Mergi la conţinut

Clujenii Se Implică: Organizează Marşuri Ale Motocicliştilor Şi Scriu Scrisori Şoferilor


green.kecske

Recommended Posts

Peste 200 de motociclişti au participat sâmbătă, 1 Martie, la un marş la care au atras atenţia că, odată cu terminarea iernii, motocicletele revin în trafic şi au cerut respect din partea şoferilor.

 

post-41220-0-65304100-1393793847_thumb.j

 

Motocicliştii s-au adunat pe platoul Sălii Sporturilor din Cluj-Napoca şi au pornit într-un marş prin centrul municipiului, spre cartierul Mărăşti, după care au revenit pe Bulevardul Eroilor şi în Piaţa Unirii, unde au împărţit pliante cu mesajul: "Atenţie la motociclişti. Şi noi existăm în trafic", iar şoferiţelor le-au oferit mărţişoare personalizate. La scurt timp după ce colegii lui cereau şoferilor să fie atenţi în trafic, un motociclist care participase la marş a căzut cu bolidul său… din cauza neatenţiei.  

 

"Vrem să atragem atenţia că existăm şi noi în trafic. Prima ediţie a campaniei a avut loc anul trecut, după mai multe accidente în care au fost răniţi sau au murit motociclişti. Au fost în 2013 şi şapte accidente într-o săptămână, soldate cu răniţi şi cu doi motociclişti morţi. Vrem să atragem atenţia asupra noastră şi să rugăm şoferii să fie atenţi la motociclişti. Sigur că există şi în rândul nostru vitezomani şi oameni care nu respectă regulile de trafic, dar nu există pădure fără uscături. Majoritatea motocicliştilor sunt însă responsabili şi respectă ceilalţi participanţi la trafic, astfel că pretind şi ei acelaşi respect", a spus Nicu. Motocicliştii clujeni au mai spus că îşi doresc ca asemenea manifestări să fie organizate şi la nivel naţional.

 

Acum câteva luni, o clujeancă a postat, zilele acestea, un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care trăgea un semnal de alarmă asupra tragediilor care se petrec în trafic din cauza neatenţiei şi ignoranţei. Mesajul este adresat atât şoferilor, bicicliştilor şi motocicliştilor, cât şi pietonilor. Conţinutul scrisorii, postat de Dafina Suciu Cîmpean, vorbeşte de la sine:

 

"Scrisoare către toţi cei care participăm la trafic: şoferi, pietoni, biciclişti, motociclişti,

Cu un ochi îmi vine să râd, iar cu celălalt să plâng: astăzi am fost alături de nişte oameni dragi la cel mai frumos moment din viaţa lor, şi anume, nunta. Ne-am bucurat din suflet că am fost alături de ei. Tot astăzi, Septimiu, soţul meu, a aflat că un prieten apropiat a murit într-un accident stupid, când încă o dată un şofer a curmat viaţa unui motociclist - evident vina îi aparţine şoferului.

 

Dragi şoferi,

Până când veţi mai continua să nu vă pese efectiv de vieţile celor care au ghinionul să fie în trafic atunci când sunteţi şi voi? Până când veţi ignora bicicliştii, mototcicliştii şi pietonii? V-aţi gândit vreun moment ca în locul celor căror le puneţi vieţile în pericol să îi omorâţi de-a dreptul ar putea fi părinţii voştri, copiii voştri sau unul dintre oamenii dragi vouă? Sau cum ar fi dacă voi aţi fi în locul celor de care nu vă pasă? Încă n-am primit răspunsuri logice la aceste întrebări de la niciun şofer. Toţi, dar absolut toţi, aveti senzaţia (?), impresia (?) că vouă nu vi se poate întâmpla să ajungeţi "ucigaş din culpă", chiar şi dacă treceţi pe culoarea roşie a semaforului, chiar şi dacă claxonaţi nervoşi pietonii care atunci s-au găsit să iasă pe stradă fix când sunteţi şi voi, numai de aia, să vă deranjeze pe voi! Ce să mai zicem de biciclişti sau motociclişti, ca pe ăia intenţionat vreţi să-i omorâţi, că prea sunt "şmecheri". Dacă aţi şti că trecând pe linie dublă continuă o omorâţi pe mama voastră aţi mai trece? Când o să încetaţi să vă comportaţi ca şi cum străzile şi spaţiile publice ar fi proprietatea voastră? 

 

Dragi pietoni,

Când o să învăţaţi că şi la trecerile semaforizate de pietoni trebuie să vă asiguraţi înainte de a pune piciorul pe şosea?

 

Dragi biciclişti şi motociclişti,

Acum pot să spun atât: condoleanţe familiilor care au pierdut un motociclist sau biciclist. Trăim într-o junglă şi asta ne umple tot timpul, vorba lui Badea, dar ne poate ajuta repejor să trecem la cele sfinte, că doar de aia există şmecheri: să se ocupe şi de asta!"

 

Clujeanca a scris această scrisoare pentru a trage un semnal de alarmă, după ce unui prieten al ei i-a fost luată viaţa într-un accident, iar în aceeaşi zi un alt motociclist a fost grav rănit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...