Mergi la conţinut
Autentifica-te  
Dual Motors

Adrian Răduţă Este Pilot Oficial Oakley Romania. Plus: Motivele Pentru Care Ochelarii Mx Airbrake Sunt Cei Mai Buni La Ora Actuală De Pe Piaţă

Recommended Posts

7fb770f34c796f7501d3cf0f0dc39075_M.jpg

Adrian Răduţă şi Oakley sunt două nume care datorită seriozităţii şi constanţei în sport nu mai au nevoie de nici o prezentare. Să vedem însă de ce am ales această alăturare. Pentru că din acest început de sezon de motocross, Adrian Răduţă este şi pilot Oakley România. Dublul  campion est european de motocross, multiplu campion national si unul dintre creatorii Motocross Cup va alerga în competiţii cu o pereche de ochelari MX Airbrake, un model care pur şi simplu înseamnă altceva în termeni de protecţie, confort şi claritate a vederii.

Deşi a fost întemeiată cu un capital de doar 400 de dolari, în California de Sud, locul ideal pentru astfel de iniţiative, Oakley a devenit într-un timp nu foarte lung, unul dintre cele mai respectate branduri de echipament sportiv din lume. Atleţi din cele mai diferite sporturi, toate „varietăţile” de motor sport, ciclism, triatlon, ski/snowboard, dar şi golf, Nascar sau... cricket, au devenit pur şi simplu „dependenţi” de ochelarii lor Oakley, o multitudine de recorduri mondiale fiind stabilite de bărbaţi şi femei astfel echipaţi. Nu întâmplător, Oakley se mândreşte cu 600 de brevete în domeniul opticii, americanii adorând pur şi simplu să indentifice probleme ale sportivilor, pe care să le rezolve apoi cu soluţii aduse la rang de artă. E drept, ochelarii Oakley sunt mai scumpi, dar sunt produşi chiar acolo sunt concepuţi, în însorita Californie, din materiale precum... Plutonită (nu este nici o glumă), lentile injectate sub presiune, acoperite cu straturi speciale de Iridium, într-o varietate de culori şi ofera protecţie integrală împotriva razelor ultraviolete, indiferent cât de vechi sau de zgâriaţi sunt.

L-am întrebat mai întâi pe Adrian Răduţă ce ştie despre brandul Oakley, înainte de prima sa cursă cu aceşti ochelari: „Ştiu ce ştie toată lumea. Indiferent de sport, ochelarii Oakley sunt cei mai buni.” Apoi i-am cerut părerea despre ai săi ochelari de motocross Airbrake. „Sunt mult peste orice alt ochelari de off-road şi sesizabil peste restul gamei Oakley. Se mulează foarte bine pe faţă, buretele absorbant de pe frunte nu permite transpiraţiei să se scurgă, au un design fantastic şi sunt foarte uşor de curăţat şi de întreţinut”, spune campionul.

Asta se intampla cu putin inainte ca Adrian sa ia primul hole shot, in prima cursa a sezonului 2014, desfasurata la Buzau. Iata ce a avut de spus sportivul dupa cursa: "Se potrivesc foarte bine si cu casca Arai VX-3, ofera un camp vizual excelent si lentila este foarte clara. Trebuie sa remarc din nou, cat de bine se muleaza pe fata". Dealeri Oakley, noi, cei de la Dual Motors, putem doar sa-i uram lui Adi sa vada cat mai multe linii de sosire, ca "Number 1", cu noii sai ochelari Airbrake!

Iar acum, puţină fizică: particulele de „dirt” sau chiar pietricelele aruncate de roţile altor motociclete pot atinge şi 160 de kilometri pe oră, iar asta e o reală ameninţare, dacă ne gândim la o masă de doar 5 grame. Vederea perifică este excelentă, graţie arhitecturii cadrului şi a curburii lentilei, la fel ca şi sistemul Roll-Off, care a fost proiectat pentru a face faţă cu succes în cele mai noroiase condiţii. Lentilele sunt foarte uşor de schimbat (vezi filmul), iar şase componente separate pentru Oakley Airbrake, înseamnă o servisare uşoară. Nu în ultimul, partea de burete şi felul în care aceasta se îmbină cu rama te fac să îţi doreşti ca Oakley să producă... fotolii, canapele sau alte obiecte dedicate confortului.

 Sursa: Dual Motors

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

Autentifica-te  

  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×