Mergi la conţinut

Recommended Posts

Inception

 

Prin primăvara asta țin minte ca-mi lipeam ochii de monitor clipind rar si puțin, ca orice IT-ist tipic, in timp ce parcurgeam avid topicuri despre romanii noștri ce s-au încumetat sa-si verse nebunia in varii calatorii din astea cu motociclete. Pana aici nimic de zis, nu eram nici primul, nici ultimul cititor corporatist. Si daca in timp ce vezi textul asta ești înconjurat de 100 alte lectopuri  intr-un open space si te gândești ca ar trebui sa dai clima mai pe rece si sa muncești – da’ mai încolo puțin -, atunci înțelegi sigur ce zic.

 

post-24614-0-23573500-1416321252_thumb.j

 

Numai ca așa, ușor ușor, începuse sa-mi încolțească un gând. Țin minte ca acum vreo câțiva ani văzusem undeva intr-un documentar de călătorie minunățiile curgătoare de la Plitvice, insulițele alea muuuuulte de pe coasta Adriatica, munții mari ai Croației care se prăvălesc direct in mare, golful Kotor si multe altele de prin zona. Si, evident, am zis ca pana dau colțu’ le vad. Musai. Numai că, „meanwhile pă Drumu’ Taberei”  banii nu erau foarte mulți, miile de kilometri păreau a fi mai mulți decât sunt iar posibilele peripeții aveau proporții cam gri. Așaa…închis. Vedeam cum sar băieții si mă jefuiesc cu metoda Maradona, cum mi se fura din bagaje, cum zbor prin parapeți in curbe pe străine drumuri desfundate si cum plânge mama cu zece rânduri de lacrimi după mine.

 

post-24614-0-66014300-1416321373_thumb.j

 

 Ei bine, a venit vara, a trecut timpul, in loc de XJR-ul meu de atunci a venit Zeta, un 750 superb pe care l-am luat cu cea mai mare febra de impulsivitate prin martie (dar asta-i alta istorie) si gândul respectiv prindea contur. După primii 5000 de km cu ea, deja mi se aprinseseră călcâiele. Palmele mă ardeau, mintea plecase înainte iar in piept băteau pistoanele in cadența de 4 timpi. Bineînțeles ca am purces către Google Maps, Booking, Trip Advisor samd. Si am hotărât împreuna cu un prieten sa plecam, cu ce altceva decât cu…mașina! J

 

post-24614-0-48133600-1416321394_thumb.j

 

 Dar așa cum se întâmplă de obicei, planurile se schimba, banii mai pleacă si spre alte scopuri iar de plouat sigur la noi nu ploua cu zile de concediu. Așa ca din 3 indivizi cu mașina am rămas doar eu. Si Zeta. Si o vara in care puteam sa plec la drum sau nu. Așa ca mi-am băgat picioarele in apa rece - ca n-am aer condiționat - si am început sa mă documentez febril.

 Mi-am făcut planul cu drumul, mi-am făcut rezervări la cazare, mi-am făcut lista cu modificările ce trebuiau aduse Zetei, mi-am făcut lista cu ce trebuia sa iau la mine…ce sa mai, meniu complet. Nu-mi dau seama exact cine mi-a făcut treaba la munca in perioada aia ca eu sigur nu! A fost greu dar sunt mandru ca am reusit sa-mi duc la bun sfarsit atat indatoririle personale cat si cele legate de munca.  :lol2:

 

post-24614-0-41498700-1416321428_thumb.j

 

Traseul final?

București – Niș(Serbia) – Kotor(Muntenegru) – Dubrovnik(Croația) – Split(Croația) – Plitvice(Croația) – p...(Croația) – Koper(Slovenia) – Veneția(Italia) – Maribor(Slovenia) – Timișoara si apoi București. Total cam 6000 km in doua săptămâni.

După ce a fost totul gata, mi-am zis ca frate…asta e. Plec. Toata lumea zicea ca-s nebun, chestie pe care eu sincer nu prea am reușit s-o înțeleg pentru ca deși hai sa zicem ca-s destule pericole, parca nu mă duc chiar in No man’s land. In fine.

In dimineața plecării nu mi-a fost prea…in nici un fel. Nici nu știam cum sa reacționez. Eram puțin concentrat la ale drumui, puțin îngrijorat de diverse, puțin entuziasmat ca mă duc sa vad lumea, si nu in ultimul rând puțin apăsat ca trebuia sa-mi pup de papa pe vreo doua săptămâni pe atunci recenta-mi prietena (exemplar cu carte tehnica, garanție, dotări opționale full, model de colecție).

