Mergi la conţinut

Recommended Posts

Undeva prin anul 2012 au început lucrările la primul circuit de viteză profesionist din România, denumit Motor Park România. Acesta este poziţionat destul de aproape de Bucureşti (50 km Nord-Est), lângă localitatea Adâncata din judeţul Ialomiţa, fiind accesibil de pe DN Urziceni-Ploieşti.

 

Costurile noului circuit se ridică la aproximativ 7 milioane euro, fiind o investiţie privată. Principalul investitor este pilotul Cătălin Manea, acesta fiind ajutat în stabilirea configuraţiei traseului şi a celorlalte detalii de colegul său, pilotul de curse Ionuţ Mistode.

 

Circuitul Motor Park România are o lungime de 4.100 metri, o linie dreaptă de 700 metri, iar pista va fi lată de 11 metri. Acesta este configurat astfel încât să se poată desfăşura atât curse moto cât şi auto, fiind amenajate un centru de presă, un centru medical, restaurant, benzinărie, service şi boxe la standardele Formula1.

 

După ce începerea lucrărilor a fost amânată de mai multe ori, de această dată chiar s-a făcut un pas concret în construcţia Motor Park România. Baza este deja gata, iar săptămâna trecută a început turnarea primului strat de asfalt. Circuitul ar trebui să fie asfaltat în cel mult trei săptămâni, în toamnă fiind programate deja două competiţii: o etapă a Campionatului Naţional de Autoslalom şi ultima etapă din calendarul Dunlop Romanian Superbike.

 

Pe circuit va funcţiona şi o şcoală moto, de care se va ocupa Ionuţ Mistode, multiplu campion Dunlop Romanian Superbike şi unul dintre cei mai experimentaţi piloţi din România. Şcoala li se va adresa atât celor avansaţi, cât şi începătorilor, existând mai multe grupe, în funcţie de nivelul celor înscrişi.

 

Potrivit constructorului, după finalizarea lucrărilor, primul circuit moto din România va respecta toate normele de siguranţă şi infrastructură necesare organizării unei curse de World Superbike.

 

 

Sursa

 

 

post-41766-0-75068100-1406616361_thumb.j

post-41766-0-98297600-1406616361_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...