Mergi la conţinut
green.kecske

Din Provincie În Bucureşti Cu Motocicleta

Recommended Posts

Din categoria tutorialelor, vrem să îti explicăm cum tu, blindat total, vii să faci o plimbare cu motorul în Bucureşti. Motociclişti înrăiţi tremură pentru tine, atât de rău famat e traficul în capitală. În realitate nu e chiar aşa de morbidă situaţia. Ai grijă să ajungi seara la 9, să nu fie aglomerat. Şi pleci a doua zi la 11, din aceleaşi motive. Câţi dintre voi nu aţi urmat planul acesta?

 

post-41220-0-25124100-1400492030_thumb.j

 

Cunoaşte bine străzile şi, mai ales, intersecţiile. N-are nimeni răbdare să te orientezi tu în spaţiu şi e cam greu cu întrebatul. De asemenea, sunt niste intersecţii tare ciudate. Dacă ai noroc, toate străzile sunt la acelaşi nivel. Daca nu, ai şansa de a nimeri pasaje sub şi supraterane. Pasaje lungi, fără cale de întoarcere. De parcă nu ar fi fost destul de complicată intersecţia, în unele cazuri, sensurile de mers ale unei singure străzi sunt delimitate de un scuar. Prin urmare, nu trebuie să ştii doar dacă faci stânga sau dreapta, ci şi a câta la stânga, lucru pe care n-o să ţi-l spună nimeni pentru că tuturor li se pare evident. Dacă ai în jur mai multe maşini care par că merg în direcţia ta, tine-te de ele măcar până scapi de intersecţie. Mai ţine minte un singur lucru: doar fiindcă ai intrat într-o intersecţie nu înseamnă că nu ai sa te mai opreşti la vreun semafor până ieşi din ea.

 

Dorinţele lor sunt ordine pentru tine. Asta înseamnă că atunci când cineva semnalizează că vrea să intre pe banda ta, fă tot posibilul şi dă-i voie să intre. Nu face pe orgoliosul, că ăla oricum o să intre, doar ca o să te pună în pericol. Cu toţii suntem măcar o dată puşi în situaţia de a schimba banda urgent, tot aşa semnalizăm, aşteptăm puţin, ne băgăm pe bandă fără ezitări şi în majoritatea cazurilor avem grijă să nu auzim scârţâit de frâne, claxoane sau înjurături. 

 

Ai grijă la pietoni. Din ce se vede, regula e aşa: dacă există semafor, pietonii traversează pe verde, fug când clipeşte verdele şi merg alert pe roşu, dacă nu trec maşini. Dacă există doar trecere, pietonii se aruncă pur şi simplu în stradă, asta fiind singura variantă de a traversa. Dacă nu există nici trecere, pietonii merg alert când cred că nu sunt maşini şi o rup la fugă când aud vreun claxon. Cel mai periculos e la capetele staţiilor de tramvai, în special când tramvaiul se apropie. În acel caz, orice om preferă să fie strivit într-un accident decât să piardă tramvaiul. Să ai mare grijă, că orice om normal devine sinucigaş în situaţii de acest gen.

 

Per total, ca să conduci în regulă prin Bucureşti, trebuie să fii atent şi extrem de tolerant. Uită tot ce-ai învăţat la şcoala moto, pe aici se merge la mica înţelegere. Să nu fii tu cel viteaz din tot traficul, cel care îi întrece pe toţi fiindcă are prioritate, care crede că banda e proprietate personală şi strecoară-te foarte încet. Nu ştii niciodată de unde apare un pieton, câine, portieră deschisă etc. Din fericire, chiar şi în Bucureşti, acest Texas al Europei, dacă îl claxonezi pe unul ca să te vadă, să nu-ţi taie faţa, respectivul te lasă să treci liniştit. Atât doar că trebuie să claxonezi ceva mai tare.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×