 

post-24614-0-79099000-1416321468_thumb.j

 

Mi-am băut cafeaua si am plecat de parca plecam pe front. Pe drum însă…kilometrii aia mulți si-au schimbat mult proporțiile, lumea a devenit dintr-o data mica, accesibila si plina de posibilități frumoase.; iar drumul – o plăcere, ca întotdeauna.

Si asta in pofida faptului ca a fost cam obositor. Din Niș in Kotor spre exemplu am reușit sa fac peste 12 ore, care a fost si cea mai lunga perioada petrecuta non-stop pe moto in călătoria asta. Si asta pentru ca se circula cam încet prin acei munți si am avut multe sute de km in care nu aveam cum sa depășesc decât daca îmi asumam niște riscuri. Si apoi trebuia sa fac asta iar, si iar, si iar, si iar…Ați prins ideea. Nu se merita decât daca voiam s-o iau in cele din urma pe scurtătură la Sf. Petru. Si parca nu mi-e așa drag de el, că-i diferență mare de generații si n-as avea ce sa discut cu omu’.

 

post-24614-0-48289100-1416321498_thumb.j

 

In Serbia am dat peste oameni care, deși eram un simplu turist,  m-au băgat in sânul familiei, mi-au dat de mâncare si de băutură doar pentru ca eram ca ei ca fire, curiozitate si pasiune. Mare lucru dom’le, mare lucru sa fii om in zilele noastre! Nici mie nu-mi iese des. Mi-am notat undeva prin colturile creierului sa revin la ei.

 

post-24614-0-92421400-1416321527_thumb.j

 

 Iar prin Split m-am surprins nu fără oarece rușine când râvneam la a locui pe-acolo. Mi-am adus atunci aminte un mic pasaj, îmi scapă autorul, oarece individ pașoptist daca nu mă înșel. Si pasajul zice ca a-ți dori sa ai alta țara e ca si cum ți-ai dori alta mama,  mai chipoasa. Ei bine, Croația in momentul ala mi se părea Naomi Campbell pe lângă Rona Hartner. Si mie nu-mi place Rona Hartner. Deloc. Are mustața mai mare ca a mea.

 

post-24614-0-79111100-1416321544_thumb.j

 

S-au petrecut chiar multe in doua săptămâni, dar așa in general, am reușit sa mă:

- ud ca un peste si sa îmi fac bagajele fleașcă

- lapovițeze – in August!

- caut frenetic un service pentru ca mi se uzase până la sârme guma spate

- întâlnesc cu oameni de prin colturi ascunse ale Romaniei cu care mi-am dat seama ca am cunoștințe in comun (Salut Ollie!)

- mă îmbăt, rămân încuiat pe afara si sa mă încălzesc la căldura motorului

- îmbăiez in apa aia demențială a Adriaticei

- înfățișez in fata celor mai tari locuri văzute de mine vreodată

- cunosc mai mult din istoria Bătrânului Continent

- împrietenesc cu oameni total random si străini care m-au tratat ca pe un vechi prieten

- găsesc in situația de a mi se fi furat silencerul din toba (In rest mi-au lăsat totul așa cum era pe moto)

- simt de parca lumea ar fi o curte mare si veche dintr-o casa de la tara

 

Ei bine, după toate nebunia asta frumoasa m-am ales cu un kil de magneți de frigider si o droaie de amintiri si simțăminte ce trebuiesc punctate pe undeva ca printre altele eu sunt prieten si cu Bachus si sigur le uit.

 

Pana data viitoare!

 

post-24614-0-14324600-1416321581_thumb.j    post-24614-0-76303500-1416321673_thumb.j   post-24614-0-92864600-1416321713_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Faina toata treaba!

Felicitari! :thumbup:

 

Anul viitor ne(atat eu cat si nevasta-mea)indreptam,sau cel putin asta intentionam,spre Muntenegru si Croatia!

 

Mersi!

 

Voi mai avea posturi cu experientele avute atat intre opriri cat si cu destinatiile in sine. Si bineinteles, cu poze faine  :photo:

 

Daca ai nevoie de info despre drum sau orice legat de asta, iti stau la dispozitie.

