Mergi la conţinut
green.kecske

Prima Pistă De Competitii Si Teste Auto-Moto Din România Va Fi La Braşov

Recommended Posts

Una dintre cele mai mari investiţii care a primit finanţare europeană este Centrul Transilvania Mortorland de la Tărlungeni. Proiectul trebuia să fie gata în 2015, dar birocraţia a amânat începerea lucrărilor.

 

post-41220-0-68743600-1392495702_thumb.j

 

Investitiţia se ridică la 88,9 milioane de lei, iar licitaţia pentru contractarea lucrărilor a fost lansată ieri. Ofertele sunt aşteptate până în 3 aprilie. Va fi aleasă firma care va oferi cel mai mic preţ. Lucrările ar trebui să fie gata în 16 luni de la demararea lor. Construcţia Centrului de Cercetare şi Dezvoltare Aplicată "Transilvania Motorland" se va întinde pe o suprafaţă de 56 de hectare. Aceasta se va construi la aproximativ 15 kilometri de Braşov, în zona târgului auto şi a poligonului auto din comuna Tărlungeni.

 

Pilotul braşovean de Formula 2 Mihai Marinescu a fost unul dintre cei care a contribuit la realizarea proiectului, prin experienţa sa. El a fost nominalizat de către beneficiarii Centrului ca Ambasador Internaţional al "Transilvania Motorland" şi va fi primul pilot care va testa pista. Jumătate din bani sunt fonduri europene, iar cealaltă jumătate de la Ministerul Dezvoltării. 

Clădirea în care vor funcţiona birourile, laboratoarele şi atelierele va fi construită pe 5.845 de metri pătraţi, iar circuitul de testare, omologabil de Federaţiile Internaţionale de Automobilism şi de Motociclism, de 4.600 de metri lungime, va avea o lăţime de 12 metri şi va fi complet împrejmuit şi securizat.

 

Totodată, pista va avea o zonă inundabilă artificial, de minimum 300 de metri. Pe pistă va exista şi o zonă de pantă de minim 7%, atât ascendentă, cât şi descendentă şi o zonă cu denivelări pentru testarea suspensiilor în condiţii grele, o zonă cu aderenţă diferenţiată, pentru simularea gheţii şi a carosabilului uscat, rampe de control, dar şi un centru medical conform normelor de omologare Federaţia Internaţională de Automobilism şi cea de Motociclism.

 

Pentru competiţii şi teste la Tărlungeni va exista toată logistica necesară creării, dezvoltării şi testării unor vehicule-prototip. Prototipurile create la Tărlungeni vor încorpora soluţii inovatoare de transport, de tipul motoarelor nepoluante, hibride sau electrice. Totodată, pe pista de 4,6 kilometri se vor putea desfăşura competiţii de Formula 2, dar şi persoanele fizice îşi vor putea testa maşinile legal. Accesul în zona complexului se va face din DJ 103 B Săcele - Teliu. Proiectul este evaluat la 88,9 milioane lei, cu tot cu TVA.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×