Mergi la conţinut
green.kecske

Părerile Despre Motociclişti Şi Cianura Din Ele

Recommended Posts

Mai citim din când în când câte un articol despre isprăvile teribile ale vreunui motociclist sau despre vreo întâmplare în urma căreia un şofer de SUV a fost speriat şi oripilat de agresivitatea motocicletelor.

 

post-41220-0-65093300-1403956308.jpg

 

Articolele nu au nicio valoare, doar informativ sunt însoţite de vreun filmuleţ de pe youtube sau, şi mai bine, susţin cu vehemenţă pericolul pentru societate al motociclistului la modul general. Ceea ce are valoare sunt comentariile ce acompaniază textul veninos al autorului, 99% profan în ale motociclismului.

 

Poate că reclamantul are dreptate: a fost deranjat noaptea de zgomotul unei tobe nărăvaşe, poate a fost depăşit din scurt de un GSXR, poate a văzut un motociclist care s-a filmat mergând pe o roată sau în picioare pe şa, poate îl deranjează scuterul care se strecoară pe lângă oglinda lui, poate are o antipatie genetică faţă de biciclişti şi motorişti sau poate e un pieton etern şi are oroare de viteji. Poate.

 

Eşti nemulţumit şi îţi exprimi nemulţumirea, dar comentariile acide aderente sunt ca un ciorchine cu struguri amari, iar asta nu zice nimic de bine despre publicul cititor al autorului şi despre laşitatea şi proasta calitate a oamenilor din "spatele" monitorului.

 

Ce este un individ care strigă: "moarte!" aşa, tam-nesam? E total nefericit în lumea asta? Nu-l mai bagă nimeni în seama şi a început să deraieze psihic?

 

Uitam că lumea motocicliştilor e mică şi că adevaraţii teribilişti sunt la volane? Dar pentru asta nu trebuie să ne oripilăm, fiindcă ne-am obişnuit cu ei?! Marii curajoşi ascunşi după volan în Jeep-uri, ce rulează cele 2 tone cu 120 km/h în oraş şi parchează oriunde se numesc cu simpatie "bizoni", iar motociclistul contravenient este un "donator de organe" şi dobitoc ce trebuie sa moară cât mai curând.

 

Evident că trebuie să sancţionăm abaterile şi excesul, dar de ce să arunci cu un borcan de la etaj într-un motociclist fiindcă te deranja zgomotul tobei de eşapament? Dacă nu poţi să judeci consecinţele acestui gest, există o explicaţie. Mi-e greu să cred că românii sunt atât de nervoşi şi justiţiari, că la greve nu se înghesuie şi nici nu dau dovadă de prezenţă în cazuri ce necesită intervenţia justiţiabilă în public. Cei care iau atitudine de zmei pe net, fug cu coada între picioare dacă le cere cineva ajutorul pe stradă. Justiţiarul de monitor tună şi fulgeră când este singurel. Trist este că în ultima vreme au apărut din ce în ce mai mulţi oameni contrariaţi pe internet, pe orice temă, doar pentru a arăta că sunt atotştiutori. Vorba aceea "românul e expert în toate".

 

Ce poate fi atât de enervant dacă o motocicletă se strecoară în şirul de maşini care stă pe loc? E ilegal? Nu! Acesta este avantajul motociclismului, să nu pierzi timp, să te strecori, să mergi două motociclete pe aceeaşi bandă, să plăteşti taxe mai puţine, să parchezi mai uşor, să descongestionezi oraşul ca să nu se mai facă drumuri mai largi pentru auto în loc de spaţii verzi, să poluezi mai puţin, să fii în general mai atent la vecinul din trafic, aşa cum mulţi şoferi nu sunt. "Cine poate să dea peste tancul meu? Un inconştient."

 

 

Mai nou, a apărut un studiu, pentru că oamenii sunt buni la studii. Studiu care spune că motocicliştii prezintă un pericol de a fi ucişi în trafic de peste 50% faţă de autovehicule. Nimic mai adevărat, dar cauza nu este teribilismul motocicliştilor în toate cauzele. Principalul factor este neatenţia şoferilor autovehiculelor. Am mai vorbit despre acest lucru şi nu vom relua discuţia de dragul subiectului.

 

Eu zic să ne punem capul pe umeri şi să vedem ansamblul. 

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×