 

Asfalt uscat, sau mai bine zis, iernare usoara!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De 2 weekenduri m-am reurcat in sa dupa 4 luni de stationare dupa un accident moto,datorat unui caine cretin!!!

La mine sezonul moto a inceput in urma cu 25 de ani si se va incheia odata cu moartea mea!E doar un reper,nimic mai mult!Sa nu fie foarte frig,gheata sau zapada pe drum si ma duc cu Aprilica!


...

Daca ai nevoie de info despre drum sau orice legat de asta, iti stau la dispozitie.

...

Mersi mult de oferta! :thumbup:

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De vreo 2 ani imi propun un tur serbia muntenegru croatia slovenia si acasa, dar tot de atatea ori am fost nevoit sa aman. Anul asta, spre deosebire de anul trecut, am facut o tura pana la barcelona si retur. Sper ca la anul sa reusesc. Deci, ma intereseaza ce nu trebuie ratat intr-un astfel de tur. Ceva detalii cu privire la locuri si lucruri care sa le urmaresc a fi vazute?

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai am avea asa in Serbia:

- Din cate stiu (eu nu am fost) Belgrad are o viata de noapte foarte activa si se merita vizitat ca oras

- In Vranje e un fost harem care a fost transformat in restaurant, merita halit acolo

- in Nis e un festival de jazz in august si e plin de lume, daca te nimeresti p-acolo n-ar fi rau

 

Muntenegru:

- Budva: viata de noapte, plaje, lume. Ai ce vedea   :yahoo:

- Kotor. Mai linistit dar cu un golf superb

- plimbarea pe coasta de la Kotor la Herceg Novi face toti banii din lume  

 

Croatia(in doo cuvinte: "su" si "perb")  :clap:  :good:

- Dubrovnik 

- Split (oras, imprejurimi)

- Trogir(e un orasel fix langa Split)

- lacurile de la Plitvice (musai)

- portul si insulitele din Zadar

 

Si vezi ca pe drumul de coasta gasesti plaje unde te poti opri si relaxa intre destinatii  :beach: O sa mai continui cu posturi despre calatoria mea si vor mai fi si poze. O sa vezi ce si cum

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Capitolul 2 - Drumul spre Muntenegru

(sau cum l-am cunoscut pe Dragana Jankovic)

 

post-24614-0-74050800-1418402954_thumb.j

 

Mda, hai ca am zis ca mai postez si postare m-am facut.

 

Deci, asa intr-o buna dimineata am plecat eu la drum inspre necunoscut. Dupa cum ziceam, eram cu capul mare si cu mintea departe. Fain asa s-o iei la drum dimineata. Undeva pana pe la 10-11 nici n-am simtit nici oboseala si nici gropile sincer  sa fiu. Daaaaaaaaar, cum orice minune nu tine decat 3 zile, la un moment dat am intrat in Craiova :))

 

Am uitat sa va spun ca GPS-ul meu a fost doar un Nokia 520. Ei bine telefonul meu are o placere sadica sa bage omul prin pancreasul orasului frate. Asa m-am trezit intr-un ambuteiaj mai ceva ca-n Drumul Taberei pe ploaie lunea. Nu-mi dau seama ce entitate reptiliana-masono-dentista ce i-a posedat pe astia sa scoata toate sinele de tramvai in acelasi timp in tot orasul, da’ era fantezie cu rahat ce era acolo. Si da-i cu transpiratie, si da-i cu dumnezei, si da-i cu cristosi , si da-i cu cadelnite, motor fiert..ce sa mai, mi-a placut, revin si la anul!

 

post-24614-0-86141500-1418402425_thumb.j

 

Pe dupa-amiaza asa am intrat in Nis. Fainut orasul de felul lui si cu cate ceva din fiecare. Au baietii shaorma, farmacii si banci mai ceva ca-n Romanica deci, bineinteles, m-am simtit ca acasa. Ca informatii adiacente, tigarile sunt aproape 2 euro, orasul e universitar deci se vorbeste engleza, haliti plescavita daca ajungeti si vizitati mausoleul unde unde pasa Khurshid a tras o batalie de i-au murit dusmanii, asa ca a bagat cam 1000 de capatani de-ale lor in pereti. Si vizitati si fortăreața ca-i faina. Am prins un festival de jazz pe-acolo, am facut poze, am ascultat muzica buna, m-am si plimbat putin..fain popasul.

