ramura in parte.”



Articol preluat de pe motomagia.ro
Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...