Mergi la conţinut

Recommended Posts

Poate pentru unii greu de crezut, dar sunt mulţi oameni care, în ciuda zăpezii, ies cu bicicleta. Da, poate fi periculos, dar dacă vei merge să cucereşti câteva dealuri din parcuri, există cel mult riscul de a cădea. Unde? Pe zăpadă, care este moale, aşa că nu este nicio problemă. În concluzie, cum întreţinem bicicleta pe timpul iernii?

 

post-41220-0-58743600-1423686308_thumb.j

 

Deşi nu necesită atâta atenţie precum o motocicletă pe timpul iernii, chiar şi bicicleta are nevoile ei. Odată ce ai ieşit cu bicicleta afară, pe zăpadă sau ploaie, trebuie să urmezi câţiva paşi importanţi:

 

1. Păstrează bicicleta curată întotdeauna

 

Spălarea bicicletei poate părea incredibil de grea, mai ales după ce ai obosit, dar este important să elimini murdăria acumulată imediat după plimbare. Va fi mai dificil de spălat dacă se va usca noroiul pe componente şi cadru. În plus, sarea din zăpadă favorizează apariţia ruginei şi deteriorează metalul.

 

2. Lubrifierea lanţului

 

După curăţarea bicicletei, un lubrifiant umed este alegerea perfectă pentru iarnă. Dacă nu lubrifiezi bine lanţul, pinioanele şi foile, viaţa acestora se va scurta. În plus, când vei ieşi cu bicicleta data viitoare, va începe să scoată tot felul de sunete.

 

3. Cauciucurile de iarnă

 

Există o varietate de cauciucuri de iarnă, ce oferă mai multă tracţiune pe drumurile umede, fiind fabricate dintr-un cauciuc special şi mai rezistent. Dacă nu vrei totuşi cauciucuri atât de dure şi grele, poţi apela la anvelopele late, putând fi utilizate cu presiune mai scăzută, ceea ce oferă mai mult confort şi mai multă aderenţă. 

 

4. Presiunea

 

Scăderea presiunii din camere creşte aderenţa când este ud pe jos, prin mărirea uşoară a suprafeţei de contact dintre roată şi sol. În plus, presiunea mai mică va determina o absorbţie mai bună a vibraţiilor. Presiunea recomandtă pentru iarnă este de 90-95psi pentru o cursieră, iar în restul anotimpurilor este suficient 100psi, chiar dacă pe anvelopă scrie că poţi umfla până la 120psi.

 

5. Prevenirea penelor

 

Apărând pietricele şi tot felul de resturi de pe te miri unde, o pană poate apărea oricând iarna, dar nu cred ca este tocmai ce îţi doreşti. Există un lichid şi nişte benzi anti-pană. Acestea pot fi soluţia pentru a evita neplăcerile, iar cea de-a doua variantă ar putea fi cauciucurile tubeless, dar este mult mai scump.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

cauciucurile tubeless ajuta sa nu mai faci pene in care pana e rezultatul ciupirii camerei intre cauciuc si janta, dar si daca faci o plana tubeless si sare cauciucul de pe talon, o sa fie distractie sa il pui cu o pompa mica ce intra in trusa de scule. Poate cu CO2 sa reusesti. 

Eu sunt pro camera. E ieftina si se schimba repede. Nu neg avantajele unui tubeless dar prefer camerele 

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×