Mergi la conţinut

Cum Alegi Un Tankbag Bun?


Recommended Posts

Preţurile şi dimensiunile tankbag-urilor variază enorm. Deci cum faci pentru a găsi unul bun? Prin citirea acestui articol. Au fost testate 7 de tankbag-uri pentru a-l găsi pe cel potrivit pentru toate scopurile.

 

Tankbag-ul este unul din acele lucruri mărunte, subestimate când vine vorba de bagaj. Deci, foarte la îndemână şi comod, foarte des băgat într-un colţ si uitat când nu ai nevoie de el, iar asta se întâmplă atunci când nu ai unul potrivit ţie. Din păcate, mulţi motociclişti par să-l cumpere pe primul pe care îl văd, fără a şti că nu este cel care corespunde cel mai bine nevoilor acestora.

 

Tankbag-urile vin în toate formele şi dimensiunile. Fie că ai nevoie de unul mic, doar pentru telefon şi portofel cât pentru o ieşire prin oraş, fie că ai nevoie de o geantă mare pentru călătorii mai lungi, nu se poate să nu găseşti unul potrivit ţie. Şanse sunt, iar preţurile lor se găsesc pentru orice buget disponibil. Studiul realizat se axează pe genţi magnetice pentru motocicletă, care sunt de departe cele mai comune.

 

Anatomia unui tankbag

 

post-41220-0-68524900-1401480762_thumb.j

 

1. Buzunarul pentru hartă – Ar trebui să fie suficient de mare pentru a încăpea o hartă. Ideal ar fi să aibă două compartimente, dar minim trebuie să fie de dimensiunile unui format A5, cât să încapă cel puţin un atlas rutier. Cel mai bine ar fi ca acest compartiment să fie deschis din interiorul genţii.

 

2. Fermoarele – La vedere, acestea pot atârna incomod în timpul mersului. De asemenea, dacă sunt acoperite cu un material impermeabil, acestea au şansa de a câştiga mai mult decât o luptă cu un „duş” la prima ploaie care te prinde. Ceea ce îţi doreşti cu adevărat sunt fermoare rezistente la apă, cum ar fi cele de la OXFORD, X40. Cheiţa fermoarului ar trebui să fie robuste şi, în mod ideal, să aibă suporţi textili sub care să fie băgate după închidere.

 

3. Marginile – Un tankbag din material moale poate fi ciudat, mai ales atunci cand nu este plin. Ar fi perfect să aibă marginile rigide şi rezistente, pentru a-şi păstra forma. Cu toate acestea, sprijinindu-te pe o geantă rigidă nu este prea confortabil, mai ales pe una cu multe colţuri. Un tankbag cu părţile superioare înclinate poate fi mult mai comod.

 

4. Mâner de transportat – Cel mai simplu mod de a transporta geanta de la motocicletă la bar, camera de hotel sau masa de la cafenea este acest mâner, care trebuie să fie suficient de rigid şi de rezistent.

 

5. Baza – Trebuie să fie neapărat dintr-un material care nu zgârie. Magnetul ar trebui să fie sub ea, pentru a te asigura că nu se adună gunoaie pe el care să zgârie rezervorul. Curăţă baza înainte de a monta geanta pe motocicletă. De fiecare dată!

 

6. Buzunarele exterioare – Acestea pot face o geantă mult mai utilă, dar numai în cazul în care acestea au dimensiuni decente. Ai putea avea nevoie de ele să depozitezi ochelari de soare, husa de ploaie, soluţie pentru curăţat viziera şi multe altele.

 

Testul a fost efectual pe 7 de genţi magnetice, folosind cinci criterii:

 

1. Capacitatea – toate tankbag-urile vin cu o capacitate dată în litri, dar au fost testate pentru cât de spaţioase sunt propriu-zis. Vor fi evaluate în continuare astfel:
- O stea: telefon, portofel, soluţie pentru curăţat viziera şi câteva unelte.
- Două stele: ca cele de mai sus, plus aparat de fotografiat digital şi ochelari de soare.
- Trei stele: ca cele de mai sus, plus o vizieră de rezervă.
- Patru stele: ca cele de mai sus, plus o pelerină de ploaie şi mănuşi de schimb.
- Cinci stele: ca cele de mai sus, plus o pereche de blugi şi haine pentru trei zile (rulate şi depozitate în buzunare separate) şi un kit de spălare compact.