 

post-24614-0-37624400-1418402633_thumb.j      post-24614-0-47387000-1418402437_thumb.j

 

Dupa ce am pus-o pe receptionera de la hotel pe drumuri in intampinarea mea ca sa vada chioru' de mine unde-i hotelul, am dat de respectivul Dragana. Nimeni altul decat propitarul. Ba deci fantastic omu'. In oarece etate, la maiou, vorba grea, atitudine de patron sadea(credeam eu).Nici n-a vrut sa auda de discutii de cazare si chestii, mi-a varat o bere sub bot si-o cafea si mi-a zis sa o beau jumate si sa-mi trag sufletul si vorbim dupa. Ospitalitate ca-n vechea Arabie, fix ca la carte. Bineinteles, eu roman, singur la drum si alea zic: frate, asta-i maxim de suspect, cum adica sa n-auda de cazare? Si cum sa imi dea asa…pe moca bautura? Nimic nu-i moca in viata.

Nici nu-mi termin gandul bine ca mai vine c-o bere si se-aseaza langa mine. Acum…tre’ sa va explic ca mi-a facut cinste cu tot ce-am baut. Si am mai distilat o tura si cu el si cu cumnate-su in seara aia de m-am stricat la ovare. Si asta doar asa, ca pe-acolo vin multi romani si noi suntem ca atitudine ca ei. Bem, halim porcusor si daca ne imprietnim in bar ne intrecem care sa plateasca.

 

post-24614-0-61211800-1418402644_thumb.j  <---- Au si ei Fratelli  :tongue:

 

In decursul zilei l-am cunoscut pe fiu-sau care facea pe translatorul, un prieten din Abu Dhabi de-al lui fiu-su de 14 ani care vorbea vreo 6 limbi, pe nevasta-sa, cumnate-su care s-a cacat pe el de bucurie cand a auzit ca stiu italiana si mi-a mai luat si el bere, p-ailalti copii ai lui si m-am jucat si cu cea mai lenesa potaie din lume. Si am promis ca daca mai trec pe-acolo aduc palinca. Deci daca treceti pe la el, duceti-i va rog palinca ca o sa se bucure. Il gasiti aici: http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g295382-d6561168-Reviews-La_Belle_Epoque-Nis_Central_Serbia.html

 

post-24614-0-61606800-1418402751_thumb.j      post-24614-0-74529000-1418402762_thumb.j

 

Super seara, M-am trezit cu un cap cat un balon meteorologic si i-am dat teava spre Kotor.  Distanta mica, drumul frumos, si m-am simtit ca-n week-end..

A se citi ca n-am vazut  500m in linie dreapta tot drumul, ca dupa o vreme daca inchideam ochii puteam sa iau curbele oricum, asa de multe ce-au fost si ca am facut vreo 13 ore pe motor. Oamenii aia in satele din Muntenegru merg foarte incet. Si asta pentru ca merg sfasietor de prost. Semnalizare nema, oglinzi nema, merg pe toata strada  si zona cea mai frecventa de staionare si oprire e undeva simetric pe ambele benzi. Ideea e asa:  imaginati-va cel mai frumos loc in care ati condus vreodata. Vi l-ati imaginat cu strazi faine, cu trafic fluent, cu drumuri decongestionate si soferi cu zambet roz bonbon? Bun, acum stergeti-va din cap ideea ca n-are nici o treaba.

In schimb peisajul muntos...mi-as lua palarie numa ca sa am ce da jos. Dupa toata nebunia asta, noaptea tarziu am ajuns aprope de Budva, suuuus de tot pe munte. Telefonul murise, eu eram obosit rupt, iar afara deja era cam frig.

 

post-24614-0-25706400-1418402782_thumb.j      post-24614-0-11904000-1418402789_thumb.j

 

Ei bine, acolo sus, e cam asa ca in poza aia cu mult intuneric numai ca e si liniste super multa si desi se vede clar agitatia de jos, iti tiuie urechile de liniste daca nu trec masini. Si intuneric desavarsit. N-am cum sa descriu senzatia. La fel cum n-am cum sa descriu faptul ca pe masura ce cobori aerul rece, tare, verde de munte dispare aproape brusc si simti miros de alge si o caldura sarata in nas. Dupa o zi intreaga calare simteam cum ma dezarticulez ca o papusa de lemn si cum imi vine sa zac acolo in iarba calda si sa dorm. Dar inca nu eram in Kotor asa ca nu mi-am permis.

