Mergi la conţinut
green.kecske

Nouă Piloţi Din Motogp Produc 8 Milioane De Euro Pe An Pentru Colegul Lor De Breaslă, Valentino Rossi

Recommended Posts

Valentino Rossi nu este doar cel mai titrat pilot în activitate din MotoGP, ci şi unul dintre principalii beneficiari ai popularităţii de care se bucură mulţi dintre ceilalţi participanţi în competiţie.

 

post-41220-0-24820200-1400322611_thumb.j

 

Prin compania VR46 Racing, Valentino Rossi câştigă bani de pe urma comercializării materialelor oficiale cu însemnele a nouă piloţi din MotoGP, totul prin linia "Top Racers". Astfel, obiectele vestimentare pe care apar numele Marc Marquez, Dani Pedrosa, Alvaro Bautista, Pol Espargaro, Aleix Espargaro, Andrea Iannone, Cal Crutchlow, Scott Redding şi Bradley Smith sunt produse şi apoi comercializate prin intermediul VR46 Racing, compania lui Valentino Rossi fiind cea care se ocupă şi de vânzarea directă a acestor produse în standurile amplasate la cursele MotoGP. Compania oferă locuri de muncă pentru 26 de oameni şi are o cifră de afaceri anuală de 8 milioane de euro.

 

Primul colaborator al companiei a fost Marco Simoncelli

 

Principalul motiv pentru care piloţii în cauză au acceptat să le fie vândute produsele proprii prin intermediul companiei lui Valentino Rossi este legat de reţeaua de distribuţie pe care VR46 Racing a dezvoltat-o în ultimii ani. Compania este lider la capitolul vânzări directe la circuit, camioanele-magazin ale VR46 Racing fiind prezente la fiecare cursă MotoGP a sezonului în scopul de a comercializa produse cu însemnele piloţilor.

 

Potrivit declaraţiilor lui Alberto Tebaldi, CEO al VR46 Racing, compania are o reţea de distribuitori cu ajutorul căreia acoperă 90% din toate ţările din lume, produsele fiind vândute atât în magazinele cu profil sportiv, cât şi în cele specializate pe domeniul moto. Cotidianul italian La Stampa a menţionat faptul că ideea afacerii i-a venit lui Rossi în 2009, în momentul în care pilotul a considerat că cei care se ocupau de comercializarea produselor cu numele şi numărul său de concurs nu dau randamentul scontat. Primul colaborator al lui Rossi a fost pilotul Marco Simoncelli, cel care a încredinţat companiei VR46 Racing drepturile de comercializare pentru produsele promoţionale cu însemnele sale în 2010, cu un an înainte să moară în cursa de la Sepang.

 

Italianul e cel mai bogat pilot din competiţie

 

Spiritul antreprenorial al lui Valentino Rossi a făcut ca italianul să fie la 35 de ani cel mai bogat pilot din MotoGP, în ciuda faptului că performanţele au lipsit în ultimele sezoane. Conform unui top Forbes alcătuit în 2013, pilotul italian este pe poziţia a cincea între cei mai bine plătiţi piloţi din motorsportul mondial, cu venituri totale de 22 de milioane de dolari, 12 milioane fiind doar salariul anual pe care i-l plăteşte Yamaha. Revenirea lui Valentino Rossi la Yamaha a fost posibilă numai datorită contribuţiei filialei din Indonezia a constructorului moto japonez. Cele 12 milioane de dolari sunt suportate aproape în întregime de Yamaha Indonezia, grup care a vândut în 2012 peste 3,1 milioane de unităţi în interiorul ţării.Veniturile lui Rossi rămân la un nivel foarte ridicat în ciuda faptului că plecarea de la Ducati i-a redus considerabil încasările. Salariul său la constructorul din Bologna era de 17 milioane de dolari anual. Actualul campion mondial de la MotoGP, spaniolul Marc Marquez, încasează numai 4 milioane de euro pe an de la echipa Repsol Honda.

 

Pilotul italian are propria echipă în Moto3

 

Finalul de carieră l-a determinat pe Valentino Rossi să se implice din ce în ce mai mult în activităţi de descoperire şi promovare a tinerelor talente din motociclism. În colaborare cu Sky Sport din Italia, Rossi a lansat în acest sezon echipa Sky Racing Team by VR46 pe care a înscris-o în campionatul mondial la clasa Moto3. Echipa care foloseşte motociclete KTM îi are piloţi pe Romano Fenati şi pe Francesco Bagnaia, şeful de echipă fiind Vittoriano Guareschi, un vechi colaborator al lui Valentino Rossi din perioada petrecută la Ducati. Tot la Moto3, Rossi a semnat o înţelegere prin compania sa şi cu Alex Marquez, fratele lui Marc Marquez, cel care concureză la clasa mezină pentru echipa Estrella Galicia 0,0. Astfel, linia "Top Racers" se va ocupa în perioada următoare de dezvoltarea produselor cu însemnele lui Alex Marquez, colecţie ce se va vinde sub denumirea „M2rquez“, o combinaţie între numele pilotului şi numărul său de concurs.

 

"Producem logouri şi produse vestimentare pentru foarte mulţi piloţi şi avem distribuitori în toate colţurile lumii. Afacerea e ca una de familie şi suntem mândri că lucrăm pentru Valentino.", spune Alberto Tebaldi, CEO al VR46 Racing

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×