 

2. Impermeabilitatea -  cele mai multe tankbag-uri vin cu partea superioară rezistentă la apă. Dar cum ştii cât de mult rezistă la apă? În timpul testului, cele douăzeci de genţi au fost „spălate” cu un furtun cu presiune mare timp de două minue fiecare, pentru a simula perfect o ploaie de cinci minute.

 

3. Comoditatea – cât de bun este compartimentul pentru hartă? Cât de la îndemână sunt buzunarele externe? Cât de bine şi uşor se prinde?

 

4. În timpul mersului – întâi s-a mers cu 110 km/h, luând viraje bruşte dreapta-stânga şi un viraj lung, după care s-a încercat o viteză redusă, într-o întoarcere în U. Cât de stabilă este geanta pe motocicletă?

 

Tankbag-uri testate:

 

OXFORD First time magnetic tankbag – cel mai bun pentru touring

 

post-41220-0-78233900-1401480763_thumb.j

 

Nu dispune de ornamente inutile, dar nici colţuri nu are. Fermoarele sunt acoperite cu un material impermeabil, magneţii sunt puternici şi bine amplasaţi, compartimentul pentru hartă este ideal pentru a arăta în întregime o hartă în format A5, iar capacitatea sa (18 L) este suficientă. Este un pic cam mare pentru întoarcerile bruşte sau întoarcerile în U, dar altfel este isesizabilă pe motocicletă. În timpul testului cu „duşul” o cantitate modestă de apă a pătruns în interior, deci ar fi necesar un înveliş care să facă faţă ploii mai puternic. Buzunarele laterale pot fi personalizate, alegând din culorile disponibile. Nu este cea mai mare sau cea mai elegantă geantă, dar chiar funcţionează.

 

Scoruri:
Capacitate...............3
Impermeabilitate....3
Comoditate..............5
În timpul mersului...4
Calitate...................3
TOTAL..................18 din 25

 

OXFORD – X40 – cel mai bun pentru touring

 

post-41220-0-15776400-1401480764_thumb.j

 

Arată imens, dar forma este discretă atunci când te deplasezi şi este destul de stabil, datorită magneţilor puternici şi marginilor rigide. Există două trepte de extindere a genţii. Vei avea în schimb puţin de luptă cu inserţiile care fac marginile rigide, atunci când măreşti tankbag-ul, pentru a le potrivi. A rezistat cu succes de 100% la testul sub „duş” şi este frumos finisat, cu fermoare ascunse şi lucrat cu o mare atenţie la detalii.

 

Scoruri:
Capacitate...............5
Impermeabilitate....5
Comoditate..............4
În timpul mersului...4
Calitate...................5
TOTAL..................23 din 25

 

OXFORD – RT15 + expander

 

post-41220-0-79419600-1401480764_thumb.j

 

Perfect impermeabile, tankbag-urile RT15 nu au nevoie de un capac ce nu permite trecerea apei. Baza este stabilă, dar partea de sus este ubstabilă atunci când geanta este marită, făcând şi motociclistul să nu se poată apleca suficient şi să aibă o poziţie rigidă. Format din două genţi, tankbag-ul are o capacitate excelentă (30 L). Dezavantajul este că accesul este greoi, comparativ cu genţile închise cu fermoar şi e greu să găseşti ceva în interior.  Nu prea te ajută nici curelele, dar compartimentul pentru hartă este ideal.

 

Scoruri:
Capacitate...............5
Impermeabilitate....5
Comoditate..............2
În timpul mersului...2
Calitate...................5
TOTAL..................19 din 25

 

OXFORD – First time

 

post-41220-0-19743600-1401480765_thumb.j

 

Deşi îi lipseşte un aspect luxos, oferă funcţionalitate sporită. Cel mai mare buzunar exterior posibil, fermoare cu protecţii pentru a nu cădea libere în mers şi poate fi folosită ca o borsetă. Se fixează puternic pe rezervor, deşi partea de sus nu este tocmai stabilă la viteză. Are nevoie de o husă de ploaie, întrucât o mare parte din apă a pătruns în interior la testul de impermeabilitate.