A trebuit sa mai trec printr-un fel de St Tropez amestecat cu Vama Veche si sa cobor printr-un tunel lung ca sa ajung in cel mai fain golf pe care l-am vazut pana acum. Pozele cu el sunt facute de mine pe la 6 dimineata cand m-am trezit ca sa evit traficul si sa vad golful din cel mai inalt punct local. Si s-a meritat.Gravissim.

 

post-24614-0-97825700-1418402806_thumb.j      post-24614-0-47871700-1418402829_thumb.j  

 

post-24614-0-82707600-1418402850_thumb.j      post-24614-0-51609300-1418402882_thumb.j

 

Si de aici peisajul devine magnific, iar data viitoare va povestesc cum am vazut o curva batuta in Dubrovnic, cum am primit 10 euro de la o baba mustacioasa si cum am ramas p-afara prin Split.

 

post-24614-0-86661000-1418402917_thumb.j     post-24614-0-10847000-1418402943_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Cateva reguli pe care le-am urmat la drumuri mai lungi

 

1. Trebuie sa fie fun. Nu cara dupa tine mai multe decat necesare si nu te obosi prea mult incercand sa vezi tot daca asta iti  afecteaza buna dispozitie 

 

2. Planifica pas cu pas calatoria ca sa iti dai seama de cele necesare in situatiile posibile. Failing to plan is planning to fail. Asigura-te ca stii exact unde trebuie sa ajungi in caz ca ramai fara mijloace de comunicare  

 

3. Poarta incaltari lejere si protectie solara vara 

 

4. Tine-ti maruntisurile necesare la indemana si pune-le in acelasi loc ca sa le poti lua mereu usor fara sa le cauti 

 

5. Intra in vorba pe cat se poate cu localnicii. In special cei in varsta au povesti de spus. 

 

6. Nu-ti face griji de bani. Planifica un buget si pastreaza o rezerva pe care o poti cheltui fara regrete. Cel mai fericit te intorci cand nu mai ai bani :) 

 

7. Daca nu te poti tine de program, adapteaza-te si intarzie si mai mult bucurandu-te de ce ai de vazut. 

 

8. Incepe intotdeauna cu cele mai exotice chestii e care vrei sa le faci in fiecare loc 

 

9. Opreste-te la un picnic intr-un loc frumos din loc in loc 

 

10. Asculta muzica care-ti place pe drum. O sa te ajute sa te simți si mai bine. Daca e happy music (pentru tine) e si mai bine

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Si...restul

 

 

Hai sa incheiem si minunata istorioara zic.

 

Prin Dubrovnik am ajuns undeva pe la mijul zilei, condus de GPS-ul meu fidel si senil care m-a dus pe toate strazile intortocheate ale orasului din motive doar el cunoscute. Orasul asta are strazi in pante mari si cu multe curbe stranse si trebuie sa recunosc ca la un moment dat eram convins ca ma duce aiurea. Dar nu, am ajuns la frumoasa cazare unde proprietara era o baba mustacioasa (gen Tudor Gheorghe) care vorbea putin italiana si deloc engleza. Am stat singur intr-o camera batraneasca tripla cu vedere faina. Eu nu rezervasem asa ceva dar ma rog, s-a dovedit a fi folositor cand a trebuit sa-mi usuc chestii. Si mi-a dat baba si 10 oiro ca i-am schimbat bateriile de la telecomenzile aerelor conditionate.

Dubrovnikul e tare fain,iar cetatea vazuta de sus cu marea in fundal si cu orizontul presarat de insule cuprinse de ceata apusului e un peisaj de mare arta. Ala a fost locul in care mi-am muscat mainile de ciuda ca n-am luat un aparat mai profi la mine. Daca ajungeti p-acolo musai intrati si vizitati cetatea, plimbati-va pe ziduri (eu n-am avut timp) si mancati chestii de mare de la oamenii aia. Si vizitati portul si partea vestica a orasului. Face toti banii. 

