Mergi la conţinut
green.kecske

În Ce Treaptă De Viteză Să Abordezi Urcările La Enduro

Recommended Posts

Să spunem că acest mic tutorial, dacă îl putem încadra la această categorie, vine în ajutorul începătorilor. Învăţăm, aşadar, cum alegem corect treapta de viteză pe urcări. În primul rând începem cu poziţia pe motocicletă: în picioare şi aplecat cât mai în faţă.

 

post-41220-0-40354800-1431947204.jpg post-41220-0-69491700-1431947204.jpg

 

Următorul esenţial constă în alegerea treptei de viteză. "Pe pantă nu ai de ce să schimbi viteza, cu niciun motor!", spune Alfred Aldea de la FM Racing, un rider cu experienţă la clasa hobby în Campionatul Naţional de Enduro, plus pe la diverse cupe.  "Dacă nu alegi corect de la început treapta corectă, rişti să rămâi blocat pe urcare şi trebuie să o iei de la capăt. Noi, de obicei, folosim fie treapa doi, fie treapta trei, dar depinde mult şi de ce pinioane ai pe motor. Eu merg cu 12-52 sau 12-53."

 

Pentru a găsi viteza potrivită, este nevoie de exerciţiu, alege pentru început o pantă mai uşoară, învaţă cum se comportă motocicleta şi cum îţi este ţie mai uşor. Abia apoi treci la urcări  mai dificile. Întotdeauna foloseşte echipamentul de protecţie!

 

 

Sursa articolului aici.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×