Mergi la conţinut
green.kecske

Telefonia Mobilă La Motociclişti

Recommended Posts

Pentru motocicliştii care circulă mult în oraş, folosirea telefonului mobil este destul de anevoioasă, dar extrem de necesară. Există diverse variante, fiecare cu anumite inconveniente, dar şi avantaje.

 

Vibrare

 

Majoritatea telefoanelor au o funcţie de vibrare, deci aceasta reprezintă o soluţie. Avantajul este că simţi imediat când sună cineva (dacă ai un motor de enduro, mai greu), dar... trebuie să opreşti, să scoţi casca, să scoţi mănuşile, să vezi cine te-a sunat, să suni înapoi etc. Pe de altă parte, bateria se consumă mai repede.

 

Hands-free în ureche

 

O soluţie ieftină şi la îndemână, din orice magazin de accesorii se poate cumpăra un hands-free compatibil cu telefonul mobil. Sistemul are destul de multe dezavantaje: iese uşor când se pune casca, firul se poate rupe când se scoate casca, poate ieşi în mers. Bineînteles, există şi variantele prin bluetooth, dar sunt ceva mai scumpe şi nu toate telefoanele sunt compatibile. Pe de altă parte, nu toţi suportă corpuri străine în ureche.

 

Avertizor vizual pe rezervor sau în tankbag

 

Este un dispozitiv ieftin, dar mai greu de procurat în România. Detectează variaţiile din câmpul electromagnetic care apar atunci când telefonul sună (toată lumea ştie cum bruiază radiourile spre exemplu). La fel ca şi vibraţiile, avertizează când sună cineva şi are aceleaşi dezavantaje. În plus, mai are şi dezavantajul că dispozitivul cu pricina trebuie pus la vedere, poate fi uşor de furat, nu trebuie uitat acasă etc.

 

Ultima apariţie în domeniu este sistemul de comunicare, care poate fi montat pe cască, fără a fi necesară găurirea şi fără a afecta performanţele căştii.

 

post-41220-0-90764700-1433151561_thumb.j

Sistemul se poate monta pe orice tip de cască, conţine un difuzor şi un buton pentru răspuns la apel şi/sau terminarea unui apel, care se montează pe exteriorul căştii, pe partea stângă. În acest fel, se poate răspunde la telefon folosind mănuşa şi fără a opri motocicleta.

 

Difuzorul este fabricat din materiale care absorb zgomotele provocate de curenţii de aer, îmbunătăţind calitatea sunetului. Tot sistemul este impermeabil, deci poate fi folosit şi pe ploaie.

 

Totuşi, atenţie la trafic! Studiile spun că în timpul folosirii telefonului (fie el cu hands-free sau nu) atenţia la trafic este drastic diminuată.

Distribuie această postare


Link la postare
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare


  • Recent activi   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.

×