Mergi la conţinut
green.kecske

motocicliste Moto Lady, Sau Cum Să Fii O Motociclistă Fericită Şi Pricepută

Recommended Posts

Acum puţin timp, a apărut prima carte dedicată motociclistelor, numindu-se, foarte sugestiv, "Moto Lady". Aici vei găsi destul de multe informaţii despre mecanică, trucuri, echipamente, medicină, frumuseţe şi multe altele, pe care le vei descoperi singur. Andreea Ioviţă, autoarea, este motociclistă de şase ani şi spune despre carte că "a fost gândită astfel încât în ea să se regăsească orice fel de motociclistă: de la începătoare la expertă, de la stradă la circuit".

 

post-41220-0-05879600-1419238011_thumb.j

 

Am vorbit puţin cu Andreea, pentru că eram foarte curioasă cum a ajuns să fie motociclistă şi ce anume a determinat-o să scrie o carte pentru motocicliste.

 

Despre cum a devenit motociclistă, Andreea spune că "a fost mai mult o greşeală, decât o hotărâre". Întâmplarea a făcut ca, atunci când era doar un copil, peste drum de casa ei să aibă loc anual o întrunire moto. A fost dificil până să ajungă acolo, pentru că avea doar 14 ani şi părinţii nu o lăsau să meargă acolo cu prietenii ei rockeri. Într-un final a reuşit, iar când a văzut pe geam chopperul unui băiat din Bacău, a fost suficient pentru a se hotărî. Timp de doi ani, Andreea a strâns bani de motocicletă şi uite-o în prezent, după şase ani pe aceeaşi motocicletă. 

 

Despre plăcerea de a fi motociclistă, Andreea spune că iubeşte faptul că poate fi liberă să plece când vrea şi unde vrea. Glumeşte şi spune "Nu pot fi nici măcar blocată în parcare. Da, a încercat unul acum câţiva ani". Totuşi, Andreea spune că îi mai plac şi provocările pe care i le oferă motocicleta: "să-i fac întreţinerea, să o conving să nu arunce cu bagaje după mine, să o fac să-mi care absolut tot ce am de cărat, să o mai conving să nu-mi distrugă machiajul şi coafura şi aşa mai departe. O văd ca pe un copil mic şi rebel cu care trebuie să colaborez, într-un fel sau altul. Îmi mai place cum şoferii se dau la o parte prevăzători şi bătrânele renunţă să mai traverseze strada după ce mă văd. Vorba lui tata: Când te văd aşa mică, le e frică să nu scapi motocicleta peste ei”.

 

Cartea, spune autoarea, este scrisă astfel încât să se regăsească în ea orice tip de motociclistă: "dacă e s-o luăm pe capitole, cam fiecare este destinat unui anumit tip de fată. Spre exemplu, cel despre trafic clar este pentru începătoare, în timp ce informaţiile din capitolul despre echipamente pun pariu cu oricine că nu le ştie nicio motociclistă, oricât de experimentată ar fi. Pentru fetele de pe circuit există capitolul despre campioane (“Istoria încă se scrie”) şi pentru cele de stradă există cel despre trucuri". Andreea este foarte optimistă şi speră că şi-a atins scopul, de a ajuta motociclistele, indiferent de stadiul in care se află.

 

Cu toate că în carte se găsesc capitole dedicate exclusiv fetelor, autoarea spune că, la fel de bine, cartea poate fi citită şi de motociclişti.

 

Eu nu am apucat încă să citesc cartea, dar am rugat-o pe Andreea să ne-o prezinte pe scurt, pentru a ne face o idee: "Moto Lady - un fel pe jumătate amuzant, pe jumătate serios, de a te îndruma pe calea motociclismului, indiferent unde eşti deja şi unde vrei să ajungi. Deşi am condus doar un Shadow de 125, am tras de mânecă pe oricine s-a putut pentru a afla informaţii utile pentru toate fetele, nu doar pentru mine.  În carte mai găseşti tot felul de metode inedite de a rezolva diverse probleme, în special cele de mecanică, frumuseţe şi medicină. În capitolul despre întruniri, am încercat să surprind mare parte din atmosfera din comunitatea moto. 

Pe scurt, «Moto Lady» oferă soluţii la problemele motociclistelor, soluţii ce se află dincolo de tot marketingul producătorilor de echipamente, consumabile şi a atelierelor de mecanică. Chiar sunt curioasă ce reacţie ar avea un astfel de producător dacă mi-ar citi cartea."

 

Dacă ţi-a atras atenţia, poţi găsi cartea "Moto Lady" în varianta electronică, de 10$ sau printată, la 25 de lei.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×