 

post-24614-0-48170600-1424160047_thumb.j   post-24614-0-69646700-1424160070_thumb.j   post-24614-0-34187000-1424160098_thumb.j

 

A! Si era sa uit de curva. Noaptea, cand ma intorceam spre cazare, am surprins o faza familiara locuitorilor de pe langa Matasari si nu numai. Un peste tocmai isi scutura fetita de bani si o palmuia cu sarg. Initial am vrut sa ma opun gestului, dar apoi a mai aparut inca una si s-a repetat gestul si abia atunci am realizat ca aveau o relatie de biznis :)

 

post-24614-0-33959400-1424160190_thumb.j    post-24614-0-91464600-1424160201_thumb.j

 

Split a venit imediat dupa si aici am avut un ghid fain pe Segway. Pentru vreo 50 euro am avut ghid personal care m-a plimbat prin tot orasul si am baut si ceva beri impreuna discutand despre varii chestii de pe la noi si de pe la ei. E super frumos si Split-ul si din cate am observat la nivel de preturi si activitati e mult mai ok decat Dubrovnik, care a cam devenit un fel de Mamaia a lor. Iar in Split am cunoscut romani frate! In caz ca cititi asta, salutare Oliver, salutare Larisa! :)

 

post-24614-0-79585900-1424161078_thumb.j   post-24614-0-88713500-1424161088_thumb.j   post-24614-0-05231100-1424161126_thumb.j

 

Ei bine, ca mica anecdota cu Oliver am  baut in ultima seara de ne-am cracanat si am sfarsit prin a clantani de frig pe-afara ca aveam cheile de la camere inauntru. Si dupa incercari reptate de a convinge niste itelience grase de la parter sa ne ajute, am realizat ca alea s-au bagat sub pat de frica (era totusi tarziu in noapte) si pwla sanse de reusita. Dar cum orice betiv are ceva ingeri pazitori, am observat ca geamul de la camera mea de la etajul 1 era deschis, asa ca am purces prin a ne urca unul in carca celuilalt si intr-un final am izbandit. Traiasca berea!   :drunk:

 

post-24614-0-80676900-1424161217_thumb.j   post-24614-0-01897400-1424161226_thumb.j   post-24614-0-00262400-1424161231_thumb.j   post-24614-0-69930700-1424161379_thumb.j

 

Mai departe avem Plitvice. Astea sunt niste lacuri terasate de o mare si deosebita frumusete, toata zona de pe acolo e intr-un mare fel. Ca recomandari ar fi sa va duceti dimineata foarte devreme, altfel vin fel de feluri de autocare si se fac cozi la intrare total descurajante. Aveti acolo parcare la dispozitie, fast food, trenuri de intors la intrare iar de cazat va puteti caza in satele de langa, unde iarasi aveti privelisti fantastice. Bucurati-va de spectacol:

 

post-24614-0-46049300-1424161560_thumb.j   post-24614-0-97869500-1424161561_thumb.j   post-24614-0-95627800-1424161562_thumb.j

 

post-24614-0-93773400-1424161563_thumb.j   post-24614-0-90159400-1424161564_thumb.j   post-24614-0-94494000-1424161565_thumb.j

 

Si pe drum spre Italia..niste plaja, unde m-am oprit sa pierd o dupa-amiaza intreaga.

 

post-24614-0-69350500-1424161657_thumb.j   post-24614-0-84877500-1424161658_thumb.j

 

Ei bine, dupa P.U.L.A.  post-24614-0-43453800-1424162212_thumb.j post-24614-0-55959800-1424162253_thumb.j (asa-i zice  :scout_en:), Koper  si Trieste post-24614-0-97029500-1424162279_thumb.j, a cam inceput panarama.

Ca sa vad Venetia am stat in Padova ca-i mai ieftin si oricum, n-ai cum sa intri cu vehicole in Venetia ca-i pietonal.

Ei bine, la intrare an Padova am observat ca.. post-24614-0-80790100-1424162290_thumb.j, iar italienii mei erau.. post-24614-0-45718300-1424162310_thumb.j

 

Si du-te frate si alearga dupa gume in perioada lor de concedii cand depozitele sunt inchise si unde doar mecanicii super specializati pe moto iti schimba o guma pentru ca pericol si pentru ca nevoie de siguranta. Meh..Pana la urma am facut eforturi maxime si am reusit sa ma inteleg cu unul, am luat guma si apoi m-am dus pana in cel mai apropiat orasel unde era acolo un nene care lucra si in perioada de concedii. Ce sa mai, a fost aventura curata. Insa, una peste alta s-a dus si asta si m-am ratacit putin si prin Venetia. Si molto importante: astia nu vorbesc engleza! Deci daca aveti planuri p-acolo luati un ghid de conversatie cu voi.

