Mergi la conţinut
  • 0

Ce As Putea Achizitiona ?


grasu132

Întrebare

Buna ziua

Numele meu este Mircea, bucurestean, am 47 ani, sunt posesor al unui autoturism inca din 1997, permis tip B din 1994 si as dori sa achizitionez o motocicleta pentru gabaritul meu, respectiv 140 kg, 185 cm. Sunt atras de motocicletele pe care le detine Politia romana , de fapt de pozitia comoda pe care o ai in timpul condusului ( am luat in calcul faptul ca lucratorii din divizia Moto ai Politiei trebuie sa-si petreaca mult timp in saua masinii din dotare). Nu va ascund faptul ca acum cativa ani lucram in benzinarie si intr-una din sambete, s-au strans cativa baieti care plecau spre mare. I-am rugat ca la plecare sa ambaleze motoarele, ceea ce s-a si intamplat. Doamne ce senzatie, ce simteam in stomac, motorul premium fiind o masina de peste 1000 cc, condus de ,,seful " expeditiei. Am cautat pe site-urile de specialitate ce tip de motoare sunt si m-am pierdut in amanunte : cu cardan sau cu lant, mai multi sau mai putini, etc

De aceea va rog sa-mi ,, schitati " motocicleta ideala pentru calatorii ( eu si sotia ) de lung parcurs, cu un consum redus, dar cu o fiabilitate ridicata, tinand cont de faptul ca nu am mers niciodata cu un vehicul motorizat cu doua roti .

 

Cu respect,

Mircea

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

3 răspunsuri la această întrebare

Recommended Posts

  • 0

BMW :

  1 . K100RS

  2. K1100RS

  3.R1100RT

  4. K100LT

La astea poti adauga cele cu capacitate si mai mare.dar nu are rost

 

Honda:

  1.ST1100

  2.St1300 

Astea sunt motociclete folosite de politie si ambulante,

Sunt foarte fiabile.

ST1100 are curea de distributie foarte buna. daca motorul este ingrijit,schimbat ulei la timp si verificat cum trebuie,o curea te poate duce la 300.000 km rulaj.

 

Toate cele de mai sus sunt facute pt a rula mult timp si fara probleme. comfortabile si puternice.

Desigur,poti incerca si capacitate mai mica. 

incearca sa vezi pe la magazine ,testezi cateva si o sa-ti faci o idee despre ce ti se potriveste.

:photo:

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

Grasule, depinde mult si de bujet...

 

Honda Goldwing este coroana touring-ului... Si Pan European-ul este o frumustete, iar fiabilitatea cred ca este inegalabila... Cred pt ca nu sunt posesor, insa din auzite...

 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0

 

De aceea va rog sa-mi ,, schitati " motocicleta ideala pentru calatorii ( eu si sotia ) de lung parcurs, cu un consum redus, dar cu o fiabilitate ridicata, tinand cont de faptul ca nu am mers niciodata cu un vehicul motorizat cu doua roti .

 

 

 

salut.

poate ca si un cruiser de dimensiuni mai mari este de luat in seama.

 

in ce priveste fiabilitatea, orice motocicleta moderna este fiabila, exploatata corespunzator. consumul - a fi redus este o notiune relativa, de ex 5% in afara orasului este considerat un consum redus pentru o motocicleta, dar la cele de dimensiuni mari nu este dramatic mai mic fata de consumul unei masini. 

gabaritul tau insa nu (prea) te lasa sa alegi o motocicleta (indiferent ca e touring sau cruiser) cu o motorizare mai mica de 1000cc - tinand cont ca intentionezi sa calatoresti impreuna cu sotia, evident veti avea si un bagaj care si ala cantareste 20-30 de kg chiar intr-o configuratie redusa.

 

verifica masa motocicletei inainte de a te atasa "psihologic" de vreun model anume, majoritatea motocicletelor  admit cca 150-200 de kg incarcatura peste masa proprie - din care doar tu si bagajul, plus echipamentul veti cantari cam 170-180.

 

o varianta cred ca poate fi o motocicleta cu atas, dar iti recomand doar marca Ural - si una noua pleaca de pe la 10.000 de euro, iar sh trebuie aleasa tot una fabricata relativ recent, deci tot cam scumpa. http://www.ural.ro/

 

 

ural_t2.jpg

 

in cazul in care banii nu constituie o problema, poate ca o alegere potrivita poate fi un triciclu (este insa costisitor, consuma cat o masina si are mobilitate mai redusa decat a unei motociclete, insa poate fi foarte funny, e cool si mai ales e foarte potrivit persoanelor mai solide), ceva de genul astuia:

 

tricycle-moto.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la întrebare...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...