 

Scoruri:
Capacitate...............5
Impermeabilitate....2
Comoditate..............4
În timpul mersului...3
Calitate...................2
TOTAL..................16 din 25

 

OXFORD X30 – perfect pentru călătoriile de zi cu zi

 

post-41220-0-80728400-1401480765_thumb.j

 

O dimensiune foarte la îndemână atunci când nu este extins, dar dacă îi desfaci fermoarul şi ariciul de prindere, devine imediat o geantă imensă. Aduce ceva probleme la întoarcerile în U, dar este perfect stabil la viteză. Dacă vrei să te sprijini pe el, este foarte comfortabil. Nicio husă de ploaie nu vine cu tankbag-ul, dar nici nu este nevoie: la testul de impermeabilitate s-a dovedit că nici măcar o picătură de apă nu a ajuns în interior. Un tankbag foarte robust, bine finisat, iar singura critică adusă este că buzunarul pentru hartă este atât de mic, încât nu încape un format A5.

 

Scoruri:
Capacitate...............4
Impermeabilitate....5
Comoditate..............4
În timpul mersului...4
Calitate...................5
TOTAL..................22 din 25

 

OXFORD X4 – Tank 'n' trailer – Perfect pentru călătoriile de o zi

 

post-41220-0-56776300-1401480766_thumb.j

 

Geantă mică şi versatilă – curelele sunt incluse, pentru a fi transformat rapid – este suficient de mare pentru o plimbare de o zi. Are o parte integrată, pe care o poţi detaşa şi să pui un alt buzunar pentru telefon în loc. Există un buzunar pentru hartă în care poate intra lejer o hartă A5. Stă fix pe rezervor, fără a se înclina în vreo parte. Nu are capac de ploaie, dar a făcut faţă cu brio testului de impermeabilitate. O geantă foarte la îndemână.

 

Scoruri:

Capacitate...............2

Impermeabilitate....5
Comoditate..............5
În timpul mersului...5
Calitate...................5
TOTAL..................22 din 25

 

OXFORD X1 Micro

 

post-41220-0-45136800-1401480767_thumb.j

 

Micuţul tankbag nu poate cuprinde lucrurile care au fost considerate în test minimul necesar – telefon, portofel, soluţie pentru curăţarea vizierei, dar dacă tot ce ai nevoie să ai la tine este telefonul şi portofelul, atunci este tankbag-ul ideal. Nu are capac de ploaie, dar nu a pătruns nici măcar o picătură în interior la testul de sub „duş”. Atât de mic, este extrem de discret atunci când mergi pe motocicletă, stând perfect lipit de motocicletă, ca şi cum ar fi lipit. Este foarte mic, dar ar putea tot ce ai putea avea nevoie.

 

Scoruri:
Capacitate...............0
Impermeabilitate....5
Comoditate..............5
În timpul mersului...5
Calitate...................5
TOTAL..................20 din 25

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

2. Impermeabilitatea -  cele mai multe tankbag-uri vin cu partea superioară rezistentă la apă. Dar cum ştii cât de mult rezistă la apă? În timpul testului, cele douăzeci de genţi au fost „spălate” cu un furtun cu presiune mare timp de două minue fiecare, pentru a simula perfect o ploaie de cinci minute.

 
La  voi ploaia inseamna 5 minute, am avut genti laterale oxford si sunt varza pe ploaie, nu stiu ce atata reclama la oxford dar e varza la multe  capitole.
 
Gentile vin si cu niste huse pentru ploaie care s-au rupt dupa 200km, totul facut aiurea.
 
  Cel putin la mine, preturile la accesorii oxford sunt o gluma proasta comparativ cu calitatea, sunt aratoase dar nu sunt atat de bine gandite si materialele lasa de dorit.
Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...