 

post-24614-0-33860900-1424162702_thumb.j   post-24614-0-37445600-1424162703_thumb.j   post-24614-0-46304600-1424162704_thumb.j

 

post-24614-0-43759300-1424162705_thumb.j   post-24614-0-12783100-1424162706_thumb.j

 

La intoarcere am avut noroc! Am prins doar 8 ore de ploaie torentiala rece si ceva lapovita sau gen pe langa Ljubljana.Asta pana in Maribor, pe care n-am mai apucat sa-l vad datorita faptului ca am stat prin camera incercand sa-mi usuc hainele, pielea si organele interioare. Iar de aici, in afara de faptul ca dimineata, la plecare, am observat ca mi-au furat silencerul din toba, nu s-a mai intamplat nimic notabil. Drum pe paine, autostrada cat a cuprins, popas in Timisoara si injurat apoi starea drumurilor pana la Bucuresti.   :bash:

 

Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea mea!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

mi-a placut mult povestea, mi-au placut si pozele!

 

mi-au placut si regulile tale, pe cateva din ele le aplic si eu: 

 

1. Trebuie sa fie fun. Nu cara dupa tine mai multe decat necesare si nu te obosi prea mult incercand sa vezi tot daca asta iti  afecteaza buna dispozitie 

 

5. Intra in vorba pe cat se poate cu localnicii. In special cei in varsta au povesti de spus. 

 

6. Nu-ti face griji de bani. Planifica un buget si pastreaza o rezerva pe care o poti cheltui fara regrete. Cel mai fericit te intorci cand nu mai ai bani :) 

 

7. Daca nu te poti tine de program, adapteaza-te si intarzie si mai mult bucurandu-te de ce ai de vazut. 

 

 

9. Opreste-te la un picnic intr-un loc frumos din loc in loc .

 

 

dar zi-mi te rog,  locul in care ai stat la Nis cat de departe este de centru, de intrarea principala in Cetate? as vrea sa revin la Nis, e aproape de noi si mi-a placut atmosfera oraselului, zic eu ca e un loc potrivit pentru o tura extinsa de we (eu am plecat de vineri si m-am intors acasa duminica, cu prima noapte dormita la Vidin, unde iarasi mi-a placut).

 

la Nis am stat la http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g295382-d2171008-Reviews-Only_One_Apartments_Suites-Nis_Central_Serbia.html , extrem de aproape de centru, mi-a placut mult si aici si la fel de primitori - loc unde m-a dus o sarboaica pe care am intrebat-o pe strada daca stie un loc ok si ieftin. femeia era cu un copil mic in carucior, la plimbare. s-a gandit putin si mi-a zis: "vino dupa mine!" - am protestat si am rugat-o doar sa-mi spuna strada, dar femeia a insistat sa ma duca personal acolo - si asa ca eu mergeam cu mobra pe langa ea, in ritmul caruciorului... si in contrasensul stradutei cu sens unic... :-)))

 

si nu e prima oara cand am descoperit ca si sarbii sunt oameni faini.

 

inca o data te felicit pentru tura si mai ales pentru ce frumos ai povestit-o si ai ilustrat-o! bafta la drumuri!


*** imi dai voie te rog sa preiau regulile tale si pe blogul meu, fireste ca cu precizarea sursei? le-ai sintetizat bine si ma gandesc ca cu cat mai multa vizibilitate, acestea pot fi de folos si altor mobristi calatori...

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mersi de aprecieri tuturor  :thumbsup:

 

@Festina Lente:

Eu am stat mai aproape de parc, fix aici. http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g295382-d6561168-Reviews-La_Belle_Epoque-Nis_Central_Serbia.html

Arata f bine cazarea si dupa cum ziceam mai sus, mi-a facut nea Dragana cinste de m-am stricat. Pozele alea cu el si familionu si cu aia mica sunt chiar facute de mine.  Daca te duci pe la el si-i lasi niste palinca o sa aprecieze maxim ca le cam are cu bautura si gratarele omu'  :wine:  . Nu credeam ca-s asa de ok ca oameni, auzisem si de bine si de rau dar cel putin experienta mea a fost super tare. Chiar ma gandeam sa revin si eu vara asta.

 

Iar in legatura cu regulile, da, cum sa nu. Poate asculta si altii de ele. Desi astea sunt genul de lucruri pe care le inveti pe pielea ta :)

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...