Mergi la conţinut
green.kecske

Motocicleta Cu Motor 5 În Stea

Recommended Posts

Motocicleta cu motor 5 în stea, era produsă în Germania între 1921 şi 1925, la Munchen. La fel ca Bimota, numele este dat de o combinaţie între numele creatorilor ei: Meixner, Cockerell şi Landgraf.
 
Uite cum merge ea cu motor în butuc. Incredibil ce putea să facă ingineria în vremea aceea.
 
 
Design unic
 
Megola a avut un design unic: motocicleta se laudă cu un motor rotor, montat în roata din faţă. Motorul avea cinci cilindri cu supape laterale şi dispunea de 640 cc. 
 
Motorul era foarte flexibil, lipsind ambreiajul şi transmisia. Pentru a fi pornită, era nevoie de o persoană fie pentru a învârti roata din faţă în timp ce motocicleta era pe cric până când aceasta pornea, fie pentru a o împinge.
 
Viteza maximă a motocicletei Megola a fost de 85 km/h, aceasta fiind atinsă la German Campionship în 1924, iar mai târziu, modelele sport au fost capabile să atingă 140 km/h. 
 
Dintre cele 2000 de motociclete Megola construite, doar 10 au rămas, un exemplar fiind expus la Guggenheim Museum din New York.
 
În 1935 a existat o încercare a unui grup de ingineri de a face o variantă îmbunătăţită, dar al doilea Război Mondial a început şi a pus capăt planurilor lui Killinger şi Freund.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×