Mergi la conţinut
green.kecske

Aleksandr Zaldostanov, Un Motociclist Rus Pentru Recucerirea Ucrainei

Recommended Posts

Aleksandr Zaldostanov este liderul grupului de motociclişti ruşi "Lupii Nopţii", care numără peste 500.000 de membri. El a devenit cunoscut în afara graniţelor după ce preşedintele Vladimir Putin a apărut în mass-media în mijlocul acestui grup, îmbrăcat în jachetă de piele şi înconjurat de motociclişti cu barbă impozanţi, informează ziarul El Mundo.
 
post-41220-0-46267100-1394397825_thumb.j
 
Silueta neagră a lui Zaldostanov străbate acum drumurile Ucrainei şi proclamă legăturile strânse cu "fratele mai mare". Puţini îl cunosc după numele său, adevărat având în vedere că în Rusia i se spune "Chirurgul". Deşi "Lupii Nopţii" nu ţin cont de nicio lege şi vorbesc de "puterea Fraternităţii", el a ajuns de câteva zile în Ucraina pentru a lua partea pro-ruşilor şi a-i combate pe naţionaliştii ucraineni care l-au înlăturat de la putere pe preşedintele Victor Ianukovici.
 
Banda "Lupii Nopţii" s-a născut ca o replică a motocicliştilor "Hell Angels" din SUA, totuşi "Lupii" au o legătură strânsă cu autoritatea de Kremlin, iar liderii ei şi-au însuşit retorica cu caracter naţionalist. Influenţa pe care grupul o are asupra Kremlinului i-a ajutat să eschiveze legea, ceea ce le-a fost de folos când ciocnirea cu o bandă rivală s-a soldat cu moartea unui om.
 
Stima pe care Putin o are pentru acest motociclist legendar cu corpul tatuat este foarte mare: liderul de la Kremlin l-a lăsat patru ore să aştepte pe Ianukovici pentru că avea o întâlnire cu "Chirurgul". Nu doar Kremlinul este favorabil "Lupilor Nopţii", chiar şi patriarhul ortodox rus Kiril I le-a dat binecuvântarea ca recompensă pentru patriotismul lor slav, impulsionat de Putin din primul său mandat prezidenţial.
 
"Vrem să fim un club patriotic, care să fie considerat un exemplu pentru tinerii noştri care să facă ceva pentru patria noastră pe care aproape că au pierdut-o când au început să cumpere blugi, gumă de mestecat şi au făcut loc pentru McDonald's", scrie "Chirurgul" pe pagina sa de internet, unde se declară un duşman înverşunat al globalizării.
 
Zaldostanov nu îşi ascunde relaţiile bune cu Putin şi nu pierde ocazia să-l laude pe preşedinte la evenimente precum comemorarea bombardamentului de la Stalingrad al naziştilor. Un alt lucru care îl leagă de Putin este retorica antiamericană şi criticile violente împotriva valorilor occidentale.
 
"Lupii Nopţii" au răspuns cu indignare la primele marşuri gay din Rusia - homosexualilor le este interzis să intre în grup - şi împotriva controversatei "rugăciuni punk" din februarie 2012 a trupei Pussy Riot în catedrala moscovită Iisus Mântuitorul. Sub pretextul evitării altor noi 'acte de vandalism", banda s-a angajat să asigure protecţia catedralelor ortodoxe. Lăcaşurile sfinte nu au avut niciodată un grup de credincioşi atât de zgomotos.
 
Alianţa dintre cei doi a fost pecetluită când Putin i-a acordat "Chirurgului" prestigioasa distincţie Ordinul de Onoare pentru "angajamentul activ demonstrat în educaţia patriotică a tinerilor şi pentru a fi ajutat la găsirea rămăşiţelor pământeşti ale soldaţi sovietici căzuţi în al Doilea Război Mondial".

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×