Mergi la conţinut
green.kecske

calatorii Aventură Pe Două Roți. Un Tânăr Din Iași A Mers Cu Motocicleta Până La Capul Nord

Recommended Posts

S-a întors din aventura vieţii lui. După 23 de zile de călătorie cu motocicleta până în Capul Nord, Bogdan Hunea, tânărul ieşean pasionat de mersul pe două roţi, a revenit acasă. A străbătut peste 11 mii de kilometri, cu scopul de a promova cultura din Capitala Moldovei. Practic, în fiecare din cele 13 ţări prin care a trecut s-a întâlnit cu un repezentant căruia i-a oferit cărţi poştale cu clădiri simbol din Iaşi.

 

post-41220-0-54995900-1406381057_thumb.j

 

Bogdan Hunea a mers şi câte 12 ore pe zi, parcurgând în medie 500 de kilometri. Nu a simţit însă oboseala, spune el. Peisajele unice şi oamenii minunaţi pe care i-a întâlnit şi cu care a legat prietenii i-au făcut călătoria de neuitat: "Norvegia este o capitală absolută, iar cum ziceam şi mai demult, din auzite doar că insulele Lofoten ar fi cel mai frumos loc de pe pământ mi s-a confirmat chestia asta."

 

post-41220-0-34724100-1406381058_thumb.j

 

Tânărul a fost plăcut impresionat și de personalităţile cu care şi-a programat întâlniri pentru a le înmâna cărţile poştale cu clădirile simbol din Iaşi: "Eu le ceream oamenilor 5 minute din timpul lor, să mă întâlnesc să le dau acele cărţi şi n-a fost nicio întâlnire de 5 minute. Oameni extraordinar de ocupaţi, oameni foarte importanţi, de exemplu David Cerny din Cehia, am stat jumătate de oră cu el, inclusiv chiar Moş Crăciun."

 

post-41220-0-89796700-1406381058_thumb.j

 

Gestul de promovare a oraşului natal făcut de Bogdan i-a impresionat pe oamenii de cultură străini. "Ei nu înţelegeau cum adică eu, simplu cetăţean, fac chestia asta. De ce. Am explicat că oraşul Iaşi care este al doilea oraş din România, cu istorie destul de bogată, cu puncte de atracţie turistică, cu puncte istorice. Nu este cunoscut şi, într-adevăr, toată lumea ştia Bucureşti, ştia Sibiul, ştia Sighişoara, Dracula, evident, dar partea asta e total necunoscută," mai spune tânărul.

 

Tânărul consideră că scopul său de promovare a Iașului a fost atins, iar pentru străini simbolul cel mai cunoscut din capitala Moldovei a devenit Palatul Culturii: "A fost obiectivul care este cel mai vizualizat şi pe care se opreau de obicei şi îl analizau mai mult. Mi-au spus că ar fi un obiectiv care ar merita vizitat şi, dacă vor ajunge prin România, cu siguranţă poate vor veni să vadă şi Palatul Culturii."

Deşi abia s-a întors din călătorie, Bogdan plănuieşte să meargă şi anul viitor într-o expediție chiar mai lungă decât aceasta, dar cu acelaşi scop.

Editat de green.kecske

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×