Mergi la conţinut
green.kecske

Scrisoarea Unui " Donator De Organe "

Recommended Posts

Motocicliştii sunt percepuţi adesea ca fiind doar o gaşcă de teribilişti, ce-şi turează motoarele noaptea, scandalizând oamenii cumsecade. Donatori de organe ! – ni se aruncă uneori, ca o anatemă, din vârful buzelor înverşunate de orele pierdute la volan, urare susurată cu venin dintr-o maşină imobilizată în trafic. Cei ce gândesc astfel despre noi, cei pe două roţi, uită că poate chiar vieţile lor, schimonosite de ură şi aşa strâmbe cum şi le trăiesc, pot fi salvate de un asemenea… "donator". De unul dintre noi.

 

post-41220-0-94980300-1393116230_thumb.j

 

Doar adrenalina, viteza, scandalul şi pericolul definesc motociclismul? NU. Suntem oameni normali, cu toţii vrem să ne întoarcem mereu, întregi, acasă. Ca şi voi. Motocicliştii nu sunt nici un grup de măicuţe pline de smerenie, nici heruvimi, nici un club al femeilor gravide. Dar nici diavoli pe două roţi. Ne salutăm când ne întâlnim pe şosea, ne dăm o mână de ajutor la necaz, dar şi împreună ne place să fim, uneori în călătorii ori doar la o bere, ca să povestim de "ale noastre": să râdem, să glumim, să povestim despre iubirile ori familie noastre, despre motocicletele noastre sau despre locurile văzute. Ori despre oamenii frumoşi întâlniţi (nu ştiu cum se face, dar motocicliştii întâlnesc mereu oameni frumoşi călătorind). Sunt, aşadar, motocicliştii -adesea insultaţi de prostime cu vorbe precum donatori de organe - cei pe care televiziunea-i arată îndeobşte doar când sunt un morman de carne înspumată de sânge risipită pe şosea? Ce e adevăr şi cât e minciună în această imagine-şablon? Şi dacă-i mai greu a găsi un raspuns, hai să-l găsim împreună…

 

post-41220-0-97187300-1393116231_thumb.j

 

Aflaţi că ne strecurăm în trafic nu pentru a face în ciudă cuiva, ci pentru că şi pentru asta este o motocicletă construită; mai aflaţi că în ţări precum Italia, Anglia ori Franţa e de la sine înţeles că şoferii prinşi în trafic lasă culoar liber motocicliştilor; aflaţi şi că orice zi cu soare ne goneşte din case, la "o ieşeală", călare pe motor – de aceea vedeţi străzile pline cu motociclete, în zilele de vară. Pentru alţii, motocicleta este şi o parte a job-ului: poliţiştii pe motocicletă ori curierii rapizi, salvatorii moto SMURD sau agenţii BGS motorizaţi. Cu toţii suntem o mare familie, pentru care mersul cu motocicleta este plăcerea cea mai de preţ, nu doar când ne distrăm călătorind, ci şi când e sarcină de serviciu…

 

"Eu nu îmi asum eticheta de "donator", pusă de o majoritate care trăieşte visceral, bătându-se şi plătind pentru obiecte "cu care fac ceva" şi nu apreciază chestii conceptuale, cu care "nu pot face ceva". Ei nu ar dona nimic din ce e tangibil, dar donează darnic din intangibil şi fără valoare în ochii lor (voturi de exemplu, că doar voturile nu se mănâncă), dar când să li se dea şi lor ceva, vor ceva tangibil, mâncabil, sfâşiabil – nu vă miraţi de ce "donatori de organe" e eticheta  – un obiect ce se poate desface pe bucăţi, aşa ne văd. De ce nu suntem numiţi "donatori de viaţă"? Viaţa nu se poate mânca, nu se poate măsura, nu e obiect. Homo sapiens nu se simte confortabil în lumea conceptelor, doar în lumea obiectelor şi aşa cuantizează "donatorii de organe". Aşa că: fuck them! Vor obiecte, eu le donez organ la greu, eu îmi donez mie nişte viaţă la fiecare tură cu motocicleta, când am grijă să văd cât mai multe, să împart cu prietenii impresii şi poze; donez prietenie, donez ajutor.

Eu nu accept eticheta de obiect, eu sunt un duh liber şi un vânt liber, călare pe motor" spune un motociclist adevărat, cu pasiunea în sânge.

 

post-41220-0-29231400-1393116230_thumb.j

 

Sursa articolului aici.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru preluarea "scrisorii". Uzantele spun ca-i nimerit sa precizam si autorul...


 spune un motociclist adevărat, cu pasiunea în sânge.

 

 

Este prietenul nostru Feri "Owene", si el membru al forumului. Vad ca numele lui din textul original l-ati inlocuit cu aceasta expresie impersonala si nu e frumos.


De asemenea, tot regulile minimale spun si ca, la orice preluare de continut se precizeaza sursa. Cum nu ati facut asta, sunt nevoit sa o precizez eu.

 

Aceasta este: http://calatoriifestinalente.wordpress.com/2012/12/10/donatorii-de-organe/.

 

Tot aici poate fi citit articolul complet, in contextul sau original. Multumesc.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

 

Sursa articolului aici.

 

Sursa adaugata de dvs (cu intarziere si doar dupa ce ati citit comentariul meu) este eronata, va rog sa remediati.

Va multumesc pentru intelegere.  :smile:

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×