Mergi la conţinut
green.kecske

Maşina-Motocicletă, Soluţia Care Te Va Scăpa De Trafic

Recommended Posts

O companie americană vrea să reinventeze transportul urban cu un vehicul electric pe două roţi, care ar putea lua locul maşinilor tradiţionale.

 

post-41220-0-06676300-1400323332_thumb.j

 

Daniel Kim, fondator şi CEO la Lit Motors, a venit cu o nouă idee pentru a decongestiona traficul. Pornind de la faptul că vedea în fiecare dimineaţă un şir lung de maşini, însă multe dintre ele erau ocupate de o singură persoană, omul de afaceri s-a gândit că ideal ar fi ca automobilele să fie mai mici şi să aibă doar două locuri.

 

Astfel, el a construit prototipul C-1, care practic este o motocicletă electrică, dar dotată cu o caroserie de maşină. Viteza maximă care poate fi atinsă este de 160 km/h şi poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6 secunde.

 

"Am încercat să combinăm siguranţa unei maşini cu eficienţa unei motociclete", a spus Kim. însă adevărata inovaţie este faptul că inginerii de la Lit Motors au reuşit să facă C-1 să stea drept fără ca şoferul să mai fie nevoit să îl echilibreze, prin intermediul a două giroscoape, amplasate sub scaune, care conţin două discuri ce se rotesc extrem de repede şi generează un cuplu de torsiune.

 

Acesta anulează forţele externe şi este folosit de un computer pentru a menţine poziţia dreaptă a vehiculului sau pentru a-l înclina la curbe. În acest fel, totul se face automat, iar şoferul nu se implică în echilibrarea lui, la fel ca la motocicletele tradiţionale.

 

Prototipul oferă un confort destul de ridicat celor doi ocupanţi, care se află unul în spatele celuilalt, iar înălţimea maximă admisă pentru persoanele care călătoresc cu el este de 1,88 m.

 

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×