Mergi la conţinut
green.kecske

Motocicleta Aeroglisoare Va Fi Vândută Începând Cu 2017

Recommended Posts

Compania americană Aerofex a anunţat că va începe vânzarea motocicletelor aeroglisoare denumite Aero-X începând cu 2017, aparate care se pot înălţa până la 3,7 metri şi care se deplasează prin alunecarea pe o pernă de aer.

 

post-41220-0-75067600-1400882819_thumb.j

 

Motocicletele vor putea susţine două persoane sau maximum 140 de kilograme şi vor atinge viteze de până la 72 de kilometri la oră, preţul de pornire fiind de 85.000 de dolari. Testele de zbor vor începe în 2016, aparatele, făcute cu şasiuri din fibră de carbon, urmând să cântărească 356 de kilograme şi să aibă o autonomie de zbor de 85 de minute. Aero-X va fi capabilă să decoleze şi să aterizeze vertical. Aparatul funcţionează cu benzină, fiind propulsat de un motor în trei cilindri.

 

Prototipul Aero-X a fost testat în 2012, într-o variantă ceva mai mare şi mai greoaie (vezi video mai jos).

 

Dacă crearea unui aeroglisor nu necesită o tehnologie inovativă, ceea ce face din Aero-X un aparat viabil, potrivit Aerofex, este uşurinţa cu care aparatul poate fi controlat. Potrivit producătorului, Aero-X este un vehicul foarte stabil, care se manevrează la fel ca o motocicletă, cumpărătorii urmând să aibă nevoie de doar două zile pentru a învăţa cum se conduce.

 

Compania americană a obţinut permisiunea Administraţiei Federale de Aviaţie din SUA pentru comercializarea Aero-X, nefiind nevoie ca posesorii să aibă permis de aviaţie pentru a utiliza aparatul, dat fiind că acesta nu se înalţă mai sus de patru metri.

 

Potrivit Aerofex, aparatul este ideal pentru terenul accidentat sau pentru deşert, putând pluti şi peste apă (în cazul în care se optează pentru un model special).

 

Producătorul speră ca aparatul să intre şi în dotarea autorităţilor, fiind util în misiuni de salvare sau în agricultură.

Americanii pot deja depune precomenzi pentru aparat, care va costa 85.000 de dolari, plus o garanţie de 5.000 de dolari, care va fi returnată la data livrării.

 

Imagini de la testele prototipului din 2012:

 

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×